Dugi otok (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice >> Počitnice na Jadranu

Sporočilo

can -> Dugi otok (31.3.2009 15:43:02)

Letos bi šli radi na dopust na Dugi otok. Nisem še bila in o njem ne vem prav veliko, slišala sem, da je lepo. Prebrala sem, da se do tja pride s trajektom iz Zadra, ali obstaja še kakšno drugo izhodišče? Koliko časa traja vožnja s trajektom? Kateri kraj najbolj priporočate? Vesela bom vsake izkušnje, če ste tam že bili. Hvala.

muca79 -> RE: Dugi otok (31.3.2009 21:09:17)

Pozdravček,
tako Dugi otok oziroma sama pot je kar dolga saj moraš prit do Zadra ( iz NG 4-5 ur) in v Zadru imaš trajekt št.6 oziroma se kliče Vladimir Nazor kateri te pelje na otok in vozi cca 1.30 uro zavisi saj proti otoku rabiš več časa kot ko se vračaš v Zadar. Pripelje pa te v luko Brbinj in to je nekje sredi otoka potem se pa odločiš levo ali desno oziroma kje boste nastaljeni.
Pot je res dolga a jaz grem vsako leto 1-2 ker imamo hišo amapak odtehta tisto pot sam otok ker meni je full lep.
Upam, da sem ti kakorkoli pomagala, pa lep dopust jaz letos ga ne bom videla ker pričakujemo našo prvo pikico v juniju :-)
ČAW

svita -> RE: Dugi otok (1.4.2009 17:02:51)

Muca 79 a mogoče veš za kakšen fajn apartma ob plaži tam?

muca79 -> RE: Dugi otok (1.4.2009 20:41:11)

žal ti ne znam povedat lahko vprašam kaj sosede če vejo ampak vem da na otoku ni kampov tako da ne moreš kampirat, mi imamo hišo prav ob plaži in ko boš kaj najemala se pozanimi saj je povno hiš v notranjosti in se moraš z avtom vozit na plažo kar pa ni kul.
Poglej mogoče kaj na internetu, drugače ti pa žal ne znam pomagat.

Upam, da najdeš kakšen dober plac, zelo lepa plaža je na koncu otoka pri svetilniku je prav sanjska peščena in je full klape poleti ker je lepo za otroke al pa za odrasle ker imaš senco al sonce, na drugi strani otoka je pa mesto Sali katero je bolj marina za jahte in barke.

Lep pozdravček, če pa kaj najdem ti javim :-)
lp

svita -> RE: Dugi otok (1.4.2009 22:51:15)

Hvala!

mojapunca -> RE: Dugi otok (30.4.2009 22:18:23)

mi smo že bili večkrat na tem otoku, je lepo, mirno, če bi rada bolj skromno, domače, brez fines in nočnega razgrajanja je to pravi otok. mi hodimo v mesto Luka, ki ima ne veliko hiš, pa precej več vikendov, ima pa en starejši hotel, ki ga imajo baje v lasti čehi in tja vozijo češke otroke, tam pa prenočujejo tudi slovenski turisti, ki gredo na počitnice preko enega župnjišča iz Ljubljane.
lahko pogledaš na internetno stran, poizkusi odtipkati dugi otok, Picić-evo sem jaz našla: http://www.silago.org/eng.htm
vožnja pa ni tako huda, sedaj ko je avtocesta  si zelo hitro v Zadru, s trajektom pa se tudi ne voziš tako strašno dolgo.
meni je všeč, če pa želiš ti pa lahko kakšno slikco pošljem

Sončece10 -> RE: Dugi otok (15.3.2015 17:25:08)

Na Dugem otoku smo bili že večkrat, in sicer v vasi Žman, ki je na južnem delu otoka. Plaža je kamnita z naravno senco, v vasi sta 2 gostilni, bife, trgovinica in pošta. Všeč nam je bolj miren dopust. :) Letovali smo pa v apartmajih Vrtli in smo zadovoljni.

Stran: [1]