Moje mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Lunca1 -> Moje mleko (8.5.2005 7:32:08)

Ojla!

Me zanima če je imela katera enako situacijo kot jaz. Zanima me pa sledeče. Pina mi že nekaj časa zavrača desn dojko, poleg tega da se dojiva samo še zjutraj. Danes sem pa ugotovila, ko sem si stiskala, da iz desne dojke teče tako bolj oljnato slano mleko. na levi pa je čisto normalno sladko.:ups::ups::ups:

A se je slučajno kateri to naredilo?

Lp Lunca




marjanaR -> Moje mleko (8.5.2005 8:19:20)

Zdravo! Meni se to sicer ni zgodilo, res pa je, da je naša Kaja rajši imela (ima) levo dojko kot desno. To, da bi ti iz desne teklo drugačno mleko, dvomim. Mogoče je problem le v tem , da več dojiš na drugi in da se potem ta pripravlja, pa je potem več tistega mlekca "za odžejat" (sestavo mleka najbrž tako poznaš - najprej bolj prozorno in redko za žejo, potem bolj gosto in na koncu posladek). Prosim, ne bi ti slučajno rada delala krivice. Svetujem pa ti, da čimveč dojiš tudi iz desne, da tudi to prazniš. je pa problem, da dojiš samo še enkrat dnevno. Mogoče se tako desna pripravlja, da zapre svoja vrata. V končni fazi pa tako ali tako lahko otroka pocartaš z mlekcem iz ene dojke. Sicer pa vama želim še veliko lepih trenutkov ob dojenju.




Lunca1 -> Moje mleko (8.5.2005 8:25:11)

Okus je bil definitivno slan in oljnat. Vem da je bil prej sladek. Edino če je zato, ker nekaj časa stoji v dojki.:ups:




frutka_ -> Moje mleko (8.5.2005 8:25:22)

Mogoče je poleg mleka še prišlo malo tvojega znoja, ki je slanega okusa. Mislim, da ne bi smelo biti drugačano. Sicer pa se je tudi moj raje dojil na desni starni kot na levi. Zakaj? Nimam pojma.

Vprašaj svetovalako za dojenje na MON-u.




lin -> Moje mleko (8.5.2005 9:36:48)

Pri nas je bilo tako da sem doblila M in je Lin začela najprej zavračat eno dojko in ni šans da bi jo prepričal da bi pila iz nje pol čez neki cajta pa še drugo:zmeden:Nekaj cajta sem si pridno stiskala,ma ker je blo mleka vedno manj in sem mogla še začet dodajat,sem pol počasi nehala,ma ker sem si nakoncu (čerpav sem si redno stiskala)iz obeh komaj 20 ml itisnila:zmeden:Ni pa nujno da se tako vsem zgodi.
Punca s katero smo skupaj ležale v porodnišnici,je že od samega začtka mela vdrte bradavice in si je že od začetka stiska in tako "doji"(mislim si stisne in ji po flaški da)še danes-10 mes




lin -> Moje mleko (8.5.2005 9:37:33)

Aja da dodam da jaz nisem mela te sreče,ma se je vredno potrudit,jaz sem vstarjala dober mesec,dokler ni blo več mleka niti za pol obroka:zmeden:




Anonimen -> Moje mleko (8.5.2005 10:29:35)

Lunca, takšno mleko se je tudi pri meni tvorilo v levi dojki, ki jo je mali že dalj časa zavračal. Sčasoma se na levi strani nisva več dojila in sem si le še občasno stisnila po par ml natačno takega mleka, kot opisuješ ti. Verjetno se tudi tvoja laktacija v desni zizki zaustavlja in je to bolj nekakšen izcedek, kot pravo mleko. Pri meni še sedaj, dober mesec po koncu dojenja, občasno pricurlja iz zizik nekaj takega mastnega, rumenkastega in slanega mlekca. Po mojem je to to.
Pozdravčke, Nojči:sloncek:




Lunca1 -> Moje mleko (8.5.2005 16:29:02)

Punce hvala za odgovore.:rozica::rozica::rozica:

Sem postavila tudi vprašanje na MON, pa še čakam odgovor.

Me je samo mal skrbelo, da ni kaj narobe z dojko.




Stran: [1]