Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kepa* -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (6.5.2005 19:45:19)

Saj vem, da me imate poln kufer, a moram spet malo pojamrat.Pri nas je katastrofa.
Mali skoraj nič več ne je, ko mu ponudim stekleničko, ful joče. Čist sem na koncu z živci.Ljubi bog, saj vendar potrebuje hrano za rast in razvoj. Ne rečt, da mu zadostuje 30-50ml na obrok?To, da bi ga vedno uspavala, da bi kaj pojedel, pa ne vodi nikamor. A res ni nikogar, ki bi lahko pomagal mojemu otroku?:((:((
Sem ga danes bolj opazovala, pa se mi zdi, da je bil tud bolj miren. Ne vem, morda se mi le dozdeva.

Pa zvečer imamo pravi šov, preden zaspi. Do nedavnega je brez problema zaspal sam v zibki, zdaj pa obvezno ful joče, preden zaspi. Nekajkrat sem ga ven jemala in nosila, a je bilo še slabše. Tako da ga sedal le tolažim, božam in mu dajam dudko.

V bistvu pa imam nekaj vprašanj:

1. Ker imamo samo žaluzije, seveda ni tako temno v spalnici. Pa me zanima, če bi bilo bolje, da bi imeli rolete? Bi mali zjutraj dlje spal(zdaj rogovili včasih že ob pol šestih:(). Pa podnevi bolj slabo spi. Bi pomagalo, če bi tud podnevi potegnila rolete?

2. Malo sem opazovala njegovo blato, odkar imamo težave s hranjenjem. Pa je precej tekoče, danes celo zelo vodeno, se je skoraj penilo. Zdaj zvečer pa bolj sluzasto. Ve katera kaj o tem?

3. Ker veliko poliva, naj bi mu dajala tudi aptamil AR. A je bolj gost in se mi zdi, da nič ne priteče skozi cucelj oz. bolj malo.Naj kupim kakega z večjo luknjo? Sicer uporabljam nukove.


Sicer pa v bistvu komaj čakam na naslednji teden, pa tudi če greva v bolnico, samo da ugotovijo, kaj je z malčkom. Ker se mi tako zelo smili,moj mali ubošček.9nebesa

Lep večer.




CatJa -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (6.5.2005 19:58:41)

kepa*, zadnje dni nisem imela dosti časa za RR, tako, da jaz te nimam poln kufer, vendar dobro razumem skrbi, ki jih imaš. Tudi mi smo imeli obdobje, ko mali ni hotel nič jesti. Mislim, da je bil ravno tolk star kot tvoj. Bolj, ko sem mu tiščala dojko, bolj je kričal in se obračal stran. Na trenutke sem imela že občutek, da zavrača mene - osebno. In me je zelo bolelo. Pa so me vsi tolažili, da je to samo obdobje.
Kaj pa če bi počasi poskusila z žličko?

Drugače pa mislim, da ni dobro, da bi mu podnevi delala popolno temo, da bo spal. Se bo preveč navadil, potem bodo pa problemi še večji, sploh ko boste kje drugje, npr. na počitnicah. To je isto, kot nekateri, ki hodijo po prstih sredi dneva, da malčki spijo. Glede blata pa se raji obrni na zdravnika, sploh če je precej drugačno kot navadno.

Upam, da bosta kmalu rešila težave, da bo spet veselje v hiši! :rozica:




HuAnita -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (6.5.2005 20:05:26)

Kepa, tudi jaz sem v klubu za 'poln kufer'!!!
Gelde blata: če je penasto, je verjetno driska (preveri, če so v blatu majhne bele grudice, potem je ok).
Čez dan ne delaj teme, tudi naša po novem vstaja okoli 6.00, pa jo previjem, podojim, pa bo 7.00 'začori' vsaj še za kakšno uro in pol.
Mi od 2,5m do 5m nismo imeli večjih težav z nočnim spanjem, zdaj - grozljivka. Otrok se razvija, sanja, mu je vroče, plenička je mokra...
Aja, kaj mu že daješ gosto hrano, da jo zavrača? Ker Pina je bila do 6m izključno dojena, pa sva tudi imeli obdobja (no, ravno 2-3 dni nazaj je bilo spet podobno), ko ni in ni hotela jesti. Vedno mine.




Anonimen -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (6.5.2005 20:15:47)

ma dej mu že žlico pokaž, pa boš vidla kva bo pol. moja je bla taka ko je bla sestradana, ko ji pri 4. mescih ni blo moje mleko več dovolj, pa sem ji dala takrat flašo mleka z rižolinotam je bil pa tak blažen mir da je blo kej, nazaj je prišlo nasmejano dete

lp, lara




Anonimen -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (6.5.2005 20:23:04)

Težko ti pomagam, ker nimam takih izkušenj.
Svetujem ti lahko glede stekleničke in cuclja, ker smo tudi mi imeli probleme. Dokler nismo našli prave, smo imeli nekaj dni norišnico - skoraj vedno se je začel zvijat in tulit na ves glas.
Pri nas je uporabna edino Nukova s širokim grlom!!!!, videla pa sem jih samo v Mullerju, cucelj obvezno gumijast, pretok največji (tisti, ki ima križec, označen je z L).
Glede ostalega pa... ne vem, jaz bi ga peljala k dežurnemu zdravniku, pa naj se kdo zgane, ali pa k privat pediatru.





Mojca P. -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (6.5.2005 20:27:39)

Dvomim, da te ima katera poln kufer, ker nobena ne bi rada bila na tvojem mestu in je tudi popolnoma jasno, da imas polno vprasanj.
Nisem strokovnjak, ampak moje mnjenje:
- ponoci lahko cisto zatemnis, podnevi ne, da ne bi zacel menjati dneva in noci, posebno ce cez dan ze tako malo ali bolj tezko zaspi.
- penasto blato ni ok. Ce je driska in bo to trajalo vec kot tri dni, moras k zdravniku. Suhe borovnicke (caj namrec) so dobre (pa ne vem ce smeta, ker je nedonosen in se niti ne jesta gosto; sklepam pa, da ni nic narobe, saj caj pa lahko pije). Lahko pa dr. povprasas za tablete Linex proti driski.
- Ce je mleko gostejse poskusi z veco luknjo. Lahko pa poskusis na starih cucljih lukjico malo povecati (nasa babi je tako "unicila" ze kar nekaj cucljev, ampak za gosto so pa ok)
- Proti polivanju pa: naj se hrani v skoraj sedecem polozaju in tudi v posteljci naj ima jogi pod glavo malo dvignjen. Daj nekaj (imenik) pod jogi v predelu glave. Kupcke podirajta kar pogosto, naj bi tudi pomagalo. Sicer pa vsaj ta del zelo razumem, saj je nas mali do goste hrane stalno polival.

V bolnici pa ne sparaj z vprasanji, tudi ce se zdijo malenkostna. Jaz bi vsekakor postavila tisoc vpr., tudi te na katere si mogoce odg. dobila ze tukaj.

Drzimo pesti, da bo cimprej vse ok.:rozica:




Anonimen -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (6.5.2005 20:47:16)

:duda:tugi jaz ti z veseljem odgovorim iz svojih izkušenj.Vem,da vsaka mamica drugače ravna z otrokom in tudi vsak otrok lahko drugače odreagira.Mi imamo rolete,ki ne grejo čisto dol tiste luknjice se vidijo veste.Pa dolgo mi ni bilo jasno zakaj mi mali no ni več tak mali proti vašim pa vendar zjutraj tako zgodaj vstane.Malo je ratalo svetlo pa je že bil auf.Pa sem enkrat temne zavese kupila in od takrat spi dlje.Se mi zdi,da ga je motilo tisto malo svetlobe.Vsak je navajen drugače.Probaj pa boš videla.Glede blata je pa tudi možno kot so ti že ostale napisale lahko je driska ali pa res premalo je in od tega je tako mehko.Za polivanje je pa tako.Jaz sem mojemu morala dvignit malo vzglavje že od rojstva,ker je polival pa je pomagalo.No pa tudi eno zdravilo je dobil Digenol,če poznaš mogoče.Upam,da sem ti kaj pomagala vedi pa ,da govorim iz svojih izkušenj.:duda:




puncica -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (6.5.2005 21:07:13)

Jst bi mu na tvojem mestu tud kr gosto hrano začela dajat, sicer pa ja moja piška pri 4 mescih tud pojedla tam okol 50-80 ml se mi zdi, skratka pol manj kot bi mogla. Jst sem ji kr začela gosto hrano dajat in jo je oboževala, potem mleka še povohat ni hotla več. Tako da jaz ti predlagam da poskusiš z gosto hrano.




Anonimen -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (6.5.2005 21:44:05)

Poskusi z gosto hrano na žličko - mu bo mogoče všeč. Ali pa zamenjaj flaško in cucelj - mi smo poskusili z **** flaškami in cuclji (jih nisem štela), da bi popil vsaj kak požirek vode, ker je izključno dojen, pa ni šlo z nobeno. Potem pa sem mu ponudila lonček (šele chiccotov mu je ustrezal) in sedaj kar lepo pije, ampak samo vodo, nič drugega. Čaj niti pod razno!
Joče pa pred spanjem tudi naš - zato ker se mu ne spi, a je že tako utrujen, da se mu oči "skup" lepijo.
Aja, pa s pediatrom se dogovori, da ga boš nosila vsak tretji dan na tehtanje, da boš videla, če slučajno dobiva na teži ali pa ne.
Držim pesti, da bo vse ok.




Gina -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (6.5.2005 22:25:41)

Zdaj sem se spomnila, ko sem tole brala, a veš kako so v porodnišnici futrali naše :duda:, kadar smo prosili dodatek? Prinesli so flaško s cucljem, ki je imel fuuul veliko luknjo, dvignili otročka skoraj navpično, (višje kot pol ležeče) in vsi otročki so spili ful hitro vse. Po moje imajo tak sistem, da gre hitreje. Vsi otročki so že pri drugem poskusu obvladali veliko luknjo na cuclju. Tako ti otrok v resnici zihr več poje, saj se mu niti majčkeno ni treba pomatrat, da priteče, pa ful hitro veliko poje. Probat ni greh.:)




Anonimen -> Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo (7.5.2005 14:31:42)

Kepa, še nekaj sem se spomnila.
Če mu dodajaš adaptirano mleko, mu lahko ni všeč okus. Naš je npr. zavračal Comformil, ki je res smrdel. Novalaca in Bebo pa spije liter na dan. Glede na to, da je Aptamil iz iste familje kot Comformil, je to možno.
Proti polivanju pa pri nas funkcionira dodajanje riževe kašice v mleko, ki se tako zgosti. Sicer ni nikoli obupno polival, vendar je pri podiranju kupčka vseeno iz ust steklo nekaj tekočine. Zdaj pa tega več ne počne. Na 50 ml dodaj cca. tretjino do polovico merice riževe kašice, cucelj pa obvezno tisti na križec - za gosto hrano.




Stran: [1]