Koprivnica-alergija na ospen (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Shorty_ -> Koprivnica-alergija na ospen (30.3.2009 22:45:35)

Mož je dobil  alergijo na ospen, drug antibiotik mu je zdravnica danes predpisala, zanima me s čim mu lahko olajšam srbenje teh pikic??Lahko s čim namaže??

Hvala

Naomi -> RE: Koprivnica-alergija na ospen (30.3.2009 22:54:30)

Fenistil gel

dmavrel -> RE: Koprivnica-alergija na ospen (30.3.2009 23:06:38)

V lekarni lahko brez recepta kupiš tablete claretine!

Shorty_ -> RE: Koprivnica-alergija na ospen (30.3.2009 23:09:20)

kaj pa ribje mazilo al pa hladilno za ritko??

Claritin je danes že vzel 2 pa več ne sme, (naj bi samo enega), fenistila pa nimam doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

dmavrel -> RE: Koprivnica-alergija na ospen (30.3.2009 23:13:41)

Jaz vedno vzamem 2 claretina naenkrat / 1 dan!
Drugače pa sem ponavadi dobila injekcijo v tazadnjo in mi je bilo potem takoj bolje!

Shorty_ -> RE: Koprivnica-alergija na ospen (30.3.2009 23:16:00)

Kaj pa kamagel??

Najaa -> RE: Koprivnica-alergija na ospen (30.3.2009 23:55:36)

Pa res čudno, da ni dobil injekcije. V takem primeru jo dajo, vsaj na urgenci v Lj.
Moj se je enkrat zbudil sredi noči ves pikast in težko je dihal (je alergičen na koščičasto sadje in nekaj po pomoti pojedel). Na urgenci je dobil injekcijo in je bilo hitro boljše.

Naj poskusi s kamagelom. Saj te kreme v prosti prodaji niso tako agresivne.

petra81 -> RE: Koprivnica-alergija na ospen (31.3.2009 8:16:56)

Jaz se s tem ne bi igrala. Jaz sem dobila najprej pikice in nato še več pikic, pa otekline in sem pristala v bolnici, kjer so ugotovili, da sem alergična na penicilin. Naj se gre pokazat.

Amoss -> RE: Koprivnica-alergija na ospen (31.3.2009 9:29:55)

Jaz sem tudi dobila takšno alergijo, s tem da mi claretine ni pomagal še zraven sem dobila alergijo po njem pa so mi dali Zyrtec tablete proti alergiji so ful močne in ful hitro pomaga, mazat se pa nisem smela z ničemer pač rekli so mi da čim manj kraspat,...

lelaval -> RE: Koprivnica-alergija na ospen (31.3.2009 9:36:04)

jaz tudi mislim, da bi moral nazaj - že claritin bi moral pomagat, ker sicer je lahko alergičen na kako sestavino v zdravilu ( v antibiotiku - navadno je alergija na penicilin, ki je v večini antibiotikih)

Je pa moj sin bil alergičen na paracetamol (ki je v večini zdravilih -  npr. Calpolu in podobnih)

tintin -> RE: Koprivnica-alergija na ospen (31.3.2009 10:31:53)

Se strinjam,
če dobiš alergijsko reakcijo na zdravila jih je treba nehat jemat oz. zamenjat. Lahko samo srbi, ampak lahko bi pa reagiral dosti huje (in lahko še kdaj bo), zato je bolje, da gre nazaj in zamenja antibiotik.

Moj sinko npr. ne sme amoksiklava (očitno zaradi kakih barvil) in dobi makropen pa je ok.

Stran: [1]