yania
|
ada za vrtec.......jaz tudi upam da drugo leto tak čas dobimo pozitiven odgovor, da gre septembra 2010 Timon v vrtec, Naja pa v 1.razred....no Naja gre zagotovo .... Stefi, glede spanja, naš Timon vedno zvečer po 5.hranjenju, nekje med 20. in 22.uro zaspi sam. Ko poje, poderemo kupček, ga poloćim noter, pobožam, dudika, mal pogleda in zapre učke....res ne vem, kaj ga je danes matralo da se je zbujal...mogoče res to, ko smo cel dan bili pokonci, samo ni mi jasno, da če je že zaspal , zakaj se je zbudil, ne bi rekla, če bi težko zaspal in bi bile težave z uspavanjem.... Kako je to, če moraš nositi dobro vem, ker sem to izkusila pri Naji in sem si vedno rekla, še dobro da je med lahkokategorniki , ker so bili njeni vrstniki kako kilo ali več težji.....sem jo nosila in pela zraven, pa guncala, in je zaspala...vsak večer...pojma nimam , kje naredimo napako...ali pa je pač takšen otrok, da to rabi....ker glede cartanja, ne bi rekla, da Timona kaj manj, mogoče še več, je pa res , da ni skoraj nič pri meni v naročju, ker se veliko bolje počuti na postelji, kavču, previjalni, vozičku,,,ma samo da mene vidi in se pogovarjava...v naročju pa kar sitnari včasih....ja, otroci so si različni...ne vem, kaj naj ti svetujem, mogoče , da si zraven ko joka, ga daš vseeno v posteljo in ga samo božaš....glej, ena kolegica, ko je njena tamala z mojo Najo v vrtcu...ni dala tamale na kmetijo za 3 dni, ker je mala navajena, da jo mamica boža po hrbtu, dokler ne zaspi, oz.se mora vsaj dotikati nje. Je rekla, da je zadnjič vztrajala, da je ne bo, in je samo sedela zraven postelje, ma mala se je tolko časa premetavala in lezla vse nižje po postelji, da se je je vsaj z mezinčkom na nogi dotikala, in je bilo uredu...hm, kako zahtevno so eni, a ne?...pa saj hitro zrastejo.... Mama m....ja sej, potem se vprašam, kaka kolegica mi je to..imaš prav, samo res mi ni lahko, ker vem, da si bo razlagala, da ona si je lahko čas vzela zdaj maja za moj RD in za Najin 5.rd tega meseca, no ampak, jaz bi razumela, če bi rekla, da jih žal ne bo iz tega ali onega razloga....bi pač en drug dan prišli....žjaz si pa zdej belim glavo, moj pa pravi: ej, ma jaz imam enih drugih bolj pomembnih stvari v glavi, kot to .....ne bom se s tem ukvarjal...