|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009
1.4.2009 19:02:03   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia

Heeej punce, žal mi je da nisem mogla javiti prej - vendar sem pomota  zbrisala tel od Felix.

V petek 27.3.09 ob 16.45h se je rodil Žak, težek 3370g in visok 51,5 cm.

Več napišem, ko bo mi dopuščal čas...

Slikica :

user posted image

čestitke user posted image user posted image user posted image
kako je luškanuser posted image

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 176
1.4.2009 19:26:52   
pocka
IZVIRNO SPOROČILO: sončko

punce, dajte mi še to povedat prosim - a ste ve dale kapljice proti krčem user posted image preden je bil star tri tedne?

nam je v lekarni rekla, da se pred tremi tedni ne sme uporabljat nobenih kapljic! mi imami pa tako hude krče zvečer...

hvala

mi jih dajemo, smp pa začeli,ko je bil star par dni...baje te koroške lahko, mi je ena kolegica povedala,ki pozna gospo,ki jih izdeluje

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu sončko)
Neposredna povezava do sporočila: 177
1.4.2009 19:27:15   
pocka
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

IZVIRNO SPOROČILO: jjasna85

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Jaz pa ponavljam vprašanje od včeraj. Niste brale al me ignorirate? user posted image user posted image       user posted image
V glavnem, zanima me, koliko količinsko pojejo vaši user posted image ? Tiste, ki jim dodajate ali jih tehtate, ziher veste.

Seznam bom pa popravila, ko dobim še kak podatek. Da ne bo res za vsako treba limat na novo.user posted image

Jasna, kdaj se kaj vidimo? Jaz sem sama že cel teden in brez avta... če se ti bo dalo na kak sprehod priti, bom vesela. user posted image  Pa mamaM in pocka in ostale tudi, seveda, če ste že pri močeh.

Moj poje 100 na 2 uri in pol do 3 ureuser posted image ni šans, da mu spravim več kot tolko u usta, ker pol samo kolca pa bruha.. tako da je čez dan lačen po 2h urah in pol... ponoči pa zdrži max. 3 ure in pol...user posted image

Takoj, ko bo lepo vremeuser posted image sicer morem vedet kaj prej, da nažicam tatija za avto (moj ljubi je v službi do 2h tako, da če tata ne posodi, sem brez). Sej če je lepo vreme gre ponavadi z motorjem v službo tako, da bomo kej zrihtali.

PRIMORKE- pride še katera na vozičkanje???

jaz se vam pridružim drug teden, ko bomo kaj dlje zunaj in seveda, če bo lepo vreme.....

mi se vam tudi pridružimo v kratkem

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 178
1.4.2009 19:28:39   
pocka

IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12

Evo mene nazaj iz pregleda. Dete ima 4 kg po UZ, jaz odprta za en prst - karkoli že to pomeni, spodaj full zmehčana, plodovnice primerno, brez popadkov na CTGju. Naslednji CTG 5.4., če ne bo prej kake akcije.

jaz sem tudi na nedeljskem prgledu bila odprta dober prst, vse zmehčano in nič popadkov, pa sem drugo jutro rodila....upam, da bo tudi pri tebi tako....

pri meni je bila podobna zgodba, saj se spomnite, zjutraj zaprta kot konzerva, ob polnoči pa popadki na polno in sem se v eni uri odprla za 8 cm, ko so me v P pogledali, me je skoraj kap, sem bila sigurna,da sem še vedno zaprta oz. bolj zabetoniranauser posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

Neposredna povezava do sporočila: 179
1.4.2009 19:31:11   
pocka
Mi smo tudi danes izkoristili sončka, smo šli na en lep sprehod do vrtca po Tajo, pol smo pa še pred hišo malo posedeli, da se je Taja guncala, Blaž je pa pridno spal v vozičku...je bilo tako toplo danes...ke lepo, končno se bo začelo tapravo vreme za vozičkanje user posted image

Danes je pa mami cedla...sem dala Blažu dudo, do zdaj smo shajali brez nje...no, pravi,da mu je všeč...pa naj jo imauser posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 180
1.4.2009 19:34:27   
pocka

Heeej punce, žal mi je da nisem mogla javiti prej - vendar sem pomota  zbrisala tel od Felix.

Slikica :

user posted image

čestitke user posted image user posted image user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 181
1.4.2009 19:39:47   
pocka
=jasna= - lepo,da si se malo javila...pa mala Katja je prava lepotička user posted image

pleničke - mi mu dajemo 2, ampak smo težkokategorniki že od začetka user posted image user posted image , smo porabili tisti paket 1,ki je bil doma, glih,da ne mečemo stran

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 182
1.4.2009 19:57:52   
yania
Evo mene...danes 1.pregled...vse ok....z mano seveda, da ne bo pomote...Timon je že imel 24,marca, aja podatki, saj res...

12.2.  2260     46

24.3.  3710     51

danes z mano na "vagi" 4200 oblečen in previt....haloooo..to ima potem gotovo 4000...saj ni čudno da me tako vse boli...prehitro raste...haha...

se tipkamo kasneje...grem jest mlečni riž z vanilijevim sladkorjem in ogromno kakavaaaaa....

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 183
1.4.2009 20:00:47   
mama_milchy
o, pocka, kako je?...vidim, da ste se tudi v martinčkali...a ti greš kr z Blažem v vrtec po Tajo al recimo tvoj počaka pred vrtcem, da ja tako mali ne gre noter...
mene me je strah, da bi Lea kaj staknila tako; sej itak ji lahko Žiga kaj domov prinese, kaj pa vem.....

kapljice proti krčem; naša je stara dobra dva tedna in sem ji ta teden že dala BIOGAIA kapljice; je tudi patronažna rekla, da ji nima kaj bit in tudi v lekarni so rekli, da lahko tako malim daš kapljice....

plenice; mi imamo še vedno številko1, še en paket imam za porabit pol pa gremo na dvojko, ker sem kr te kupla....upam, da ji ne bojo prevelike

Najaa, če utegnem, z veseljem kaj spečem; odvisno kolko pridna bosta otroka...

cita, če imaš kje blizu Mueller so plenice pampers v akciji, so cenejše 3€ na paket

leo*tia, midve sva začele z 15minutami prejšnji teden in to podaljšali na pol ure in zdaj smo že na urci....je pa rekla patronažna, da komot je lahko zunaj tudi dlje kot uro samo naj pazim, da jo ne utrudim preveč, da mora biti tudi budna čez dan....

oblačenje za ven; jaz jo imam v pajacku, čez dam bundico in jo dam v voziček, pokrijem z dekico in greva šetkat, aja pa kapico ji dam na glavo...

Zdaj pa bom jaz malo spraševala:
kdaj ste jim prvič nohte postrigli?
a imajo vaši user posted image  čez dan kapico na glavi? mislim, ko so noter v stanovanju

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 184
1.4.2009 20:00:54   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: yania

Evo mene...danes 1.pregled...vse ok....z mano seveda, da ne bo pomote...Timon je že imel 24,marca, aja podatki, saj res...

12.2.  2260     46

24.3.  3710     51

danes z mano na "vagi" 4200 oblečen in previt....haloooo..to ima potem gotovo 4000...saj ni čudno da me tako vse boli...prehitro raste...haha...

se tipkamo kasneje...grem jest mlečni riž z vanilijevim sladkorjem in ogromno kakavaaaaa....

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 185
1.4.2009 20:01:53   
dushka
Najaa: moja 7 tednov stara punčka poje 130 ml na obrok. Včasih tudi malo pusti. Ima pa 6 do 7 obrokov na dan. Približno na 3,4 ure.

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 186
1.4.2009 20:08:27   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: dushka

Najaa: moja 7 tednov stara punčka poje 130 ml na obrok. Včasih tudi malo pusti. Ima pa 6 do 7 obrokov na dan. Približno na 3,4 ure.

Kaj je tvoja tudi prej rojena?

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 187
1.4.2009 20:10:32   
pocka

o, pocka, kako je?...vidim, da ste se tudi v martinčkali...a ti greš kr z Blažem v vrtec po Tajo al recimo tvoj počaka pred vrtcem, da ja tako mali ne gre noter...
mene me je strah, da bi Lea kaj staknila tako; sej itak ji lahko Žiga kaj domov prinese, kaj pa vem.....

ne,ne, eden počaka zunaj z Blažem,drugi gre pa notri po Tajo...se tudi jaz bojim,da bi se česa nalezel...je še premajhen,da bi ga tja vozila

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

Neposredna povezava do sporočila: 188
1.4.2009 20:14:13   
Najaa
Imam malo časa, preden se gremo kopat... danes si že upam, ker je nosek že boljši. Se ni kopala več ko en teden zarad tega.

Oblačenje za ven: body, čez majčka in spodaj pliš hlače. Če moćčno piha, dam pod njimi še ene tanke hlačke. Povrhu tega pa debelejša jakna iz pliša in  seveda kapa. V vozičku jo imam v vreči in čez če je treba še dekico...

Čez dan nima kapice v stanovanju. Edino po kopanju do prvega dojenja.

Nohtov ji še nisem postrigla... user posted image  Ne vem, kam sem dala škarjice od Tije... jih ne najdem... Bom morala kar nove kupit.

Še enkrat seznam (spps, zdaj te razumem user posted image user posted image ). Sem se kar sama odločla, ko ni bilo nobenega odziva, da če želite zamenjat sliko v seznamu, to posebej poudarite. In podatke poudarite, da ne bo pol spet, zakaj seznam ni ažuriran! (SMAJLI, KI ŽUGA S PRSTOM... ups, črke user posted image )

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 189
1.4.2009 20:17:52   
pocka
kapica - mi jo imamo samo z ven

...sirenaaa

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 190
1.4.2009 20:30:39   
Anonimen
kapljice proti krčkom - Mi že od prvega tedna dajemo kapljice BioGaia, danes pa sem ji prvič dala odKoroških lekarn. Se pa spomnim, da pri Juretu smo že takoj na začetku dajali te od Koroških lekarn in Gas Bimbi.

Najaa - Sedaj, ko sem bolj letala okoli dr. sem si včasih spumpala mleko in sem jim doma pustila okoli 100ml, pa če je bila red lačna je pojedla max. 80ml, pa se redi cca. 50-55g na dan. Jure je popil veliko več ml, pa se je manj redil kot Katja, pa sta bila oba dojena?!

Lorencia - Čestitke! user posted image

nohtki - Jaz sem ji prvič postrigla nohtke, ko je bila stara tam nekej 14 dni.

kapica - V hiši nima kapice, razen po kopanju.

(odgovor članu pocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
1.4.2009 20:31:56   
dushka

Kaj je tvoja tudi prej rojena?

20 dni prej.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 192
1.4.2009 21:08:59   
Tulipan12

Slikica :

user posted image

ČESTITKE!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 193
1.4.2009 21:11:06   
Tulipan12

Živijo!

Zanima me, če moramo oddat kakšno vlogo za dopust za nego in varstvo otroka? A se to šteje skupaj ko smo oddali vlogo za porodniški dopust?

Lep pozdrav!

Dushka

To se odda skupaj, meni so rekli, da pride najprej odločba za 3 mesece (ki je prišla) in naslednja za 6 mesecev (te še nisem dobila).

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 194
1.4.2009 21:50:56   
yania
LORENCIA  čestitke za korenjaka...user posted image user posted image user posted image user posted image  no pa je še čistokrven marčevček....haha...

Kapica? Mi jo imamo tudi po kopanju do prvega hranjenja...mu tako paše ajat, če je zadekan...
Drugače pa sem v porodnišnici, ko se po porodu nekaj ni sam segreval 1.noč, pa je imel termofor, sem mojemu naročila da prinese kapico...no potem 2.dan smo termoforček umaknili, ker je bila temperatura uredu...pa sem mu vseeno dala gor kapico, in mi je takoj sestra na viziti rekla, da naj jo dam dol, da je ne potrebuje. Da tudi doma je ne bo imel in kaj mu bom pa za ven potem gor dala user posted image
No smo dali dol, in mali je bil čist uredu topel....
je pa čez dan v svoji zeleni mehki,bombažni dekici, kot en palček kuka ven....tako se počuti ful varnega...mu pa včasih dekico namontiram bolj visoko, tako da ima tudi glavico noter....

SPREHODI
Mi smo prvega opravili, ko je bil star mislim da 12 dni...patronažna je rekla, kar ven z njim....pa smo šli. Bil je sonček, in smo se kar nekje zaklepetali, tako da je bil ziher zunaj uro in pol...
So pa res mnenja različna, v Kranju je eni rekla patronažna, da mora nosek biti čist da gre user posted image  ven, in ni smela 1 mesec, s tem da je rodila na rok, in da je mala imela 3600 ob porodu....nosek? Tudi moj je mal škrtal, samo jaz mislim da je to bilo od mlekca, ko mu je malo gor udarilo, pri kupčku, ali pa ko se mu je zaletelo...

Nohtke pa mi kar s ščipalko...čeprav jih res da vsak teden, ker ne upam preveč, ker se tako ukrivijo da ne moreš čisto do konca...

Mene prehlad še ni spustil...ma sem taka v nos, da je grozno...pljuvam ko stari čičo v wc školjko...
kje pa je kaj SPPS....se mi zdi da ni kaj dosti z nami...a...jo pogrešamo, mal, a ne?
user posted image

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu Tulipan12)
Neposredna povezava do sporočila: 195
1.4.2009 21:56:08   
yania
Koliko Timon poje naenkrat? Ima 7 obrokov, je mi čez dan na 3 ure, mogoče še pol zraven, ali 4 če greva ven, ponoči pa na 4 in pol....poje pa 100 ml...kolikor mu tudi naštimam, mi pa še to mal ven polije, ko ga grem previti, ali pa kar tako, ko ga imam v naročju, pa to še kako uro po hranjenju....ali pa zaspi, pa zajoka, in spet kupček, pa mal polije, al pa se začne kolcat....user posted image

Drugače pa mislim da bi moral otroček do 3.meseca starosti podvojiti svojo porodno težo...tako da me pri nas to sploh  ne skrbi, ker še manjka 11 dni da bo star 2 meseca, pa jo je že skoraj (2260 ---4000 zdaj...)

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 196
1.4.2009 23:42:31   
Najaa
ej naj gre vse nekam... do zdele sem jo hranla... pa še na roki mi spi... pol pa hočem popravljen seznam prilepit, me pa ven vrže...user posted image user posted image user posted image
a je kera še tuki?

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 197
2.4.2009 0:04:01   
jaz sem sedaj prišla...

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 198
2.4.2009 0:06:24   
Najaa
o cita, kje si, ti nočna prica? user posted image

kako si kaj?

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 199
2.4.2009 0:09:12   

o cita, kje si, ti nočna prica? user posted image

kako si kaj?

evo nočna ptička na mestuuser posted image user posted image user posted image ...moja glava me še vedno boli drugače pa ok komaj čakam petek pa sladkor mi je pado...aja pa še pohvalit se morem da je moja mala miška sama zaspala ene parkrat dudo popravla pa zaspala samauser posted image user posted image user posted image ...pa ti kako kaj???

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?