RE: Vračanje dolgov (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


TomTaylor -> RE: Vračanje dolgov (1.4.2009 13:05:21)

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

tomtaylor daj samo nekaj mi povej.
Če nihče ni prijavil dolgov v zapuščinsko, razen SKB banke kako pa je potem s tem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pa hvala za nasvet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


predvidevam, da si SKB banka na stanovanju ni zagotovila hipoteke, zato se je vključil kot upnik v zapuščinsko obravnavo, seveda ob predložitvi dokazov da ima terjatev do zapustnika. Če se ostali upniki niso vključili, je to njihov problem in se z njimi ne obremenjuj. Po končanem dednem postopku tudi ti upniki več ne morejo uveljavljati svoje terjatve - namreč ti deduješ zgolj tiste dolgove, za katere je znano in ugotovljeno da obstajajo.




Kerensa* -> RE: Vračanje dolgov (1.4.2009 13:06:48)

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
Če nihče ni prijavil dolgov v zapuščinsko, razen SKB banke kako pa je potem s tem.

"Prijava v zapuščinsko" ni potrebna za izvršbo.




mala maja -> RE: Vračanje dolgov (1.4.2009 13:29:50)

potlej pa sem jaz ena totalno zabi** kra** ker sem vse pufe plačala za stvari ki niso bile prijavljene v zapuščinsko.

SPL pa sploh ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Kerensa* -> RE: Vračanje dolgov (1.4.2009 13:38:38)

Ti si v stanovanju, za katerega SPL terja denar za stroške, dejansko živela. Praviš, da si bila tam do leta 1996, dolgovi pa naj bi začeli nastajati leta 1998 (če sem prav razumela). Torej te nihče, ne glede na to, ali si bila do leta 1996 mladoletna ali ne, ne more terjati za te stroške. Če si jih res plačala... naslednjič raje pokliči mene. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Jaz jih še nisem, ker vem, da mi jih ni treba. Ker sem se odselila leta 2004 (iz maminega stanovanja), dolgovi pa so začeli nastajati PO tem. Jaz sem si stalno bivališče prijavila drugje in se ob mamini smrti odpovedala dedovanju (ker so bili pač samo dolgovi, premoženja pa nobenega). No, SPL in JSSMOL pa še kar vztrajata in sem jim rekla, naj me kar dajo na sodišče. In zdaj že 100 let čakamo na 1. obravnavo - ki bo najbrž tudi zadnja, ko jim bo sodnik povedal, da so *uknjeni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ko dobim pa odločbo o tem, jih bom pa jaz tožila za odškodnino. That's what I'm waiting for.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]