OGTT (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

TVN -> OGTT (9.5.2005 10:38:24)

Spet jaz! Ob zadnjem pregledu mi je G rekla, da me bo poslala na OGTT test (test glukoze). Sem v 21. tednu nosečnosti, naslednji pregled pa v 27. tednu. Nekje sem zasledila, da je treba ta test opraviti najkasneje do 28. tedna. Malo me skrbi, da bo takrat že prepozno. Kje se opravi ta test? A se je treba prej naročiti? Se kaj čaka? Postopek mi je sicer znan, vendar ne vem, če so čakalne dobe. Če niso, potem 27. teden naj ne bi bil problematičen. Kaj pravite?

Hvala za pomoč.

trnuljcica -> OGTT (9.5.2005 10:55:19)

ce si iz lj, se zglasis na polikliniki (pri glavnem vhodu nasproti informacij na desni strani) lahko vsak dan ob 7.15

tesca

oddas napotnico in kartico, pa te takoj vzamejo

cakas pa tam priblizno uro do 2

zelim ti, da ne bi rabila nazaj!
:bravo:

TVN -> OGTT (9.5.2005 11:39:03)

O, hvala, trnuljcica! A sem te prav razumela, da moram na polikliniko? Sem mislila, da moram v porodnišnico! Torej, nič naročanja, kar tja prideš in čakaš.
Hvala za pomoč. LP!

Gina -> OGTT (9.5.2005 11:42:13)

Meni so delali ta test, ko sem bila že 27 t. noseča. Kam greš, ti pove tvoja G. Meni so ga kar v ZD naredili, pa po moje to delajo v vsakem ZD, če ne pa iz ZD pošljejo v tisti laboratorij, kjer te rezultate naredijo, tako da ni panike.

Dadi -> OGTT (9.5.2005 12:35:37)

Ti mora G dat napotnico pol pa greš na polikliniko.

Grascakinja -> OGTT (9.5.2005 18:21:52)

Meni so ga delali v 30t. V ZD mi ga niso mogli (hoteli) narediti in sem morala kar lepo na polikliniko. Nič se ne čaka, greš na sprejem za sladkorne bolnike (pritličje 2x desno), daš kartico, napotijo te v "ordinacijo", spiješ 1 dl ogabno sladke vode, te pošljejo ven za 1h sedet in nič jest ne pit, po 1h greš nazaj not, vzamejo kri in čez 5 minut povejo rezultat. Izvide pošljejo pa na dom.
Obvezno tešča bit, pa kaj lahkega za brat s sabo.

Stran: [1]