|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Visok pritisk
31.3.2009 12:25:15   
lenika
Mene pa zanima, kdaj se v nosečnosti pritisk šteje za visok in je nevaren za nosečnico in za otroka? Oziroma drugače povedano, koliko ste imeli pritiska, ko so vam ga začeli bolj nadzorovati ali vsa celo poslai v prodnišnico, kjer so vam sprožili porod.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Visok pritisk
31.3.2009 12:40:45   
Anonimen
Meni so začeli bolj pozorno spremljat pritisk, ko sem ga imela 2x zapovrstjo čez 80/130 ... na koncu sem imela kljub tabletam čez 95/160, pa so mi sprožili 14 dni pred PDP ...

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
31.3.2009 12:42:23   
zvesta
takoj ko je preko 90/140....

Mene so hospitalizirali, in potem 14 dni pred rokom sporžili, čeprav so mi s tabletami uspešno uravnavali vse skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2009 12:56:06   
Nika v službi
Jaz sem ga imela ves čas okoli 90/140, brez tablet, spremljanje le s strani G, normalno do roka oz. porod se je začel sam 6 dni pred PDP. Bilo je vse o.k. in b.p.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2009 13:11:49   
pokica_
Imela sem ga 3x zapored 160/90 in sem si šla v AUT po ene tablete za zniževanje tlaka. Mam jutri kontrolo tlaka pri G in bomo videli kako bo. Se je pa stanje bistveno popravilo v roku slabega tedna, je padel pritisk na 120/70, ali pa še manj včasih.

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2009 13:23:35   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

Imela sem ga 3x zapored 160/90 in sem si šla v AUT po ene tablete za zniževanje tlaka. Mam jutri kontrolo tlaka pri G in bomo videli kako bo. Se je pa stanje bistveno popravilo v roku slabega tedna, je padel pritisk na 120/70, ali pa še manj včasih.

3x zaporedoma si imela 160/90 pa te niso v P zadržali? Si si to doma merila al pri G? Ker men je G rekla, naj si ga doma večkrat na dan merim in če bo v enem dnevu 3x zaporedoma višji kot 90/140, moram koj v P se it pokazat in sem se šla in so me not obdržali ...

(odgovor članu pokica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2009 13:31:35   
Najaa
Druga nos. se je prav zaradi nezdravljenega visokega pritiska slabo končala, zato jaz ne bi predolgo čakala. Če je treba, kar težit, ker včasih te ne jemljejo resno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.3.2009 13:31:54   
Lunca1
Če se ne motim je predvsem nevaren spodnji pritisk, se pravi kadar je ta nad 90, 100. Jaz sem imela v prvi user posted image  dostikrat previsok pritisk na pregledu in sem si ga zato redno spremljala doma. Imam pač sindrom bele halje, tako da mene niso poslali v bolnico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.3.2009 14:25:04   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Jaz sem ga imela ves čas okoli 90/140, brez tablet, spremljanje le s strani G, normalno do roka oz. porod se je začel sam 6 dni pred PDP. Bilo je vse o.k. in b.p.

tako je bilo v moji prvi nosečnosti, v drugi sem pa imela zelo nizek pritisk

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.3.2009 14:47:31   
Noseckica

Kdo pa ti je predpisal te (Methyldopa user posted image ) tablete, tvoja G?
Ker meni je moja G rekla, da mi jih lahko predpišejo le v rizični ambulanti, da mi jih ona ne more. user posted image
Moja nosečnost se je končala v 32. tednu zaradi preeklampsije (visok pritisk, otekanje,...).
Seveda upam zdaj na boljši razplet - noseča sem 22 tednov.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.3.2009 15:53:11   
Miška2006
Za zvišan pritisk za nosečnico velja, če imaš za (30/15) več kot imaš ponavadi pritisk. Se pravi, če imaš pritisk ponavadi 120/80....velja za zvišan pritisk 150/95.
Meni so rekli, da se moram takoj zglasit v P, če bi imela pritisk višji od 150/100.

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2009 17:47:10   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

takoj ko je preko 90/140....

Mene so hospitalizirali, in potem 14 dni pred rokom sporžili, čeprav so mi s tabletami uspešno uravnavali vse skupaj.

pri meni je bilo tudi nekaj podobnega, ampak ker sem že pred nosečnostjo jemala zdravila za pritisk, ki sem jih takoj nehala, ko sem zanosila, je bil 140/90 že v 6 tednu nosečnosti. Na preglede sem hodila na 1 mesec, dobila Methyloda zdravila in bila 6 tednov pred PDP hospitalizirana. Porod so mi sprožili 2 tedna pred PDP.

Nevarnosti so velike predvsem za otroka (tudi zate), zato tudi tako redno spremljajo stanje. Če se poleg pritiska, zatekanja pojavijo še beljakovine v krvi, gre lahko za preeklampsijo, ki je lahko zelo nevarna zato ponavadi sprožijo porod.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.3.2009 20:07:57   
pokica_
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

3x zaporedoma si imela 160/90 pa te niso v P zadržali? Si si to doma merila al pri G? Ker men je G rekla, naj si ga doma večkrat na dan merim in če bo v enem dnevu 3x zaporedoma višji kot 90/140, moram koj v P se it pokazat in sem se šla in so me not obdržali ...

Prejšnjo sredo na pregledu pri G. user posted image

Noseckica, tele tablete mi je pa moja G napisala ja. Držim pesti  zate in tvojo user posted image !

< Sporočilo je popravil pokica_ -- 31.3.2009 20:11:30 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.3.2009 20:18:23   
Anonimen
Pokica_, jaz bi na tvojem mestu svoji G kaj zatežila, ker z visokim pritiskom v nosečnosti se ni za hecat al bi se šla pa kar v P pokazat ... drugače pa upam da bo s tvojim bebijem in s tabo vse ok user posted image user posted image user posted image .
No pri nama trajnih posledic ni bilo, se je pa rodila fino zahirana s samo 2370g in to samo zaradi mojega visokega pritiska in posledično slabo delujoče posteljice. Samo sedaj je vse ok, saj je tamala lepo vse not prinesla in ima sedaj pri 4ih mesecih in pol že dobrih 6 kg.

(odgovor članu pokica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
1.4.2009 8:25:59   
Noseckica
Prejšnjo sredo na pregledu pri G. user posted image

Noseckica, tele tablete mi je pa moja G napisala ja. Držim pesti  zate in tvojo user posted image !

Hvala. user posted image  Tudi jaz tebi želim vse dobro!

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.4.2009 10:44:26   
pokica_
Hvala Otika, Noseckica! user posted image

Sem imela danes kontrolo, pritisk je bil v mejah normale 130/70,..tudi vsi zapiski, ko sem si delala meritve, kažejo dobro, naprej še moram jemat tele tablete in spremljat pritisk, ob morebitnem glavobolu, zatekanju, prividi pred očmi, ali visokim pritiskom kljub tabletam pa takoj na urgenco.

Urin in kri sta ok, tako da nimam beljakovin v urinu, kar kaže da nimam preeklampsije, ane?

Držim pesti za vse nas! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
1.4.2009 10:58:32   
Anonimen
pokica_, ful fino da je zaenkrat vse ok!!!

Sam lej, ni nujno, da če ostalih znakov preklampsije nimaš (beljakovine v urinu, glavobol, zatekanje, bolečine v prsih, pikice pred očmi, ...), da pol je pa vse ok ... ker tut samo povišan pritisk je nevaren (posteljica posledično slabše prevaja hrano do otroka in ta lahko v trebuhu hujša, namesto da bi se redil). Jaz razen zatečenih nog in visokega pritiska nisem imela nobenega drugega znaka. Tak da na tvojem mestu bi jaz veliko počivala in si redno vsaj 3x na dan čekirala pritisk, in če bi bil ponovno povišan (več kot 140/90), bi šla koj h G in mu zatežila.

Ma boš dobila povišan prtisk samo zaradi telih mojih postov user posted image ... res ti želim, da bi bilo vse ok ... no saj tudi bo!!! ITAK!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pokica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
1.4.2009 11:30:48   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Jaz razen zatečenih nog in visokega pritiska nisem imela nobenega drugega znaka.

Pri meni je bilo enako. Kri je bila O.K., pa tudi beljakovin nisem imela v urinu.
"Samo" visok pritisk in otekanje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.4.2009 11:32:02   
Noseckica
Sem imela danes kontrolo, pritisk je bil v mejah normale 130/70,..tudi vsi zapiski, ko sem si delala meritve, kažejo dobro,

user posted image user posted image user posted image  Le tako naprej! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.4.2009 20:37:53   
Nepoznana
Tudi jaz imam težave s pritiskom - ravno danes sem bila v ZD, kjer so mi "inštalirali" zadevo, ki mi 24 ur na vsake pol ure izmeri pritisk. Mi je pa to priporočila ginekologinja, ko sem imela zaporedoma pristiska 140/85. Z napravo želijo izključiti možnost sindroma bele halje. Sem šele v 16 tednu...

Samo upam, da bo vse v redu, če pa že imam previsok pritisk, upam, da ga bo uspevalo uravnavati z zdravili.

Neposredna povezava do sporočila: 20
2.4.2009 21:35:00   
Noseckica
Nepoznana, seveda bo vse O.K. user posted image

Pa javi kaj se (je) dogaja(lo) s tvojim pritiskom.

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.4.2009 17:46:47   
Nepoznana
Evo mene...jezna sem kot sam user posted image ! Kot sem napisala, sem včeraj pridno nosila napravo za merjenje pritiska, vsake pol ure se mi je zadeva napihnila in izmerila, ponoči na vsako uro...Skratka vse ok. Danes zjutraj pa ob osmih kar nič...In ko sem šla v ZD, da mi odstrani vse tisto, je sestra ugotovila, da se je aparatek resetiral in ni memoriral nobene meritve.user posted image Takrat mi je pa sigurno pritisk narastel.

Sej ni drugega, ampak blazno štorasta zadevščina je za nosit, nek debel šlauf imaš napeljan po celi zgornji polovici telesa, za pasom mašinco, na roki uno napihljivo stvar, spala sem lahko samo na hrbtu, vsako uro sva se s user posted image zbudila, ko je začelo brnet....in vse to čisto zastonj user posted image

Naslednji teden ponovim vajo - upam, da takrat uspešno. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?