Oporoka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Aja32 -> Oporoka (1.4.2009 13:49:18)

No, že en čas me preganja misel, da moram napisati oporoko. Pa ne, da me grabi kakršna koli panika, ampak glede na to, da sem veliko na poti (avion, avto), sem se odločila, da bi za vsak primer napisala zadevo.

Iščem po netu kakšne informacije, pa razno to, da jo lahko lastnoročno napišeš, ali pa imaš priče ali pa pri notarju, me zanima sama vsebina oporoke. Ali moraš točno našteti oz. točno tako napisati kakor je napisano v dokumentu o lastništvu (recimo, kvadraturo, itd). ali lahko napišeš, da pač želiš, da podeduje nepremičnino, katera je v moji lasti... Saj ne vem - a sem ful zakomplicirala...

Pa če še katera ve, koliko stane overitev oz. spis oporoke pri notarju...

LP A

pupe -> RE: Oporoka (1.4.2009 19:24:46)

Pri tem ti lahko pomaga pravnik ali pa notar. Ko boš urejala te stvari, boš morala priložiti zemljiško-knjižni izpisek, in kar natančno opisano kakšna je neprimičnina, velikost in kje se nahaja...
ko smo mi urejali te stvari, sta bili zraven dve priči, stalo nas je pa okoli 300E.

hrchy -> RE: Oporoka (1.4.2009 20:29:04)

Moj oce jo je napisal lastnorocno in je veljala.

In ni treba napisati natancne kvadrature itd. - dovolje je npr. avto Renault Kangoo zapuscam... stanovanje na (naslov) zapuscam.... moras pa vedeti, da v bistvu zapuscas samo pol avta/stanovanja... ce je bilo to ustvarjeno/kupljeno v casu trajanja zakonske ali izvenzakonske partnerske zveze.

Aja32 -> RE: Oporoka (1.4.2009 21:49:21)

Ampak moram verjetno to lastnoročno napisano oporoko tudi overiti pri notarju? A vseeno velja, če je samo napisana?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

hrchy -> RE: Oporoka (1.4.2009 22:23:51)

ne, ni ti treba overiti.

poglej si vec tukaj:
www.pravniki.info/predpisi/Zakon_o_dedovanju.doc

Stran: [1]