na mdr (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

KIRA -> na mdr (9.5.2005 11:41:52)

so zdaj glih govorili o vaginalnem porodu, z rezom presredka. v nemčiji pri 60% vseh mamic delajo rez, ter pol šivajo, tako kot pri nas, da preprečijo morebitne raztrganine.

je pa po najnovejših odkritjih baje pozitiven učinek in korist takega reza presredka, dosti manjši, kot pa negatevne posledice. baje da več kot 90% mamic pol tarna zaradi ponavljajočih se bolečin in inkontinence (pučšajo vodo, da se tako izrazim), pa možnost vnetij je baje dosti večja kot pri navadnem porodu.

toliko za info.
Lp:metulj:

Margareta -> na mdr (9.5.2005 14:35:21)

Jaz sem tudi enkrat v enem članku zasledila, da je boljše, da se presredek pretrga sam od sebe, ker se strga toliko kot se mora, ampak sem še vedno skeptična glede tega.
Je pa zadnjič ena postavila to vprašanje v materinski šoli in ti povem, da je bila patronažna kar jezna. Je rekla: Kaj si misli, da v porodni ne režejo presredke kar tako in da je bolj varno rezati kot pa, da se razcefra,...
Meni je vseeno, po moje naredijo tisto kar je boljše.

lefairyon -> na mdr (9.5.2005 15:30:21)

se strinjam s tabo Margareta...ampak kaj če te otrok sam raztrga pol te pa še režejo tako kot so mene?ni ravno prijetno ko se celi ampak ne pušča nekih ne vem kakšnih posledic...vsaj pri meni jih ni-hvala bogu...
je pa po moje res boljše če naredijo kot mislijo da je prav...saj zato pa so tam...
lp, nadi:rozica:

Stran: [1]