emaa -> Kako se kuha pasulj? (7.5.2005 11:41:57)
|
Čebulo nasekljaj, vrži v lonec (bo malo drugače, ker jaz ponavadi ne uporabljam kuhan fižol), dodaj na tenko narezan korenček (na ribežen najbolje, idelano bi blo, če bi bil razkuhan, ker tolk časa verjetno ne boš pasulj cmarila, da se bo razkuhalo korenje), fižol, lahko vodo od fižola, klobase, začimbe, dodaj še malo vode in kuhaj kako uro počasi. Za zgostit je najboljša, da na zaseki rahlo prepražiš papriko v prahu (mešaj malo pekoče in malo sladke, da je pasulj rahlo pikanten, oz. po okusu) in moko in nato vliješ v pasulj. Pazi, da ga že prej ne boš preveč solila, da pa zaseka tak fin okus. Lahko poleg moke stisneš malo paradižnikove mezge, ni pa nujno. Paprike pa le daj dovolj, da bo imel pasulj barvo, ne smeš pa paprike prežgat, najprej moko, pol pa še papriko vmešaj. Upam, da nisem zmedeno napisala in da ti kaj pomaga
|
|
|
|