Hope2 -> Dvigovanje ritke (25.3.2009 8:36:34)
|
Naš je star 4,5 mesece in je začel pri 4 mesecih dvigovat ritko (leže na hrbtu), vendar samo takrat, ko sem mu oblačila zgornji del, ker je bil jezen. Potem smo čez 1 teden imeli P in je to videla in vprašala kdaj to počne. Pa ji rečem da pač ob jezi in pritoževanju. Rekla je, da pol ni nič narobe. Zdaj pa opažam, da je to začel početi tudi ko se igra na hrbtu in mu je dolgčas. Prej pri igri tega ni bilo, pač je ležal, se igral, mal pojokcal, zadrl, se spet zamotil.... zdaj pa ga več ne upam puščati samega, ker ko se naveliča ene igrače (kar je zelo hitro) začne dvigat rit in se z nogami odriva, tak da se premika po celi blazini[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Me skrbi, da je že ugotovil, kako je to premikanje zabavno, saj se pol smeji če ga popravim ali kako reagiram. Ponavadi ga primem pod koleni in jih pokrčim, pa pol se neha odrivat. Ampak to je le za sekundo ali dve ok, pol pa če ga ne poberem ali animiram vsako sekundo s čim novim, je spet isto. Men se že meša, ker ne vem več kaj počet z njim cele dneve, ideje mi zmanjkuje, nosit ga pa tudi nočem non stop. Naj povem, da smo se trudili s handlingom, še zdaj ga povečini nosimo v obliki lunice, občasno ga nosimo že v sedečem, ampak z naslonjenim hrbtom (tako kot v brušurci za pravilni handling), ali pa s trebuhom na roki. Glavico samostojno lepo drži, kravice zelo rad pase in kaže znake, da bi se rad plazil oz premikal. Podnevi ko ga dam budnega spat, se v posteljki kako minutko igra in četudi protestira s spanjem nikoli ne dvigne ritke, temveč dviguje nogice lepo visoko v zrak. Znakov iztegovanje ne kaže niti ko ga nosimo, ko se z zanimanjem igra, ko mu ni dolgčas. A je to normalno ali ne? A ga lahko kako odvadim tega?
|
|
|
|