|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj je treba povedati za nosečnost
31.3.2009 10:00:05   
nikolinca
živjo,mene pa zanima kdaj ste ve rekla svojmu šefu za nosečnost... sem v 4t nosečnosti in ne vem kdaj bi bilo pametno povedati za nosečnost,drgač sem pa že za nedoločen čas...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj je treba povedati za nosečnost
31.3.2009 10:04:03   
Luni
Po prvem pregledu pri ginekologu, ali celo po nuhalni v 12. tednu. Odloči se sama. Prej vsekakor ne!

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.3.2009 10:04:45   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: nikolinca

živjo,mene pa zanima kdaj ste ve rekla svojmu šefu za nosečnost... sem v 4t nosečnosti in ne vem kdaj bi bilo pametno povedati za nosečnost,drgač sem pa že za nedoločen čas...

V 4. tednu pa šefici  sigurno ne bi šla govort. user posted image  Počakaj prve tri mesece, nikoli ne veš, kako bo.

Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2009 10:06:41   
lananai
Jst sem povedala po prvem pregledu.
Po moje je fajn, da poveš, preden sam opazi.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2009 10:07:59   
nikolinca
pa še eno vprašanje imam,ali je možna da te dajo stran , čeprav sem za nedoločen časuser posted image ...ja pa hvala luni in volga za nasvetuser posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2009 10:08:54   
Anonimen
Ja čist odvisno od narave dela..jaz delam v zdravstvu in pri nam vse povedo takoj, ker drugače te čudno gledajo, zakaj ne bi šel na RTG, zakaj se izogibaš sobam z infekcijam(MRSA, ESBL....),zakaj  pa ne dviguješ...tako da po občutku!

(odgovor članu lananai)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2009 10:10:46   
Volga

pa še eno vprašanje imam,ali je možna da te dajo stran , čeprav sem za nedoločen časuser posted image ...ja pa hvala luni in volga za nasvetuser posted image

Ne, ne smejo te.

Neposredna povezava do sporočila: 7
31.3.2009 10:14:09   
nikolinca
volga, hvala ti...user posted image ja najbolje , da počakam do prvega pregleda...pa tud nebi rada , da že zdaj vsi vejo , da sem noseča...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.3.2009 10:19:47   
Chi_Pita

Vse je odvisno od šefa ... sam mislim, da ti tega ne bi naredili, sploh pa če si pridna. A si dolgo v firmi ... tudi to je kr pomembno? Ena kolegica je bila za dol. čas, in ji niso podaljšali, drugo so pa zaposlili za ned.čas, čez neki časa pa jim pove, da je user posted image in so bili veseli zanjo ... seveda se je zdaj že vrnila nazaj. Sigurno pa bo potrebno najti zamenjavo za eno leto. Aja, pa jaz bi počakala da povem za user posted image do 3.meseca. Lp in uživaj v nosečnosti čimbolj user posted image

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

Neposredna povezava do sporočila: 9
31.3.2009 10:29:45   
nikolinca
IZVIRNO SPOROČILO: Chi_Pita

Vse je odvisno od šefa ... sam mislim, da ti tega ne bi naredili, sploh pa če si pridna. A si dolgo v firmi ... tudi to je kr pomembno? Ena kolegica je bila za dol. čas, in ji niso podaljšali, drugo so pa zaposlili za ned.čas, čez neki časa pa jim pove, da je user posted image in so bili veseli zanjo ... seveda se je zdaj že vrnila nazaj. Sigurno pa bo potrebno najti zamenjavo za eno leto. Aja, pa jaz bi počakala da povem za user posted image do 3.meseca. Lp in uživaj v nosečnosti čimbolj user posted image

sm dve leti v firmi...me pa skrbi, da me bojo dali stran zaradi recesijeuser posted image nikoli se ne ve....

(odgovor članu Chi_Pita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.3.2009 10:40:38   
taši84
js ms povedala par dni po pozitivnem testu. so pa bli takrat ravno prazniki in sm mela 6 dni dopusta (pred božičem in pred novim letom). lih takrat pa sm nrdila test in pol ostala doma. sj se tko al tko morjo znajt brez tebe.

**Septembra bomo trije....**

Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2009 10:56:34   
Chi_Pita
nikolinca, sam mislim, da ima Volga prav ... ne smejo te dat proč - pa sej nimajo s tabo nobenih stroškov al ne vem kako bi temu rekla, ko si na porodniški... user posted image
pa recesija gor al dol ... user posted image user posted image

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.3.2009 11:18:30   
blazka
Po zakonu te ne smejo odpustit, če si noseča. Pa tudi zakaj bi te zaradi recesije, kot je že ena pred mano napisala, nimajo nobenih stroškov s tabo ko si na porodniški. Jaz sem povedala po nuhalni, je pa res odvisno od narave dela - če kaj težjega delaš, dviguješ. Prve tri mesece se je treba najbolj pazit...

(odgovor članu Chi_Pita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.3.2009 11:56:01   
baby blue
kdaj poveš je čisto vseeno tudi odvisno je od vrste dela... pravijo pa da naj bi povedale do 15, 16 tedna ker potem je trebušček že viden... sicer pa je odvisno od vsake posameznice... ti pa svetujem da prve tri mesece počakaš saj se nikoli ne ve...

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.3.2009 12:14:37   
Anonimen
V tej "recesiji" so nosečnice zelo zaželjene.user posted image Pri nas je en kup podjetij, ki komaj čakajo, da bo čimveč žensk user posted image

(odgovor članu baby blue)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
31.3.2009 12:19:21   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Chi_Pita
nikolinca, sam mislim, da ima Volga prav ... ne smejo te dat proč - pa sej nimajo s tabo nobenih stroškov al ne vem kako bi temu rekla, ko si na porodniški... user posted image
pa recesija gor al dol ... user posted image user posted image

Razen v primeru, da si stalno nekaj na bolniški... Tega je mislim da vedno več, na žalost. Ko si pa enkrat na porodniški, pa res nimajo več stroškov. Po moje tudi moj šef komaj čaka, da mu jst dol z grbe stopim za nekaj časa. So pač taki časi...

(odgovor članu Chi_Pita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.3.2009 16:47:41   
pinkiponki
Glede tega kdaj povedati so itak različna mnenja, ampak vsaj do prvega pregleda je pa res fino počakati - tja do ene 8-9 tednov. Lahko pa povem še jaz svojo izkušnjo, ker sprašuješ, če te lahko odpusti, tudi če si za nedoločen čas.....verjetno nikoli ni 100%, če si pri privatniku še toliko bolj, meni se je pa ravno pri privatniku zgodilo obratno, in sicer: Tri tedne predno mi je potekla eno letna pogodba sem mu povedala, da sem noseča (to je bilo lani oktobra), ker nisem hotla tega zatajiti do takrat ko bi se naprej odločal in kljub temu me je potem zaposlil za nedoločen čas. Res pohvale mojemu šefu in šefici-še so svetle izjeme.user posted image

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.3.2009 20:11:25   
Hator
Jaz sem povedala nekje v 4. mesecu.

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.3.2009 21:00:19   
sanya.2u

pa še eno vprašanje imam,ali je možna da te dajo stran , čeprav sem za nedoločen časuser posted image ...

Odpustili bi te lahko z izgovorom, tehnološki višek... Ker pa si ti noseča, zaposlena za nedoločen čas, bi jih lahko tožla za velike vsote denarja in tožbo bi seveda dobila...zaradi tega pa te ne bodo odpusti. Edini problem bi bil, da bi bila zaposlena za določen čas in bi ti med nosečnostjo pogodba potekla, potem bi bilo možno da ti pogodbe ne podaljšajo. Tebe pa nima bit kaj strah. user posted image

Drugače pa čestitke user posted image in vse najboljše.
Da si noseča pa raje počakaj dokler ne narediš prvega pregleda.

Neposredna povezava do sporočila: 19
1.4.2009 9:23:14   
nikolinca
punce ,hvala vamuser posted image

pa še nekaj,a je bila katera od vas že na začetku nosečnosti na bolniški zaradi slabosti...tam okoli 8-10 tedna nosečnosti...

(odgovor članu sanya.2u)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.4.2009 21:03:50   
avgust09
jaz sem v službi povedala že v ene 6t, ker imam super šefico in se mi je zdelo pošteno da ve glede na to da smo mogli najdit  nadomeščanje zame.  Doma staršem sva tud povedala nekje v 8 tednu vsem ostalim pa 11 ali pa 12 teden.

Neposredna povezava do sporočila: 21
1.4.2009 21:29:07   
ZmajTolovaj
Jaz sem počakala na nuhalno.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu avgust09)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.4.2009 21:35:09   
AnciM
Jaz sem povedala, ko me je sodelavka "prebrala", okoli 8t. Samo šefici, ker ji gre ful v nos, če po ovinkih, kaj zve. Sem jo pa prosila za diskretnost do nuhalne in je res bila tiho, čeprav zna bit pravo gobezdalo.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.4.2009 11:42:31   
anci banci
nosečnice so zaščitena skupina, če so zaposlene za nedoločen čas(kakor invalidi ali tisti ki so na bolniški dalj časa) in jih ne smejo odpustiti niti kot tehnološki višek
jaz sem svoji šefici povedala v 8 tednu po UZ ko smo videli srčka biti

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.4.2009 13:16:36   
karin412
Nikolinca, poleti se ti bo že poznalo-mene so tako opazili že v 4. mesecu, ko nisem mogla obleči puloverjev čez.

Bolniško sem jaz vzela pri 2. otroku že od začetka, ker sem imela prvo punčko doma, in nisem hotela delat, ker bi potem morala še varstvo urejat. Mi je bilo slabo, ja, lahko rečeš, da bruhaš in ti dajo bolniško. Manj možnosti je v 2. tromesečju, ko se v redu počutiš.

Kdaj povedat, pa je res odvisno, če npr. delaš v kakem laboratoriju ali s kakimi laki, barvami, topili... potem je bolje, da takoj poveš ali pa te dajo na bolniško-in si zaradi tega lahko celo nosečnost na bolniški, tako je bilo pri nas, tiste, ki so delale v laboratorijih z bakterijami...

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?