tintara -> RE: december 09 (14.10.2009 9:41:59)
|
Hojla pupe! Najprej Beebee: superca za težo in hranjenje. Ja, okužbe so kar pogoste na intenzivnih, se mi zdi. Ampak poglej, dobila bo antibiotik širokega spektra, ki pokriva večino okužb. Verjetno bo kmalu prijel, če ne pa gredo na drugega, pa prime tisti. Saj vem, zoprno je, ko mora čisto mičken dojenček že antibiotike prejemat, ampak važno da se uštima. Poglej naš ta starejši je bil donošen z noramlnimi ocenami po rojstvu, vse lepo in prav, dva dni po rojstvu je zaradi dihalne stiske moral na EINT. Bil je okužen z neko neznano bakterijo in so mogli kar nekaj časa iskat pravi antibiotik, ko so ga pa našli, je pa takoj prijel in je prišel po kakem tednu k meni v sobo. Tudi ni hotel jesti in podobno, tako da poznam tvoje občutke, tvojo moč in nemoč hkrati. Bodi z njo, črpaj si mleko, pogovarjaj se z njo, božaj jo in PREDVSEM VERJEMI, DA SI BO OPOMOGLA. Držim pesti za vas. Nežnejše brce: ja, to je noramlno. Se spomnim, da sem pri Nadji kar naenkrat opazila, da sicer še vedno zelo brca, ampak precej manj močno in sem povprašala, pa je rekla da zato, ker ima manj prostora konkretno brcnit. No in potem sem imela isti dan UZ (sem bila na pripravah za CR) in me je doktorica zelo prestrašila, ker me je prestavljala gor in dol po postelji, pa zrave na moja vprašanja, če je vse OK (ker je že dolgo trajalo), odgovarjala, da ne ve in naj počakam in nato končno odgovorila, da ne more naredit UZ,ker je punca preživahna. Shopping zase: paše ja, jaz sem si prejšnji teden privoščila dvojne hlače in dve majici in imela zoprn občutek, ker gre samo za dva meseca. No, pa jih zdaj tako s pridom nosim, da mi ni prav nič žal. Takrat sem sicer komentirala, da bomo že še kakšnega imeli, sam zdaj pa čisto resno mislim, da smo z nosečnostmi zaključili. Priznam, prvi dve in 3/4 tele so bile prijetne, tale zadnja četrtina je pa zoprna. Saj mi je grozno to reči, samo kar skoz je nekaj. Tako da mislim, da smo zaključili pri treh otrokih. Glede mojih driskastih izvidov: ja, je fajn, da ni kaka salomenela, čeprva občasno me spreleti tudi misel, da potem bi vsaj vedela, zakaj je temu tako. Zdaj pa nimam pojma, zadeva je bila zadnja dva dni spet obupna in me skrbi. malo sem (bolj na hitro, ker se nočem sekirat glede tega) povprašala glede avtoimunih bolezni in kolkor sem uspela zvedet, se le te pojavijo med nosečnostjo, Gre za različne bolezni in očitno bi bila moja na črevesju. No, kako je z zapleti po porodu pa raje nisem spraševala. Tako da, msilim, da imam vseeno raje salmonelo. In bolj ko gledam izvide pritsika, bolj mi je jasno, da me zadeva skrbi bolj, kot si priznavam. Začeli so namreč rasti ravno po tem, ko sem ugotovila, da ne gre za običajni drisko, ki bi se popravila v dveh do treh dneh. Noro mi je, da verjetno ne bom skončala zadev v službi. sem človek, ki rad za seboj počisti stvari (mislim glede dela, ne glede na prostor), pa mi je vse bolj jasno, da se jaz do konca nosečnosti ne bom sestavila skupaj. No, vsaj toliko sem uspela si v glavi poštimat, da je pa služba vseeno najmanj važna, pa tudi če na koncu ostanem brez nje. No, spet malo bolj brezvoljen post. Kriza, pa ve si boste še mislile, da sem totalen psiho. No, načeloma sem kar pozitivno nastrujena, sam ... Ajde, bolje da neham. Danes grem morda v shopping za otroke. Rabita zimske oblčeke, predvsem ta velik. Madonca, se je potegnil in ga danes nisem mogla oblečt v dovolj dolge toplejše hlače (take ima samo poletne). Pa bunde tudi še nima, pa anoraka, no, vsaj flis ima. V glavnem, mislim, da moral naš očka malo priliva na moj račun naredit, sicer mi bo zmanjkalo. Jaz imam dovolj časa za nakup, sam pr denarčku hit zaškripa. Lepo se imejte, se slišimo jutri. (ali pa že kaj danes) LP, T
|
|
|
|