MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraGS No, da se jaz pristavim svoje. Da sem prisla do polnega dojenja sem rabila 1 mesec. 1 mesec sem se matrala, jokala in se pocutila nesposobno nahranit lastnega otroka. Potem je dobila rahel refluks in zacela zavracat vse flaske in AM in ji drugo kot dojka, ki jo je v tem casu seveda tudi zavracala ampak bistveno manj, ni ostalo. Flaske in AM se sedaj ne sprejme. Je pa nastal problem ker se mi ze 2 meseca ne redi dovolj in me seveda kot mamo to skrbi. Ali je tako nejesca ali pa je mojega mleka premalo. V 17-em tednu sem sprobala rizevo kasico z am-jem po zlicki in je lepo odpirala usta in mi celo zvlekla zlico iz rok ter jo tlacila v usta. Ni pojedla za celi obrok, bolje kot nic pa je bilo. Problem tukaj je, da pa ji in Am in kasice delajo zaprtje in krcke in je pravi boscek. To sem poskusala 3x in odnehala, ker jo prevec matra. Danes ima polne 4 mesece in spet premalo pridobljene kilaze. No hotela sem povedat, da sem v zacaranem krogu. Mojega nima dovolj, umetnega noce in se dela ji zaprtje in prebavne motnje (tudi tisti proti zaprtju) ce ga poskusam dati po zlicki, mlecne kasice pa prav tako. Jaz nisem dovolj pametna da bi vedela kaj storiti. Otrok pa je vedno bolj suhljat. HB se je rodila taksen debeluscek da se ji se ne pozna hehe. Kaj naj? Ne bi rada preveč pametovala, ker se moja redi ok in bi se verjetno tudi jaz zelo sekirala, če se ne bi. Ampak na zadnji posvetovalnici mi je sestra, ko jo je stehtala in izmerila pa sem potem vprašala, če se dovolj redi in raste glede na tabele in povprečja, rekla da ne mara teh tabel. Da jih sicer izpolni, ker jih mora, ampak da sicer ne da dosti na njih. In zato, ker je vsak otrok drugačen in tudi isti otrok ne more vedno isto jest in isto napredovat... V glavnem - rekla je, da je prvi pokazatelj, ali je z otrokom vse v redu, otrok sam in ne tehnica ali meter.... Upam, da sem te vsaj malo potolažila, ker nekega pametnega nasveta v bistvu niti nimam, saj tudi moja zavrača AM - flaško in dudo in vse kar ni dojka... Sem ji namreč vmes tudi sama že ponujala flaško, ko se mi je zdelo, da se je premalo najedla pri meni, ampak ni nikoli sprejela. Mogoče ji ni pasalo zaradi česa drugega - utrujenosti, krčov, sopare, vročine, bolezni itd....