Piruri
|
IZVIRNO SPOROČILO: trinity22 Kokica kar se mleka tiče sem jaz že pisala zelo pomaga pitje ( voda, brezalkoholno pivo, radenska ...), polenta, riž, krompir, pa ogromno počitka ... to slednje sploh dela čudeže ... če počivaš, mogoče zaspiš ko mali zaspi, boš vidla se boš zbudila z nabsanimi prsmi :) Meni niti počitek ne pomaga več...pivo sploh nima efekta...polento sem pa do zdaj jedla samo enx-moram probat še... Za pivo sem silišala teorijo zakaj naj bi "kao" pomagala pri proizvodnji mleka....zaradi alkohola, ki povzroči, da se mamica sprosti in tako je telo bolj aktivno pri proizvodnji...to je isto kot počitek ...torej tista, ki si ne more privoščit počitka, naj si eno pivce...za živce... Pitje: Jaz ogromno pijem tam nekje okoli 3 l tekočine čez cel dan, seveda mešano kar sem že zgoraj napisala pa tudi čaj za dojenje (okoli 1l - 1, 5l) je zraven vštet. Je pa res, da od časa do časa si naredim polento ( za zajtrk ali večerjo, včasih pa tudi kot prikuho pri kosilu - to takrat ko imam občutek, da res ni mleka, drugače se pa tudi uležem, če sem utrujena in če mi mala dopušča in takrat je potem res mleka, da kar tišči :) Jaz spijem 4l vode, poleg pa še razne kavice, čajčke, aktimel, mleko...ampak imam občutek, da gre vse samo čez moje ledvice, ker sem poleg dojenja redna obiskovalka wc-ja ...je pa res, da bi se naš buco rad dojil skoraj na uro in sem pol ko embalaža od tetrapak soka... a vam, tiste, ki dojite otročki vedno pijejo na obeh zizah? Meni še ene ne sprazni do konca in ponavadi se zgodi, da jo na L zizo dam kar parkrat zaporedoma da jo sprazni( levo imam tudi večjo, se prav na oko vidi - upam da se bo to sčasoma normaliziralo ), potem pa še na desno, v kateri je malo manj mleka ampk še zmeri dovolj, je ne spije do konca ... prej spusti in še preden se odstavima že ponavadi polije, pa še potem s kupčkom enkrat , pa še pa še ... kar neki časa teče od nje, včasih manj, včasih več( pa je rekla P, da če polije še na zizi, da potem ima sigurno dovolj, ko sem vprašala če jo moram ponovno pristavit). Jaz mu dajem iz obeh, ker je tako požrešen...to da je ena ziza večja od druge je normalno...pri Mii sem tudi jaz "visela" bolj v levo...zdaj me pa malo zanaša na desno...