Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 30.3.2009 22:40:08
|
|
|
|
klara2007
|
zdravo, evo tudi mi smo imeli enake težave. pravtako je naša stara skoraj dve leti. nam je pa zdravnik predpisal pholcodin na 8 ur in še en sirup(sm pozabila kako se mu reče)-skratka bila je zraven taka pumpica da si točno odmeril količino .jemala pa ga je lahko le 5 dni-tako dolgo je lahko odprt. kupili smo tudi vlažilec zraka, ki pa je oz še zelo pomaga. lahko ti svetujem da ga kupi v sparu (je 24evrov) medtem ko je v baby centru skoraj 80. tudi mi smo imeli slezov sirup ki ni nč pomagal, pravtako trpotčevega...vse smo probavali! od pregleda pa imamo mir. ne bruha, pa tudi kašlja ne.
|
|
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 30.3.2009 22:41:02
|
|
|
|
kaja02
|
A zelo bruha ali bruhne samo šlaj- sluz? Naša je tudi pri vsakem prehladu , katerega je spremljalo kašljanje bruhala, vsaj dokler se ni znala sama dobro izkašljat. Pa takrat je tožila, da jo boli trebušček, ko pa je to zbruhala, pa se je umirila in lepo zaspala. Pri nas je z starostjo izginal, Nisem ti glih pomagala z nasvetom, smo pa mi tudi na začetku bili zaradi tega pri zdravniku, kjer pa mi niso znali pomagati, lahko te samo potolažim, da bo bolje, ko bo starejši! Kmalu se pozdravite
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 30.3.2009 22:45:02
|
|
|
|
eva1
|
Otroci se še ne znajo izkašljati, zato pač bruhnejo vn sluz, ki se nabere v grlu-in prav je tako, da se pljuča ščistijo in se ne nabira notr! Nimaš kaj, razen inhalacije, pa vlažen ter ne pretopel zrak v prostoru...
|
|
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 31.3.2009 7:47:56
|
|
|
|
Detece
|
Hvala bogu, da sluz zbruha, ker potem mu je bistveno lažje. Mi smo pa imeli težave, da tega ni nikoli zbruhal in se nam je zaradi tega skoraj že davil (bil je zabasan s služjo). Smo morali na aspiriranje v bolnico. Naš je star šele 4 mesece.
|
|
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 31.3.2009 7:59:16
|
|
|
|
end1
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 Otroci se še ne znajo izkašljati, zato pač bruhnejo vn sluz, ki se nabere v grlu-in prav je tako, da se pljuča ščistijo in se ne nabira notr! Nimaš kaj, razen inhalacije, pa vlažen ter ne pretopel zrak v prostoru... se strinjam.
|
|
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 31.3.2009 9:27:28
|
|
|
|
MADMAX
|
Hvala vsem za odgovore. Je pa stvar v tem, da ne izbruha le "šlajma", ampak ponavadi tudi večerjo (čokolino ipd.). Bomo poskusili s Pholcodinom in inhalacijami ter kupili vlažilec zraka. Tnx. za info Klara. Lp, MM
< Sporočilo je popravil MADMAX -- 31.3.2009 9:28:10 >
|
|
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 31.3.2009 9:51:03
|
|
|
|
lelaval
|
A zelo bruha ali bruhne samo šlaj- sluz? Naša je tudi pri vsakem prehladu , katerega je spremljalo kašljanje bruhala, vsaj dokler se ni znala sama dobro izkašljat. Pa takrat je tožila, da jo boli trebušček, ko pa je to zbruhala, pa se je umirila in lepo zaspala. Pri nas je z starostjo izginal, pri nas je isto zgledalo. Pri kašlju pa vedno dam sirup iz smrekovih vršičkov (ga delamo doma, ko pa ga zmanjka, pa ga kupim) - mi je tako svetovala zdravnica, ko je imel sin bronhitise - takrat je več te sluzi in jo morajo izkašljat. Ostali sirupi so delali čep, namesto, da bi otrok to ven izkašljal in izpljunil. Pa enkrat mi je na morju ena dala zelišča, ko je slišala kako kašlja (je bilo 7 zelišč, samo se ne spomnim več katera, sem pa jih kasneje kupovala v domači lekarni - not je bila kamilica, islandski lišaj,.. - več pa res ne vem) - ampak mu je ta čaj ful pomagal - ga je spil 1 skodelico zjutraj in 1 zvečer, pa je bil kot novi.
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 31.3.2009 11:54:48
|
|
|
|
frutka_
|
Pri nas je bila zgodba identična. Kadar je bil le malo prehlajen je bruhal. Običajno večkrat, tudi po meni in po tleh, ko sem letela z njim v kopalnico . Pediatrinji sem to omenila in mi je dejala, da je stokrat boljše, da šlaj izbruha kot da se mu vozi gor in dol. Zaradi tega naj bi se jim tudi prehlad hitreje pozdravil. Pri nas to drži! Druga stvar je ta, da praviš, da izbruha večerjo. Čokolino. Delaš ga z mlekom, ne?! Mleko in laktoza še dodatno dražita sluznico in bruha še prej. Tako da poskušajta večerjat nemlečno. Jaz sem se zverzirala in sem posteljo imela pokrito z veliko brisačo, da sem samo skupaj vse odnesla v kopalnico in dala prat. Upam, da sem kaj pomagala! Nič ni hudega, čeprav te ima jeza ko vidiš vse to ampak otroku je potem bolje.
|
|
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 31.3.2009 15:23:47
|
|
|
|
MADMAX
|
Še enkrat hvala vsem za prispevke in predloge. Bomo poskušali narediti par stvari. Ponoči spet kašljal, ni pa bruhal. Sedaj moramo nekako pozdraviti tale kašelj, ker žal vse skupaj traja že več kot štirinajst dni.
|
|
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 31.3.2009 15:25:36
|
|
|
|
šnucika
|
tudi naša je dobila pholcodin,ko je imela produktiven kašelj in je bruhala sluz...edini sirup,ki resnično pomaga
|
|
RE: Kašlja, nato bruha - nujno rabim nasvet! 31.3.2009 15:38:45
|
|
|
|
klara2007
|
naj samo še dodam da je tudi naša bruhala večerjo pa še južno včasih zraven ...od čokolinota, juhice nam je pa res pomagal vlažilec in recept od zdravnika... lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?