tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Moyca_ -> tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (8.5.2005 10:42:12)

no verjetno bosta skupaj v sobi, čeprav se jaz nagibam bolj k temu da ne bi bila. Ker sta kot noč in dan:)-:)-:)-
Ampak vsi govorijo kako je super da sta skupaj in da se bosta igrala,....
Razlike sta 14 mesecev (punčka 6 in fantek 20 mesecev).
Zanima me kako se v resnici obnese. Mala spi recimo do 8 ali 9, mali pa že ob 6.30 se dere in skače okrog. Sedaj še mala spi pri nama pa jo zbudi, kaj šele ko bosta skupaj. Pa recimo ona spi 3-5 ur čez dan (no on pa od 2-3), ampak ko se bo on hotel v sobi igrat bo ona spala, ali pa obratno.

No res ne vem kaj naj:zmeden:
Kak teden še imam čas potem pa se začne urejat:zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:
kako se obnese pri vas

Gina -> tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (8.5.2005 11:07:34)

Tvoja dva sta še majhna, zato se ti zdi to malo hecno. Ampak ko malo zrasteta, je prav fino, da sta skupaj. Moraš računat, da se otrok itak ne igra v svoji sobi kaj dosti in da ves čas leze za tabo, tako da je čez dan večinoma v kuhinji ali dnevni sobi. Ko daš enega otroka spat, pač zapreš vrata in drugemu ne dovoliš, da se dere. Nič drugega ne pomaga. Tisti čas, ko spi, drugi ne sme v sobo. Tudi zvečer je bilo pri nas enako. Če je šel eden spat, je moral biti drugi tiho. Ker se je pa mala cele noči zbujala in posledično vsakič zajokala, se je pa prvi navadil spati, kot da ni nič. Vse je prespal, se ni pustil motiti.

Zdaj imam tri otroke v eni sobi. Problem je le zjutraj, ko gresta ta velika dva v šolo. Prejšnji dan si pripravita za obleči in odneseta oblačila in torbi v drugo sobo. Zjutraj, ko zvoni ura, vstaneta in gresta iz sobe, ter se zrihtata. Morata biti tudi tiho, ker se drugače ta mali zbudi. To se vse da, če si dovolj dosleden.

Tako da nič ne skrbi, vse bo ok, samo malo organizacije je potrebno in otroke naučit, da spoštujejo drugega, tudi če so še majhni. Saj zdaj bo vsak dan lažje, sploh s ta večjim, boš videla. Se bo navadil, da ne sme tulit. To boš morala pa sama doseči, samo odločit se moraš. Dobro se rihtajte.:)

PiaM -> tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (8.5.2005 11:10:59)

Če imaš možnost, da imata vsak svojo sobo, je to najboljše.Lahko se igrata ali v eni ali v drugi, kar je še bolj zanimivo, ko pa rabita mir in spanje, pa vsak v svojo.Če ne, pa ti je že Gina dobro odgovorila.
:rozica:

Gina -> tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (8.5.2005 11:16:54)

Ja, ma pia prav, jaz sem mislila, da ni druge možnosti. Pri nas je ful kriza s prostorom, tako da se bomo morali zdaj odpovedati "rumplkamri", ki je včasih služila kot dnevna soba, čeprav je ful micena (2,5x2,5m), da bom ta velikega lahko pri 10. letih, končno dala v svojo sobico. TV bomo pa v spalnici gledali, kaj češ. Tri otroke pa res ne moreš imeti stlačene v eni sobi, ko so že večji.

Moyca_ -> tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (8.5.2005 11:33:05)

ja lahko imata vsak svojo sobo, torej vsak 2,25 krat 4 metre ali pa skupaj 4,5 krat 4 metre

tesa -> tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (8.5.2005 12:42:32)

Ko so majhni še nekak gre. Ko pa gredo v šolo pa nastane problem. No vsaj pri nas je. Ko se hoče ena učit jo druga moti ali obratno.
Skratka, če imaš možnost da imata vsak svojo je to sigurno boljša varianta.:)-

kofetek2010 -> tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (8.5.2005 14:04:34)

če imaš možnost naj imata vsak svojo sobo, po moje predvsem zato, ker sta fant in punca

lahko pa urediš tako, da imata eno sobo za spalnico, drugo za igralnico - potem, ko bosta večja in bosta šla v šolo pa preurediš v dve samostojni sobi :)

Jančika_ -> tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (8.5.2005 14:37:45)

Midva z bratom sva imela do mojega 13. in njegovega 11. leta skupno sobo in sva se imela prav fajn. Čisto nič slabega se ne spomnim iz tega obdobja, pa tudi moji starši ne.

To pravim s stališča otroka - se bom pa spraševala isto, ko bom imela dva otroka in bosta morala biti skupaj v eni sobi (v tej isti, v kateri sva bila z bratom:)).

Anonimen -> tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (8.5.2005 14:49:01)

Pri nas je bilo tkole:
-najprej sta bile skupaj v sobi sis1 in sis2, potem sva bile skupaj jaz in sis2, sis1 pa sama. Zdaj imamo vsaka svojo sobo in si niti slučajno ne predstavljam, da bi bile vse v eni sobi. Aja, vsaka svojo sobo pa imamo že od takrat, ko sem jaz hodila v malo šolo - se pravi od mojega 6 leta cca.

Jančika_ -> tiste ki imate dva otroka skupaj v sobi (8.5.2005 14:51:34)

Aja, še to. Saj sva se kdaj sklofala, ampak to sva tudi potem, ko sva bila vsak na svojem koncu bajte:)-. Je pa res, da je takrat bil že skrajni čas, da sva dobila vsak svojo sobo, ker je mene že pošteno dajala teta puberteta:hudicek:.

Stran: [1]