irenav -> Od rojstva steklenička...sedaj pa se dojimo (31.3.2009 18:45:00)
|
Od rojstva pa do nekje 5 meseca sem naši punci dajala flašo in jo v začetku pogosto, potem pa vedno redkeje pristavljala k prsim. Nikoli ji ni bilo preveč za vlečt. Zato sem si mleko črpala in ga tako dajala. Nekje 4tega meseca jo nisem več pristavljala, saj se je ponavadi obrnila proč in je potem dobila flaško, ki jo je izpraznila. Čez mesec pa sem opazila, da cucelj od flaške valja po ustih in ji ni bilo da bi vlekla, čeprav je bila lačna. Pristavila sem jo, takrat pa je zagrabila kar močno, kot nikoli poprej. Zame je bilo to nekoliko boleče, saj sem takrat na dan načrpala le še kak deci mleka. Sčasoma flaške ni hotela več. Stari bomo 7 mesecev in ponoči spi 6 ur, ob 5ih zjutraj jo podojim in je do 8ih ok, torej predvidevam, da je mleka dovolj. Tudi pridobila je v 1 mesecu pol kile, res pa je, da na dan dobi tudi kak deci in pol GH (3 obroke), ki pa jih noče pojesti po flaški...samo z žličko. V začetku sta bila z bratcem tako boga, da nista mogla vlečt iz aventovih cucljev in smo nabavili kavčukove od nuka. Res sem se trudila, vendar nam dojenje ni in ni steklo. Za našega fanta je flaša še vedno ena in edina...pravzaprav nikoli ni res vlekel ko sem ga pristavljala...bolj cmokal je :). Zanima me če se je še kateri zgodilo isto. Namreč skrbi me, kako bo potekalo odstavljanje...ali pa če mi slučajno mleko usahne...kaj potem?
|
|
|
|