pf -> RE: Septembrski sončki 2008- 5.del (21.4.2009 14:17:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: pf Vidiš meni pa je rekla, da jo moram vzpodbujati, pa čeprav nima nekih težav. Saj valjda, da je najbolje, da sama naštudira, ampak malo pa je fajn nakazati. Recimo plazenje z valjem, ali pa dudko nastavim , tako da je ne doseže in tako. Ja, taka vzpodbuda vedno prav pride [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Je pa res, da nekateri otroci ne rabijo prav telovadbe, ki jo izvajajo pri fizioterapiji. Sami osvojijo gibe. Pri drugih pa taka telovadba zelo popravi gibalni vzorec. V vsakem primeru pa je fajn, da mamica pozna osnovni handling že od rojstva naprej. se z vama popolnoma strinjam. handling je seveda zelo pomemben, prav tako tudi vzpodbuda. saj jo jaz tudi vzpodbujam, ampak na koncu vidim, da vseeno sama po sebi rabi čas in potem osvoji določeno stvar. res pa tudi zmerej ko kaj novega pogrunta ji zaploskam in ji rečem "bravo, bravo" in se ji pol tok fajn zdi, da osvojeno potem kar skos ponavlja in me pogleda, če jo gledam in kdaj bom spet zaploskala. sem pa še vedno mnenja, da je vsak otroček zase in je vsak tudi drugačen. en bo rabil več vzpodbude, drug bo sam naštudiral, tretji bo prej, četrti kasneje osvojil gibanje... najbolje je, če otročka "poslušaš" in z njim delaš tako, kot pove sam in ni nobenega splošnega pravila glede gibanja... To imaš pa čisto prav. Glede ploskanja in bravo, bravo je pa naša tak posrečena, da začne še sama ploskat zraven in se smeji do uh, pa kar očke ji žarijo.
|
|
|
|