Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 14:36:22
|
|
|
|
Volga
|
Poletno.
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 14:38:52
|
|
|
|
lananai
|
Baje naj bi nekje do enega meseca imeli dolge hlače in rokave.
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 14:45:50
|
|
|
|
Jančika_
|
Imam dva poletna otroka. Oblačila sem ju glede na temperaturo, seveda tudi kratke rokave in hlače (pri 35 stopinjah pa res ne rabijo dolgih). Tamali je en čas spal samo v bodiju brez rokavov, takrat je bil star kak mesec.
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 14:47:40
|
|
|
|
ajataja
|
Jaz sem rodila v začetku maja in sem ga v juliju in avgustu,ko je bilo vroče oblekla v kratke hlače in kratko majčko,oziroma je bil kar v samem bodiju.
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 14:59:01
|
|
|
|
petra81
|
Hvala za odgovore! Sama imam doma punčko staro tri leta in je bila zimski novorojenček, tako da je do poletja bila stara že pol leta in ni bilo nobenih problemov. Sem pa lani pri znanki videla novorojenčka oblečenga v dolge rokave in hlače, pa je bilo vroče in malček je bil poten po glavici, pa me je zdej zanimalo, a znajo že tako majhni uravnavat telesno temperaturo. Aja, Volga, če nimaš kaj pametnega dodat, je tudi tisto kar si čisto brezveze. al si tako samo objave nabiraš!!??
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 15:04:23
|
|
|
|
anci banci
|
no tole tudi mene zanima, ker imam sredi julija rok... da bi ga morala v dolge rokave in hlače oblačit se mi zdi malo kruto... sploh če nad 30 stopinj
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 15:05:08
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra81 al si tako samo objave nabiraš!!?? Ja.
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 15:37:53
|
|
|
|
Splišni
|
Moja sestra je rodila sicer 22. maja, ampak se spomnim, da je punčica bila poleti samo v plenički v vozičku, ko je bilo zeloooo vroče.
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 16:01:44
|
|
|
|
linaema
|
Tudi jaz imam rok poleti (julija). Na šoli za starše so rekli, naj jih oblečemo v zelo tenke dolge hlačke, nogavičke, tenko dolgo majčko in kapico; novorojenček je vajen materine temp., pa tudi da mu kožico stalno nekaj obdaja in naj bi se tako bolje počutil. Če bo pa peklensko vroče in se bo potil, potem po moje to odpade; potipa se ga na prsih ali zadaj pod vratom in če je tam kožica vroča, mu je gotovo pretoplo. Mislim, da bo body, nogavičke pa mogoče plenička čez čisto dovolj. LinaEma
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 18:11:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Na šoli za starše so rekli, naj jih oblečemo v zelo tenke dolge hlačke, nogavičke, tenko dolgo majčko in kapico; novorojenček je vajen materine temp., pa tudi da mu kožico stalno nekaj obdaja in naj bi se tako bolje počutil. Če bo pa peklensko vroče in se bo potil, potem po moje to odpade Tu nekje. Ob vrocini 35+ je komot samo v bodiju.
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 25.3.2009 21:17:09
|
|
|
|
jakaracman
|
Naša je poletna , vendar je bila tisto poletje blazno različna temp. pri vročini je bila jasno v bodiju in nogavičkah stara 2 tedna, čez teden dni je bil dež in je imela jasno kompletek kapico in pokrita z dekico in za ven še jopico saj je bilo 15 stopinj.Kapico in dekco in jopico jasno samo za venTorej po pameti..
< Sporočilo je popravil jakaracman -- 25.3.2009 21:18:05 >
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 27.3.2009 8:45:21
|
|
|
|
biba14
|
Jaz mam tudi junija rok, tako da hvala za vse info..ko ,ki bomo prvič mamice, kar ne vemo kaj bi bilo najbolje za naše . Sicer sem nekaj kupila-bodye z dolgimi rokavi in hlače, bom pa dodala kakšno bolj poletno oblačilce. lp
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 29.3.2009 15:10:23
|
|
|
|
katarinas
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba14 Jaz mam tudi junija rok, tako da hvala za vse info..ko ,ki bomo prvič mamice, kar ne vemo kaj bi bilo najbolje za naše . Sicer sem nekaj kupila-bodye z dolgimi rokavi in hlače, bom pa dodala kakšno bolj poletno oblačilce. lp Bodije z dolgimi rokavi in dolge hlačke boš zagotovo potrebovala, tudi če bo zunaj vroče, teh ni nikoli preveč, saj veš za notri, pa za spat.... Saj boste videle, da boste tudi ve ravnale po občutku ko boste dobile in ne samo tako kakor kje piše in kako kdo reče. Verjetno vam bo čudno, če boste pri 35° ve v kopalkah, malega bi oblekle pa v dolg pajac ne? No pa junija včasih tudi še ni zelo vroče tako, da kupite kar kaj mešanega in ne samo dolgo, pa tudi ne samo kratko.
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 30.3.2009 16:32:20
|
|
|
|
Lidy
|
Julija iamam rok in iz porodnišnice ga bomo odnesli v bodiju z dolgimi rokavi in žabicah, oboje tanek bombaž, in kapico, če se bo takrat slučajno shladilo pa še jopico. Doma pa odvisno od situacije v prvih tednih sigurno ne bo samo v plenici pa če beo še tako vroče. V stanovanju imamo prijetno hladno v ne vem kaki vročini pa tako ali tako ne bomo rinili na sonce. Tako, da odvisno od situacije vsekakor pa lahka oblačilca tudi, če so z dolgimi rokavčki in hlačkami. V prvem mesecu dojenček zgublja telesno temperaturo, jo težje uravnava.
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 31.3.2009 12:03:04
|
|
|
|
lilka
|
Jaz bom tudi rodila sredi julija, prvič sem pa aprila, ma novorojenčka ne bom imela v kratkih, sploh v hiši ne ker ni tako toplo, ko bo lahko šel ven pa ja, nekaj tankega za začetek, pol pa že gre, ker takega par dni starega res jaz nebi v plenici okoli vozila , je pa razlika v kkašnem letnem času ga iz porodnišnice neseš, april je bil kar ugoden čas, ne pretoplo, ne premrzlo, julija pa zna bit vročina....
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 31.3.2009 12:56:57
|
|
|
|
monty
|
lep pozdrav! tudi jaz imam rok v začetku julija in so mi v trgovini svetovale prodajalke da dolge rokavčke in hlače za začetek. sem kupila dolge žabice na naramnice pa benkico čez ali pa bodi z rokavčki in potem samo žabice do pasu spodaj. tako da je samo enojno dolgo oblačilo. mislim da tistih čist frišnih res ne moreš napol nage okrog vozt, če bo pa peklenska vročina in bom videla da ji je vroče pa bo seveda kaj manj. tako da za prvi mesec imam jaz bolj dolge zadeve ampak tanke!bomo videli kakšno bo vreme!
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 14.4.2009 21:11:44
|
|
|
|
Spiria
|
Ker bi rada kupila kakšo cunjco za darilce sorodnici, ki rodi junija, rabim kakšen namig, kaj bi ji najbolj prav prišlo? A bodi na kratek rokav in "brez nogic, žabic" pride v poštev? Verjetno bi bilo bolj smiselno celo bodi na preklop? Kaj pa posamezne majčke & hlačke?
|
|
|
|
RE: Kako obleči poletnega novorojenčka? 15.4.2009 21:22:18
|
|
|
|
vanilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Spiria Ker bi rada kupila kakšo cunjco za darilce sorodnici, ki rodi junija, rabim kakšen namig, kaj bi ji najbolj prav prišlo? A bodi na kratek rokav in "brez nogic, žabic" pride v poštev? Verjetno bi bilo bolj smiselno celo bodi na preklop? Kaj pa posamezne majčke & hlačke? Mislim, da bo tvoja sorodnica bodijev in žabic imela dovolj... Raje ji kupi kak lep kompletek (hlačke + jopica ali kiklca (če je punčka)...) za potem, ko bo dojenček malce večji. Ko bo recimo ene par mesecev star. Samo takrat bo že jesen in zato kupi stvari z dolgimi rokavi ter pazi na konf. številko. Za punčko kakšno št. 62 ali 68, za fantka mogoče večjo, ker so ponavadi večji. No, to je samo moje mnenje, ker meni se bo lepo zdelo, če mi bo kdo za tamalo prinesel kaj res lepega za oblečt, ker za pižamice, bodije, pajacke sem že itak sama poskrbela, da imam na zalogi. Lepih kompletkov za kam it in za "frajeričenje" pa nimam veliko .
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.4.2009 21:28:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?