Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zibka In meni je G rekla, da je to edina preventiva. Hmmmm...razmišljam zakaj jaz nisem dobila kakih hormonov- na kaki podlagi so ga tebi, predpisali? So ti vzeli kri ali kako? Kot sem že napisala se je meni takšna terapija obnesla že prvič. Pri nas je praksa, da so vsaki, ki krvavi predpisali dabroston tablete, ki v 5 - 10 % lahko preprečijo ss. To je kadar ženski primanjkuje progesterona, ki do 12. tedna nadomešča vlogo posteljice, se pravi 'hrani' plod. Če je to razlog, se krvavitve ustavijo in nosečnost poteka normalno naprej, če pa so vzroki za krvavitve drugje (nepravilnosti,...) pa to ss ne prepreči. Pri meni je bila to že preizkušena zadeva prvič, zato je tokrat odreagiral enako in pravi, da je zdaj še bolj prepričan, da je pri meni težava ravno v tem in očitno padem v tistih 5%. Problem danes pa je, da se teh tablet ne da več dobiti v Sloveniji. Nimajo dovoljenja za prodajo (licence), in meni so takoj povedali, da če jih želim bom morala na Hrvaško . Kar se je meni zdelo res absurdno, da nekaj se kar mi lahko tako pomaga ne da dobiti pri nas in menda se tudi ne bo dalo v bodoče. Potem mi je ena ginakologinja svetovala Utrogestan, ki pa naj bi ga imeli le v Avstriji. Z možem sva preklicala pol lekarn v Sloveniji in jih končno odkrila nekje v MB, tam pa so jih naročili v Avstriji, vendar jih pač prodajajo samoplačniško, ker nimajo licence za prodajo Mogoče ravno zaradi tega ginekologi teh tablet ne predpisujejo več, ker vedo, da se jih ne da dobiti. Ne rečem, da je karkoli takega pri tebi, da se ne boš ustrašila, pri meni pomagajo, imajo pa kar dosti stranskih učinkov: hude slabosti, vrtoglavica,... Je pa meni G naročil, da naj TAKOJ pridem če bi opazila še kakšno krvavitev. Sem se precej razpisala , sem se pa precej pozanimala o tej zadevi Lep dan vsem, baje je zadnji ta teden
|