Anonimen -> RE: pomoč in nasvet prosim (25.3.2009 15:39:36)
|
Meni se zdi predpogoj za lepo spolnost to, da sam sebe dojemaš kot seksi, lepega, privlačnega. Če tega v pojmovanju sebe ni, potem tudi ni potrebe po seksu. Lahko se čutiš mama, partnerka, žena, karieristka, a če se ne čutiš žensko, ženstveno, potem ne čutiš potreb svojega telesa po nežnosti in intimi. Zakaj do tega pride, pa je različno od ženske do ženske. Ene po porodu tako prevzamejo vlogo mame, da pozabijo nase. Njihovo življenje je usmerjeno v otroka in njegove ptorebe, svojih ne čutijo oziroma izgubijo stik z njimi. Druge so kronično utrujene in teh je zelo veliko, žal je današnji tempo življenja izredno neprizanesljiv. Tretje imajo privzgojeno slabo menje o svojem telesu in seksu, je nekaj slabega in grdega, mogoče se takega razmišljanja niti ne zavedajo. Pri enih pa so posredi tudi zdravila (kontracepcijske tabletke, antidepresivi). Tako da se mi zdi zelo pomembno vzeti čas zase, kljub vsem obveznostim. Umazana posoda in nezlikane cunje bodo počakale, odnos s partnerjem in samim sabo pa ne. In poiskati vzrok za negativen odnos do seksa. Ljudej imamo različen libido, ampak da te partner popolnoma odbija in ti seks predstvalja le obveznost, se mi zdi dolgoročno gledano pogubno za partnerstvo in samopodobo.
|
|
|
|