Pepita -> RE: Skodelica za zbiranje menstrualne krvi (1.4.2009 22:06:00)
|
Ja jo uporabljam, sicer je zdaj že dolgo nisem ker še nimam M po porodu. Meni je super, nič ne čutiš, bolj zdravo se mi zdi od tamponov. Je pa ta skodelica silikonska in ko jo vstavlješ jo lepo prepogneš in vstaviš kot tampon, preveriš rob (da se lepo odpre) in to je to. Vstaviš toliko, da je ne čutiš, tisti čepek, ki služi potem za "izvleko" si lahko tudi malo odrežeš. Menjaš ko se spomniš, odvisno kako močno M imaš. Jaz imam kar močno menjam nekje na 3-4 ure, pa nikoli ni polna. Zadnjič je ena napisala, da je ne dobi ven in jo težko zgrabi za tisti čepek, jaz si pomagam z WC papirjem in nimam težav. Nato odliješ vsebino in spereš pod pipo, v nuji lahko obrišeš tudi z vlažilnim robčkom. Meni se je enkrat zgodilo, da mi je šlo mimo, ko sem jo imela ponoči in ko sem zjutraj vstala se mi je kar vlilo. Tako, da je sedaj prvo noč, ko imam najbolj močno M ne uporabljam. Čez dan pa nikoli ni panike. Pa vsakič po koncu M jo prekuham in nato še preden si jo ponovno vstavim. Upam, da sem kaj pomagala.
|
|
|
|