kokoska007 -> RE: Dopust - Santorini (28.3.2009 22:03:31)
|
Nikita, se kar strinjam. tudi mene je santorini očaral. je tako lep, da je že kičast. to je grčija iz razglednic, čeprav je prava grčija čisto drugačna od tega micenega otočka. za razliko od tebe smo mi letovali preko agencije, v hotelu Afroditi v Kamariju. eden večjih družinskih hotelov, ker tam je ras vse tako miniaturno. hotel je imel pol penzion z zares odlično hrano. restavracij ob promenadi je bilo veliko, ampak tam je bilo res drago. bi bilo treba it malo v notranjos kraja, razlika je bila velika. draga je bila tudi Fira, se mi je zdelo kot v Benetkah na Markovem trgu. če hočeš imeti pogled na kaldero - plačaj! avto smo rentali le en dan, ker je fajn it z avtom v Oio gledat sončen zahod. ostalo je bilo zelo dostopno z busom. ogledali smo si seveda še vulkan, za kamor je fajn imet dobro obutev, ker je pot strma in zlizana, vroče pa za pop.... tudi na rdečo blažo je bila bol kurja steza. če greš z enoletnkom vedi, da ta popoldne spi, tam je bolj revno z naravno senco. in tudi po Firi ga ne moreš prevažat v vozičku, ker je vse v hribu, enako v Oii, kjer je ogled sončnega zahoda dogodek, kaj takega ne doživiš nikjer. na vulkan tudi ne morete z enoletnikom, ker boste še sebe težko vlekli v hrib, ker ni vroče samo od sonca, pa ravno opoldne prideš tja. če pa mislite uživat družinske počitnice v miru pa tudi jaz predlagam Perisso, tudi hoteli tam so večji in nudijo več komforta. poleg kave je drag tudi sladoled na kepce. mi smo s hčerko, ko je še opoldne spala, hodili na dalmatinske otoke. npr z letolom na Brač. tam mi je bilo fenomenalno. zlatni rat je nudil opoldnansko senco, promenada pa večerne sprehode. pa hvar, kjer smo se vsak dan vozili na paklene otoke. tadva otoka sta bila res krasna. danes bi nam bilo tam doooolgoooočasno, za mlade družine je pa super. potem pa je prišla grčija in neomejeno potepanje po otokih.
|
|
|
|