Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Sej imaš v bistvu prav...sam, a se ti sploh zavedaš, zakaj tebi ljudje tolk verjamejo pa zaupajo, kar pišeš tukej na RR? Zato, ker si tolk prepričana v svoj prav. Ker so tvoje misli, besede in dejanja v harmoniji. Zato si tolk karizmatična...Kaj hočem povedat? To, da boš morala tut ti mal manj zagnano trdit nekatere stvari (v tem postu trdiš kr enih par stvari, njuškalu se pa smejiš, kako je lahko tako prepričana v svoj prav), če boš hotela, da ti verjamemo tut tole zgoraj napisano... Btw, kako pa veš, da še danes ne učijo 3/4 vseh predmetov napačno? (glede na to, da si napisala, da so včasih učili 3/4 kemije pa fizke pa zgodovine narobe, sklepam, da danes te predmete učijo prav) Ne vem, če učijo danes reči prav. V bistvu je edina resnica v katero sem prepričana ta, da mnogo reči še kar naprej učijo narobe. Kemijo in fiziko v bistvu še vedno v mnogih pogledih, vsaj v OŠ. Kar se pa mene tiče - a praviš, da sem karizmatična? Hvala za kompliment. Prijazna si. Morda se zdim komu taka zato, ker sem en redkejših ljudi, ki zelo samostojno razmišljajo in prinašajo neke precej sveže ideje v naš prostor. V njih sem pa tako "zihr" zato, ker so vse odsev moje lastne glave in zelo močnih čutenj tako iz energetskih (intuicijskih) stališč, kot zelo zelo razumskih. Kadar ti je nekaj zelo jasno, ali iz svojega stališča tisto reč jasno vidiš, ni noben problem pojasnit komurkoli želiš, zakaj tako misliš kot misliš, oz. zakaj ne razmišljaš po starem. To pa potegne nekaj zelo čudnega tudi za sabo. Ljudje te vidijo včasih kot ogrožujoč dejavnik, ali pa vsaj kot nekoga, ki je "preveč samozavesten" ali malce ohol in jim gre to strašno na jetra. Kar čez zaprta vrata bi me ven vrgli včasih, a ne picola, pa njuškalo. Nove ideje so ogrožujoče, zanetijo v tebi droben vprašaj, kaj pa če je res, kar pravi, in to ni fajn. Žal mi je, če tako učinkujem. Res mi je, ni to moj namen. Niti ni moj namen kogarkoli "zabit". Morda nimam stila, pa ne znam nežno in preko ovinkov nekaj razložit, sem čist preveč direktna, vendar je to zato, ker mene osebno taka direktnost od kogarkoli že, če se kdo tako do mene vede nikdar ne prizadane, je ne gledam kot nekaj ogrožujočega in posledično sklepam, da večina ljudi ni tolk občutljivih, da bi jih taka direktnost prizadela. Morda pa se motim. KOliko mi verjameš o rečeh v zgornjem postu je v bistvu meni vseeno. Ne pišem tega zato, da bi moral nekdo tako mislit. Lahko nihče tako ne razmišlja, lahko se mi cel svet smeji. To pa res ni važno. Od tega ne more biti odvisno prav nič. To so moja osebna razmišljanja. Če bo kdo sploh začel sam zase razmišljat o možnosti, da bi to lahko tako bilo, je čist ok. Če bo kdo sploh dojel, da je svet več kot klasifikacija bitij, da je svet ena preveč velika celota, ali po drugi strani neznansko majhen košček vesolja, da bi lahko predalčkali rastline, živali, ljudi, ali celo katerekoli atome česarkoli drugega, je več kot preveč. Sama menim, da smo še preveč na dnu lestvice čutenja, nimamo razvitih čutil dovolj suptilno, da bi večina lahko nekaj takega razmišljala, kaj šele da bi bila znanost tako razvita, da bi to lahko dokazali. Pa gre to dvoje z roko v roki. Ta hip je to ločeno - znanost in visoko čutenje, ali pa morda duhovnost - pa ne bi bilo treba. En drugemu lahko veliko pomagata. Meni je dovolj že to, da je znanost potrdila vse, kar sem od otroka gor trdila, da smo mi ena sama energija, da je misel energija in pa da je materija in energija eno in isto....samo to je že predolga tema, ne bi zdaj o njej. Čeprav...to tudi sovpada s temo o rastlinah in energiji in komunikaciji in materiji.... ..v bistvu. Pa da ne bi kdo mislil,d a imam kaj proti vegetariancem. Popolnoma nič. Rastlinska energija je res božanska, super in meni nujno potrebna, pa prepričana sem, da na večino ljudi super dobro učinkuje, ter da bi bilo manj vojn na svetu, če bi bili ljudje večinoma vegetarianci. Sama sem precej ekološki frik, vso zelenjavo, ki jo jemo imam svojo lastno, delam vse možne bio zvarke, nabiram zelišča po travnikih in seveda po vrtu, pijem celo zimo svoje čajčke,... ma utrgana sem v to smer, prav res. Fajn je biti naraven človek, kolikor se pač to dandanašnji da. Picola, želim ti vse dobro. Pa da se pomiriš s svetom in z ljudmi, ki se ti zdimo morda preveč prepričani v svoj prav. A veš, jaz sem odprta za vsa prepričevanja. Če mi nekdo razumsko razloži karkoli že, me lahko prepriča v karkoli. Izjemno rada poslušam sveže ideje, neprežvečene, pravzaprav je to eno mojih največjih veselj - pridobivanje novih znanj. Saj jih le tako človek lahko poveže v neke nove dimenzije. Več ljudi več ve, kajneda?! To pa je v končni fazi daleč najbolj dobro prav za tale naš ljubi dobri stari svet.
|