tintara -> RE: december 09 (19.10.2009 13:45:06)
|
Hojla! Danes so moji veliki plani z nakupovanjem spet padli v vodo, ker je hčerka zbolela. Šmenta, ta velik pa čisto brez hlač oz vse mu je prekratko. Zjutraj je še nekako bilo, da mi ni bilo čisto jasno, naj jo dam v vrtec ali ne, no zdaj je pa zakuhala in prav zoprno kašlja. Pa skoz je neki, sam da se je tale oktober začel. Jutri naj bi imela frizerja (jaz), pa sem že odpovedala, v sredo naj bi iemla frizerja ta mala dva, pa še nisem odpovedala. Kriza, kako kašlja, Tega pa pri njej nisem navajena. Ok, hitro odgovorim, ker se bo verjetno kmalu zbudila, vsaj če bo takole kašljala. Ninča77: ja, imam Metildopo, sam nekako mi ne prime. Imela sem pritisk (doma merjen) okoli 140/85 do 90, mi je uvedla zdravila je bilo kakih 14 dni enako (meritve), nato se je pa dvignilo na 150/100 (zdravila sem imela 3x na dan). Sem šla spet do nje in mi je dvignila na 3x na dan po dve tabletki z opozorilom, da mi verjetno tudi to ne bo prijelo. In res. Bolj ko merim, je vsaj 150/100 oz raje kar kaj več ta zgornji. Blondy: kako to da različno tretirajo mene in Ninči77 ter tebe. Mislim, da je predvsem problem v otekanju pri tebi plus kombinacxija pritiska. Midve ne zatekava, vsaj jaz ne. Urin imamo pa vse Ok, kajne. Naslednja stvar je tudi pomembna, midve imava že po naravi višji pritisk, medtem ko si imela ti na začetku normlanega, kajne. Pri preeklampsiji je pomemben tisti skok navzgor, mislim, d aponavadi za okoli 30 enot, če se prav spomnim. Tako da takrat je malo bolj ostro jemljejo. Jaz imam še eno olajševalmo okoliščino in sicer, da imam za seboj že dve nosečnosti brez preeklampsije. baje da če se ne razvije prvič, da se tudi potem ne. In na to ful dajo, sem ugotovila. Upam samo, da je to res. Kajti v prvih nosečnostih nisem imela teh porastov pritiska oz tik pred koncem v prvi (3 tedne), zdaj je pa že kar zdaj visok. Mah ne vem, dokler mi vsi govorijo, da je vse pod kontrolo, potem nočem preveč misliti drugače. Čeprav... občasno me zaskrbi. Zalbi: ja, tudi mene mori, da še nimam nič, čeprav zdaj po malem napredujem. Samo premalo za moje pojme. Prejšnji teden se mi je zdelo, da imam zdaj časa na pretek, ker se mi niso izplonile zle slutnje o odhodu v bolnico. Sem si vse splanirala, zdaj pa so plani že v vodi. Ker je NAdja zbolela, bom vsaj do srede doma, v četrtek pa spet pregled. In ta teden sem imela plan nakupit obleke, pa pogledat oz po možnosti kupit omaro, pa od direktorja se moram baje it še poslovit, pa zopet pregled pri internistki... Drug teden so pa počitnice, ko bi rada bila z otroki in ne da jih dam v babi servis, jaz pa naokoli po štacunah. Pa urediti imava namen njuno sobo, tako da omare bo že treba dobiti do takrat. No, če bi se vsaj pol tako izšlo, potem bom pomirjena.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kaj kmalu bo tu november, takrat bi pa res rada še malo zglancala tale naš stanovanjček (z raznimi okni in večjimi čistilnimi aklcijami po omarah), pa zrihtala za dojenčka oblekice in kotiček, nekje po 15 hočem imet pa tipi top urejeno, ker takrat bom pa skoraj gotovo že v bolnici, če mi ne najdejo nekaj, kar bi mi pritisk umirilo. No, bo že. Zdaj sem vsaj na kup spravila škatle z oblekami in znam točno povedat možu kje so (so še pri babi, ker jih doma nimamo kam dat). Pa od prijateljice jih še dobim nazaj ta teden in potem imam vsaj pokupčkano vse skupaj. Takole, imejte se. Jaz grem kuhat. Lp, T
|
|
|
|