|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 12:20:42   
patty
Pozdravljene,

mene pa zanima, kako na sprehodu rešujete težavo z dojenjem. Ko je naša mala lačna, zahteva mleko TAKOJ, sicer je strašno jezna, kar se precej sliši :)- Sicer jo prej vedno podojim, vendar nikoli ne vem, za kako dolgo bo zdržalo, pa tudi ne poje vedno enako. Stara je namreč šele 16 dni in še nisva ujeli pravega ritma. Patronažna mi je svetovala, naj ji s sabo vzamem flaško z adaptiranim mlekom. No, sama bi si mleko raje izčrpala, vendar se bojim, da ga nimam dovolj.

Vsakega nasveta bom vesela.

Pozdravček,
Patty:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 12:22:28   
NinaŠ
Hm, jaz sem ga pač podojila - kjerkoli je že bilo, le če ni bilo premraz zunaj (pa v tem času ni več takega mraza).

LP

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 12:27:36   
sanja k
Ja jaz tudi, če le ni mraz in veter jo kar podojim zunaj pa je

LP

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 12:32:24   
Nikica
Midva se dojiva tudi zunaj, na klopcah, stoje,če je nuja, v avtu (ne med vožnjo), v večjih nakupovalnih centrih, v prostorih za dojenčke, skratka ne kompliciram, saj je zdaj že kar toplo.

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 12:33:33   
Nikica
Midva sva se na začetku tudi zelo pogosto dojila, pa tudi zdaj se še na 2 uri, pa nisem začela z adaptiranim mlekom. Večkrat boš dojila, več mleka boš imela.

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 13:04:29   
vidja
Jaz sem na sprehod vedno vzela kako dekico, ker tukaj pri nas ni ravno klopc in smo se podojili na kakem travniku. Sta naša oba že mala imela rada piknike!

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 13:58:09   
lin
Če se lepo dojite,jaz ji nebi nobenega adaptiranega mleka dajala.
Jaz sem dojila dobre 4 mesece in ko smo bili na sprehodu pač ko se je zbudila in bila lačna sem jo podojila,če je bil v bližini avto,je to bilo v avtu,ali na kakšni klopci včasih pa kr v baru,s tem da sem se malo v stran obrnila,pa ponavadi sem iz vljudnosti vprašala zraven sedeče(mislim najine prijatle)če jih moti,pa mi ni nikoli nobeden rekel da ga.
Sej jo lahko mal s pleničko prekriješ če ti je nerodno.
Boš vidla zdaj ti je mogoče še malo nerodno ker se komaj navajaš ma čez par dni jo boš podojila magari na "pločniku"če bo treba:)-:)-,no ne dobesedno.
Srečno pa lepo dojenje

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 17:50:47   
Anonimen
no js pa v javnosti nism nikol dojila, ker so moje mlekarne tako velike ble, da jih ni blo moš obvladat brez da z eno roko držala dojke, z drugo pa dojenčka, tako da je cela zadeva v javnosti zgledala dokaj groteskno. zato sem si mleko izčrpala in ga imela s sabo, ampak ne zdrži dolgo na sobni temperaturi ne da bi se skisal. ene 3 urce mogoče. drugače pa ja sem dojila v avtu, pa lahko bi v kakem šoping centru v previjalnici, drugače mi pa ni blo okusno

lp, lara

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 19:48:36   
Anonimen
Patty, ziziko ven, pa gasa! Če je komu nerodno, da te vidi, kako dojiš bebo, je nekaj narobe Z NJIM in se ne s tabo. Pogumno! ;)

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 19:51:28   
Pia73
Jaz pa ne bi zunaj dojila,......

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 20:03:24   
Anonimen
Zakaj pa ne? Al sam majcio dvigneš, pa modrček odpneš, se čit nč ne vidi ;) Men je pa takop lepo vidt doječo mater. DSobro, sej se ne razkazuješ sredi trga, ampak se pač malo zamakneš, to je vsa umetnost

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 22:12:08   
Pia73
Jaz nisem za take fore,....... :ups::ups::ups:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 22:12:18   
HuAnita
Dojim vsepovsod.

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 22:22:16   
Anonimen
Dojim povsod - če koga moti, naj ne gleda... Pa valjda ima moje dete pravico do hrane!!!:ups::ups::ups::ups:

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 22:24:15   
Nedelja
Mislim, jst tud nebi zuni dojila... Amak včasik pač tko pride, da ne moreš kar skočit domov na kavč. In pač lepo poiščeš najbližjo klopco in kakor so že gor napisale lin in druge...
Samo ne ga srat z adaptiranim mlekom... Včasih je pač tko da morte pomislit a je bolš da vam je nerodn al je bolš da je otrok sit.

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Sprehod in dojenje
7.5.2005 22:26:32   
TaRe*
To je pa malo čudna ideja petronažne...da ji daj zunaj adaptirano mleko:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Pa,men tud ni jasno,a naj bi pol mleko kar mrzlo dala,al kako?:zmeden2:
Ko sem si ga jaz črpala,sem ga vedno prej pogrela v vodni kopeli,predno sem ji ga dala...če je bil premrzel,ga sploh ni hotla pit.:(

Jaz sem tudi za ...joško ven,pa je...:sloncek::sloncek::sloncek:saj se nič ne vidi,če sta fajn naštimana,če ne pa tko kot je že ena rekla,pleničko čes vržeš,pa bo.:sloncek:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Sprehod in dojenje
8.5.2005 7:33:36   
Bina01
Po 16 dneh dojenje še ni čisto "utrjeno". Malo kasneje je vsa stvar veliko lažja. Tudi jaz ne razumem te patronažne. Čim daš otroku flaško, pa še apatamil zraven, se ves sistem dojenja lahko poruši.
Mislim, da je bolje na začetku vse sprehode in izlete malo prilagoditi, da z otrokom lažje "izpeljeta" hranjenje, kot pa na vrat na nos na flašo in prilagojeno mleko.

Tudi jaz, tako kot večino mamic, dojim kjer koli se pač že pojavi lakota. :)-

Veliko uspehov

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Sprehod in dojenje
8.5.2005 7:36:45   
Skabi
Moj je bil tako majhen sredi hude zime. popolnoma nepredvidljiv, nikoli nisem vedela, kdaj bom morala zašibati proti domu.
Zdaj pa ni problema. Ko je lačen, zizo ven in gremo jesti. Mene dojenje v javnosti ne moti. Edino tega ne razumem, zakaj je v nakupovalnih centrih prostor za dojenje (previjalnica) vedno zraven cekretov!!! Saj jedilne mize si tud ne zvlečemo na stranišče. Jaz rajši dojim na klopci sred interspara kot v tisti luknji v "toaletnih prostorih".

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Sprehod in dojenje
8.5.2005 12:14:13   
Abby
Če sicer ne dodajaš, imaš dovolj mleka in želiš ohraniti dojenje, se IZOGNI ADAPTIRANEMU MLEKU NA DALEČ!!! Bolje, da kak sprehod preskočiš, kot pa, da brez potrebe dodajaš. Če hočeta na svež zrak, sta morda lahko samo pred hišo, če niste ravno sredi mesta ipd. Sicer pa na sprehodu, ko se pojavi lakota, poišči kolikor toliko miren kotiček, pa veselo na delo.
Prvi mesec se količina mleka še uravnava, zato je zelo pomembno, da je otrok pristavljen VEDNO, ko želi sesati. Če bi ji takrat dala stekleničko, bi si morala istočasno izčrpati svoje mleko, tega pa na sprehodu ne moreš.
Sicer pa sem sama svojo takrat dveletno hčerko dojila kar med nakupovanjem v Sparu, s sinkom smo pa prvič šli na izlet v Mercator, ko je bil star en mesec. Enkrat si je postregel kar v Direndaju, drugič sva se pa usedla v avto, pa še to zato, ker so me bolele noge. Res pa je to drugi otrok, ki na 3 ure sesa utrjene bradavice. Hčerka, po drugi strani, pa jih je grdo mrcvarila prve mesece (zato pa so zdaj že vsega vajene), in to na dve uri, tako da dojenje v javnosti pač ni bilo mogoče.
Upam, da se bo uredilo tako, da bo prav, po mlečnih formulah pa le ne posegaj prehitro, če ni nujno.
LP :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Sprehod in dojenje
9.5.2005 18:27:06   
patty
Punce,

hvala za nasvete. Glede adaptiranega mleka delim vaše mnenje (kupila sem ga sicer vseeno, vendar le zato, da se počutim "varno", če bi slučajno nastopila popolna suša). Moram se pohvalit, da sem včeraj - tudi po vaši zaslugi - na sprehodu, kot bi rekla Al Bina, dala zizo ven:)- in malo podojila kar na klopici na PST-ju, med štiriurnim sprehodom. Je blo prelepo vreme, da bi se zaradi dojenja vračali med štiri stene.
Čeprav opažam, da količina mojega mleka od dneva do dneva varira (kakšen dan ful, drugič skoraj nič), bom vseeno vztrajala - morda pa bo le steklo.

Hvala še enkrat, se beremo.

Patty:sloncek:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Sprehod in dojenje
10.5.2005 19:43:18   
Abby
Bravo, punca! :bravo: :bravo: :bravo:

Vztrajnost pri dojenju se res splača. Sama sem prvič imela zares zelo trdno željo dojiti, pa tudi hude težave: deklica je bila drobna in je bolj slabo vlekla, bradavice sem pa imela vdrte in revica ni imela kaj zgrabiti. Seveda so bile zize do krvi zmesarjene in razbolele, tako da sem se prav bala naslednjega obroka, pristavljati jo je pa bilo treba kar naprej, ker se je slabo redila. Če bi dobila tolar vsakič, ko mi je kdo rekel, da bo treba dodajati... Na kontroli dojenja je pač pri tistem obroku pozizala 90ml, morala bi pa 100ml, pa so mi hladnokrvno rekli, naj dam na vrh dojenja 10ml aptamila in me poslali domov. Namesto tega, da bi dodajala, sem raje počela vse, kar naj bi povečalo količino mleka, in lovila vsako kapljo ter jo potem dala dojenčku. Imela sem celo aventove škpljke, ki med dojenjem na eni zizi prestrežejo mleko iz druge zize, ki sem ga potem uporabila. Skratka, sčasoma so se zize utrdile, punčka pa zrasla, ne da bi poskusila kapljo aptamila.
Nikar ne skrbi, gotovo bo steklo. Če te bo kaj skrbelo, se še oglasi, lahko tudi na privat.
LP
:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?