a se kateri to dogaja...? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

kepica -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 8:12:22)

Ojla punce!

Tukaj ste že večinoma vse mlade mamice,pa sem se odločila,da vas kar tukaj vprašam,ker mi boste sigurno znale pomagat.Torej.Sem leto po porodu in vsak dan se mi dogaja,da v predelu maternice nekaj čutim.Občutek je podoben,kot prvi premiki oz.brce dojenčka v trebuhu.Čisto isti občutek! Zadnje čase sem že prov zmedena,ker se nenehno sprašujem,kaj bi to bilo.Včasih že prav pomislim na to,da sem noseča in tega sploh ne vem.Sicer jemljem KT in to skoraj ne bi bilo mogoče,pa tudi kakšne znake bi imela. Torej.Ali se še kateri to dogaja??Ali je možno,da se mi še vedno krči maternica:zmeden:

lp
kepica

.ču -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 8:15:26)

Po moje krcenje maternice:zmeden:je pa fajn,ce bi sla mal na kontrolo.

Lp:rozica:

Katyj -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 8:20:15)

Mislim, da se maternica skrči na normalno velikost v prvih šestih tednih po porodu (prvi pregled pri g):ups: Kar pojdi do g in naj pogledajo kaj se dogaja.

LP K

kepica -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 8:32:11)

Joj,zdej ste me pa kr mal prestrašle.Sem mislila,da ni to nič posebnega... Ajoj8) Ma,test ne vem,če se mi splača delat,zaradi KT.No,imam pa 20.maja pregled pri G,pa bom do takrat počakala.Upam,da mi bodo živčki dali mir do takrat.

AnBan -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 8:32:14)

Jaz sem tudi imela nekaj casa tak obcutek...ampak je potem minilo...ti ne vem povedat kaj bi blo...tudi jaz sem panicarla, da sem noseca:)-:)-:)-....ce te skrbi le pojdi do ginekologa/inje

Moyca_ -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 8:35:37)

:)-:)-:)-:)-:)-:)- meni tudi, samo jaz sem 5 mesecev po porodu. Ampak mi včasih res nekaj skače notri:)-:)-:)-:)-:)- po moje se še kaj v prvotno stanje spušča:zmeden::zmeden::)-:)-:)-

kepica -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 8:47:33)

Ampak po več kot enem letu:zmeden::zmeden::zmeden:

puncica -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 9:01:36)

mi smo 11 mescov po porodu in se men tud kdaj to zazdi:zmeden:

kepica -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 9:09:53)

Sej občutek je fin,me spominja na prve gibe,prov luštno je.Ampak men se to dogaja vsak dan,parkrat na dan,včasih kar pogosto,pa me že kr mal skrbi.Za vsak slučaj,če me bo preveč žrlo,imam en CB doma:)

mehurčica -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 9:24:32)

Jaaaa, heheh, meni se tudi to dogaja.:)- In se tak fajn spomnim na brce mojega ljubčka, ko je bil še v trebuščku.

Gina -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 10:12:40)

Meni se je to večkrat dogajalo po prvih dveh porodih, še leto, dve, tri po njih... Po moje se pa pač kakšni notranji organi malo premikajo (črevesje...), pa potem čutiš to kot neke mehurčke ali celo kot premikanje otroka včasih. Zdaj je pač telo drugače naravnano, ker ima en porod za sabo in poleg tega ti veš, kako izgleda, če čutiš otroka. V bistvu pa tudi otrok, ko je v telesu, na nek konec pritisne (mehur, črevo, želodec, trebušno steno..) in tisto je to, kar me sploh čutimo, po moje. Maternica bi težko bila, sploh ker se po prvem porodu ponavadi kar hitro vrne v normalni položaj, pa tudi G te je pregledala že, torej ni panike.

Una -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 10:22:07)

Tudi meni se isto dogaja kot tebi. In tudi mene vedno spomni na brcanje 9nebesa 9nebesa
Po moje je tako, kot je napisala Gina.
LP, Una

dix -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 10:35:02)

Tudi meni se je to dogajalo in sem se že večkrat prepričala da sem noseča, ker so bočutki bili res zelo podobni, "brce" pa intenzivne. Pol sem ugotovila da so to verjetno plini ali nekaj takega v prebavnem traktu. Maternica pa se res mora skrčit v 6 t po porodu ker če se nebi, bi že G na pregledu povedal da kaj ni vredu.

kepica -> a se kateri to dogaja...? (9.5.2005 10:54:39)

Uh,hvala,punce! Vidim,da nisem edina in bo verjetno to res to,kar pravite.Potem je vse v redu.Upam,da bo to tudi G naslednji teden potrdila.
Mi je kar odleglo.

Hvala vam za pomoč:rozica:

lp
kepica

Stran: [1]