Razbarvanje perila (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Špela -> Razbarvanje perila (7.5.2005 10:59:46)

Kako naj prej bele majce, ki so zdaj po moji mega neumnosti sive, spravim nazaj v prvotno stanje? Vem ad obstaja več vrst teh sredstev za razbarvanej a katero je najboljše in katero res deluje?

Annny -> Razbarvanje perila (7.5.2005 11:07:46)

Ojla,
jaz sem enkrat pobarvala nekaj belega perila na vijolično:)-:zmeden:
Potem mi je tašča dala belilo SA8 od Amwaya..z njim sem stvari 2x oprala in so spet bele.
Slišala sem, da eni eksperimentirajo z varikino:zmeden2:
Ali pa kakšen Vanish..samo ga sama še nisem preizkusila.
Lp

Anonimen -> Razbarvanje perila (7.5.2005 11:11:25)

A ni luštno, imaš vsaj občutek, da si kaj novega kupila? ;)

Drugače pa nimam pojma, kaj je učinkovito. Jaz jih kar pustim obarvane (moje so večinoma roza). :metulj:

Sandra* -> Razbarvanje perila (7.5.2005 11:36:26)

Oj!

Normalno jih operi samo namesto praška daj vanish (prašek)! Deluje ful dobr, sam da nis že kj peglala, pol ne vem če deluje. LP

Anonimen -> Razbarvanje perila (7.5.2005 12:55:32)

Jaz sem enkrat tako pobarvano perilo namakala v varekini in to čedalje bolj koncentrirani, ker se mi ni zdelo nič bolje. Na koncu je bila po moje že sama varekina. Ko sem potem to perilo v stroku oprala, so bile povsod namesto gumbov luknje. Večinoma so bili takrat to neti, ampak ponekod so bili pa pred tudi gumbi...

.ču -> Razbarvanje perila (7.5.2005 14:37:06)

Domestos

mamsi -> Razbarvanje perila (7.5.2005 14:43:32)

Črnilo za nalivnik, pa brez heca, beli perilo. Jest si to nebi upala probat, je pa moja mami in deluje.;) Opereš lahko v stroju, daš na predpranje in opereš naprej običajno s praškom, ki mu lahko dodaš vanish.;)

Pia73 -> Razbarvanje perila (7.5.2005 18:24:31)

Jaz pa z varekino ali arekino čisto dobro shajam. Samo pazim koliko časa namakam. Včasih pa tudi kaj pobarvam z barvo za tekstil.

Mojca20 -> Razbarvanje perila (7.5.2005 18:42:42)

mamsi, hecaš se a ne?:zmeden:

Pia73 -> Razbarvanje perila (7.5.2005 18:44:28)

Ne, ne tole s črnilom sem jaz tudi že slišala. Samo jaz ne upam., Ena mi je pravila, da to vedno da v stroj, ko zavese pere. Da so bolj bele.

andrejaz -> Razbarvanje perila (7.5.2005 22:29:07)

Uporabi razbarvilo K2r - pri meni je bil učinkovit.

Špela -> Razbarvanje perila (8.5.2005 7:42:03)

Hvala vam vsem, uporabila sem res K2r in učinek je bil krasen. Če ap ne bi bil bi jih pa res prebarvala na sivo pa bi bil mir.Problem je v tem da nisem imela občutka da bi bile kot nove, ker so bile drugačne barve, ker so dejansko bile nove in sem jih dala le preprati. :ups:
Drugače ločim perilo, tokrat pa en vem kaj mi je bilo, vse majčke sem vrgla v pralni stroj in naj pere.

Stran: [1]