Kaj boste dali? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Freycha -> Kaj boste dali? (27.3.2009 7:38:38)

Glede na to, da v temi Kaj ste dobili? večina ljudi piše, da nič, me zanima, kaj boste vi vašim otrokom dali kot popotnico za življenje?

Že šparate? Delate načrte v tej smeri, kaj bo kdo imel? Se o tem s partnerjem kaj pogovarjate? Ali bo dobil popotnico v stilu: znajdi se, jaz sem se mogla tudi!

Volga -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 7:40:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Glede na to, da v temi Kaj ste dobili? večina ljudi piše, da nič, me zanima, kaj boste vi vašim otrokom dali kot popotnico za življenje?

Že šparate? Delate načrte v tej smeri, kaj bo kdo imel? Se o tem s partnerjem kaj pogovarjate? Ali bo dobil popotnico v stilu: znajdi se, jaz sem se mogla tudi!

itak bo vse njegovo, ko naju več ne bo, tako da....veliko.

tinkatonka -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 7:41:54)

Pomagala bom kolikor bom le lahko. Pač odvisno od takratnih finančnih zmožnosti. Denarja v grob ne bom nosila, ga raje investiram v svoje otroke.

Freycha -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 7:42:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

to že.... samo to bo dobil po tem, ko se bo verjetno že zdavnaj odselil.... kaj pa za takrat, ko bo hotel "poleteti v svet"?

muška -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 7:42:50)

če nama bo vse uspelo udejanit kaj sva si začrtala in da bo potem vse to lavfalo, potem bosta dobila postlano postlo oba. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Drugače pa seveda kaj naj rečem, kaj je moje je njuno, tako da ne rabim naštevat! Saj, kam pa naj dam, če ne svojim otrokom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Volga -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 7:44:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

to že.... samo to bo dobil po tem, ko se bo verjetno že zdavnaj odselil.... kaj pa za takrat, ko bo hotel "poleteti v svet"?

Seveda bo lahko kraljeval v eni hiši. Mu ne bo panike.

muška -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 7:45:07)

kaj pa za takrat, ko bo hotel "poleteti v svet"?

aha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ja no ven metala se ne bom ravno. Če bo hotel avto, bo moral prispevat nekaj zraven, itn  ,..... tako so mene vzgojili in se mi zdi čisto prav in OK.

ZARA -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 8:24:08)

Vse bom nesla s sabo.

tanikaa -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 9:03:09)

Moj mulc ma "srečo". Po dedeku (mojem bivšem tastu) je podedoval nekaj denarja. Z možem sva primaknila nekaj svojega denarja, mu kupila enosobno stanovanje, nekaj denarja pa dala na stran. Tak da osnovo ma. Za vse ostalo pa se bo moral potrudit sam.

Anonimen -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 9:11:12)

Nekih hudih planov, kako bi otrokoma pomagala, nimam, ker kdo ve, kaj bo čez 20 let. Seveda bosta dobili najino premoženje, lahko da se bosta lepo zmenili, kaj komu, lahko da se bosta skregali, v vsakem primeru pa jima bova poskušala pomagati po najboljših močeh.

štorkljica -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 9:37:27)

Jaz že sedaj šparam za šolanje svojih otrok, ostalo bo pa šlo sproti z ozirom na njihove potrebe in najine zmožnosti.

abc100 -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 10:01:58)

Pomagala mu bom, da se bo osamosvojil. Mislim, da če mu vse k riti prineseš, ne bo znal ceniti. Se moraš tudi sam potruditi, da kaj ustvariš. Pomagaš na poti do osamosvojitve pa seveda mu po najboljših močeh.

*alja* -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 10:04:35)

Pomagala bova kolko bova lahko in kolko bova imela. To je pa teško za naprej rečti.
Če bova mela bova dala, če ne pa bo treba nekak drugače.

Belika -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 10:57:13)

Najin je sicer šele na poti. Vendar mu misliva takoj po rojstvu odpreti knjižico in gor na mesec dajati 40€ (+ kar bo dobil)... potem pa odvisno ko bo starejši - in ko bo pokazal eno mero odgovornosti dobi tisti denar. Pa naj bo to pri 18-h, pri 25h ali pa šele pri 30-ih (Pač ko se bo ustalil..).

V planu je sicer, da sploh ne bo vedel da kaj zanjga šparava. Kaj bo bomo pa videli.

Predvsem upam, da ga bova vzgojila v odgovornega človeka, in da ne bo šel tisti denar na koncu za kako zdravljenje v komuni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Od mojih pa vem, da bo vsako leto za rojstni dan dobil zlatnik... .

Ne vem no kaj in kako bo bomo videli čez slabih oz. dobrih 20 let... plani so pa zaenkrat takšni...

Jaz sem od svojih staršev veliko dobila (pravzaprav vse) in močno upam, da bom lahko tudi jaz otroku vsaj pol toliko olajšala finančne skrbi, kot so jih moji starši meni.

rija -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 12:52:55)

upam, da bo situacija dovoljevala, da dobi našo mestno hišo.

nejcko -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 14:53:15)

Če nam ne bo recesija vsega požrla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in če bova z možem znala gospodariti, bodo dobili kar nekaj; sicer imava 3 otroke, tako da se bojo mogli nekako zmeniti, ampak za štart bodo imeli vsi dovolj.

Jim pa denar nalagam na banko, pa ta večja dva imata vsak svojo fond polico, za tamalo jo moram pa še odpreti.

Anonimen -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 15:51:20)

Ne vem, ne razmišljam toliko vnaprej. Jaz se trudim, da vanju vlagam zdaj, v smislu da spoznavata svet, da bosta cenila svojo vrednost in take oslarije. Materialno pa zdajle res ne vem, kako jima bom lahko pomagala, bomo videli takrat.

TomTaylor -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 19:21:02)

Jz varčujem za svoje otroke. Ko se bodo odločali za študij, če se bodo, ali ko bodo kupovali avto, stanovanje,....jim bom dala ta denar.

blaža -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 19:27:14)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Jz varčujem za svoje otroke. Ko se bodo odločali za študij, če se bodo, ali ko bodo kupovali avto, stanovanje,....jim bom dala ta denar.

Mi tudi enako. Pa še 200m kvadratno stanovanje bomo čez 9 let odplačali in bojo podedovali en dan. Ostalo pa kolikor bova zmogla. Do takrat je še daleč.

sanja nk. -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 19:58:13)

najina imata vsak svoj račun na banki na katerega nalagava midva in vsak denar za darila in podobno....., poleg tega imata še nekaj delnic , ki pa so žal šle v maloro.....vse na srečo ne ...
v primeru da se nama kaj zgodi dobita vse nepremičnine , vse 3 firme....ves denar in no čisto vse .....pa še življenjsko sva zavarovana....pa še denar v obveznicah in skladih...
hudega jima ne bo ....drugače pa bosta vedno dobila, če bosta kaj rabila...seveda v mejah normale, ker razvajenosti pretirane ne podpirava ...zato sta že sedaj zelo samostojna ( lahko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])....
lp

Raho -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 20:39:29)

To, kar sta meni moja starša. Omogočila jima bom, da dokončat šolanje. 

Pia73 -> RE: Kaj boste dali? (27.3.2009 21:19:29)

Želim si, da bi bilo tega čim več, tenutno sicer ne kaže najbolje ampak upajmo, da se situacuija obrne.

Sem pa videla, da večina, ki je odgovarjala bo imela kaj dati,.. žal pa je teh vedno manj.

Stran: [1]