nagrada odvetniku (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

tejka** -> nagrada odvetniku (30.3.2009 8:24:56)

Pozdravljene/i,

potrebujem nasvet. Z odvetnico sem podpisala dogovor o posebni nagradi odvetniku v višini 10% od dobljene vsote. Ker z njenim delom nisem bila zadovoljna sem stvari vzela v svoje roke, ustavila izvršbo in se z dolžnikom izvensodno poravnala (v treh obrokih, v treh letih). Zdaj pa hoče teh svojih 10%, kljub temu, da je zadeva trajala od začetka do konca 13 let in če ne bi dosegla osebne poravnave verjetno še danes ne bi bila končana.

Ali sem dolžna teh 10% poravnati ne glede na to, da njeno delo ni bilo zadovoljivo?

Zdaj sem dobila poravnalno vsoto, odvetnica hoče 10% od celotne dobljene vsote, ne glede na to, da so nastali sodni stroški, ki jih je sodišče priznalo.

Prosim za kakšen nasvet...kakšne so vaše izkušnje?

Lp

tinamina -> RE: nagrada odvetniku (30.3.2009 8:43:30)

Če si z njo podpisala pogodbo za teh 10% potem ji moraš zagotovo plačati.
Če si jo pisno opozorila, da z njo nisi zadovoljna med časom,ko je zadeva trajala,  potem se obrni na odvetniško zbornico s prijavo.Če ji nisi pisala o nezadovoljstvu in prekinitvi, potem ne vem če se še kaj da..

tejka** -> RE: nagrada odvetniku (30.3.2009 8:47:31)

Ne, pisno je nisem obvestila o nezadovoljstvu...sem pa stvari vzela v svoje roke, njej pa preklicala pooblastilo...za katerega pa pravi, da ga ni dobila. Sem pa istočasno obvestila o prekinitvi pooblastila tudi sodišče, ki je preklic prejelo. že to me čudi, da ga pa ona ni!?

tinamina -> RE: nagrada odvetniku (30.3.2009 9:05:55)

Če imaš potrdilo pošte, da si ji ga poslala, je to dokaz..

Abby -> RE: nagrada odvetniku (3.4.2009 14:37:28)

V čem je razlika med povoženim psom in povoženim odvetnikom?

Pred povoženim psom so sledovi zaviranja.

Stran: [1]