Cepljnje za rotavirus (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

VRTNICA84 -> Cepljnje za rotavirus (30.3.2009 8:57:11)

Pozdravljene!

Imam vprašanje kakšno je vaše mnenje o cepljenju za rotavirus?
Ker eni mi ga priporočajo, drugi ne.  Zaniima me vaše mnenje.

Hvala za odgovore.

koala -> RE: Cepljnje za rotavirus (30.3.2009 8:59:28)

Vsaka mamica katere otroček je prebolel rotavirus ti bo cepljenje priporočila. Jaz sem tako dolgo mučkala da je bil prestar za cepljenje. Sem se pa trdno odločila, da naslednji bo cepljen ko sem videla kako je zdelal sinčka in hčerko mojih prijateljic.

porednica22 -> RE: Cepljnje za rotavirus (30.3.2009 9:36:39)

mi smo našo cepili in res ni dobila rotavirusa...je pa tako, da je čisto možno, da ga tudi cepiš in vseeno dobi rotavirus... tako da ... jaz ga vseeno priporočam.lp

ksenija12 -> RE: Cepljnje za rotavirus (30.3.2009 10:18:50)

sicer je bilo na to temo že veliko napisanega...pa vseeno...jaz ga toplo priporočam...ni neka drama, otrok popije sirup, ampak kdor je kdaj videl otroka, ki ima roto in je na infekcijski, bi plačal še trikrat več, samo da mu ne bi bilo treba dat tega čez...cepivo ne prepreči 100% da bi dobil virus, ampak če ga dobi, otroka ne prizadane v tako hudi obliki da bi moral v bolnico...kar v nasprotnem primeru skoraj vedno mora (otrok mlajši od 3 let)

LEJLA -> RE: Cepljnje za rotavirus (30.3.2009 11:24:14)

Nasi 3-je so vsi cepljeni. Zakaj?
Zato, ker hodijo v vrtec in tam ga slej ko prej fases.

Ce bo pa otrok po koncu porodniske se vedno doma (pri babici, privat) in ne bo imel stika z otroci iz vrca (sorojenci, bratranci) potem verjetno ni panike , ce ne cepis.

samo moje mnenje
lp

Pšemek -> RE: Cepljnje za rotavirus (30.3.2009 12:07:28)

Mi smo jo cepili kjub temu, da po končani porodniški še ne bo šla v vrtec. Razlogi za... Je ksenija12 tako dobro napisala, da sama ne bi mogla bolje.

sanela2 -> RE: Cepljnje za rotavirus (30.3.2009 17:32:52)

Jaz sem ga cepila in je bilo vse ok, svetujem ti cepljenje, še posebej če bo otrok obiskoval vrtec, boš bolj pomirjena. Moja kolegica ta male ni dala cepit in zdej se nahajta v SG v bolnišnici, ker je otrok fasal rotavirus. Tudi cepljeni otroci ga lahko staknejo ampak ne tako na hud način kot necepljeni.  Otroka rotavirus čisto zdela, da je ful bogi. Vsaki svetujem cepljenje.

Petr_a -> RE: Cepljnje za rotavirus (30.3.2009 18:22:35)

Nisem cepila nobenega.
Zakaj-se mi ne zdi potrebno

nia5 -> RE: Cepljnje za rotavirus (30.3.2009 18:47:01)

Sem cepila. Zakaj bi morala zbolet, če ni treba.

Mesečnica -> RE: Cepljnje za rotavirus (31.3.2009 7:37:38)

Prvega nismo cepili, ker nismo vedeli za to možnost (P nam ni nič omenila, jaz sem pa za to cepljenje prepozno izvedela). Drugi je bil cepljen, ker mu res ne privoščim, da bi fasal rotavirus. Zdaj samo upam, da ga tudi prvi ne bo dobil, ker gre jeseni v vrtec, pa bo star šele dobri dve leti, tako da bi ga rotavirus lahko kar močno zdelal.

čipka -> RE: Cepljnje za rotavirus (31.3.2009 21:04:34)

IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

sicer je bilo na to temo že veliko napisanega...pa vseeno...jaz ga toplo priporočam...ni neka drama, otrok popije sirup, ampak kdor je kdaj videl otroka, ki ima roto in je na infekcijski, bi plačal še trikrat več, samo da mu ne bi bilo treba dat tega čez...cepivo ne prepreči 100% da bi dobil virus, ampak če ga dobi, otroka ne prizadane v tako hudi obliki da bi moral v bolnico...kar v nasprotnem primeru skoraj vedno mora (otrok mlajši od 3 let)

Se podpišem pod ksenjio.  In ja, jaz sem svojo tudi cepila.

Stran: [1]