Poka -> RE: Lesena okna (26.3.2009 9:33:25)
|
Pri naju so najslabaša okna. Ne piha zaradi stekla. So zelo slabo narejena. Menjal jih je prejšnji lastnik, pa je verjetno vzel najslabša. Ne rečem, da pri vseh lesenih piha- doma jih ima mama, se pravi tudi v moji otroški in prej v bloku so bila - ni pihalo. Problem je ta, da jih je menda treba vsake toliko prebarvat, pa prej menjat kot plastiko. To pravi moja mama, ki prav nori zaradi tega. Kar se tiče naravnosti materiala - sem za lesena. Vzela bova plastična, ker jih pač ugodno dobiva. Glede stekel je pa tako - stekla so najdražji material na oknih, najbolj pomembni so pa profili in montaža. Imamo firmo, ki se sicer ne ukvarja z okni, ampak s steklenimi fasadami, no ja :) z okni, steklo je od Reflexa ali pa Kristala, ki so najbolj kvalitetna stekla, ampak bistveno pri tem, je da moraš imet kvalitetne profile in montažo. Pri aluminiju je tako, pri plastiki je pa res, da imajo bolj ali manj vse firme profile nekako iste kvalitete, medtem ko pa imajo tudi bolj kot ne vsi tudi kvalitetna stekla. Pol je pomembna samo še montaža. Pri lesu je pa po mojem še najbolj pomembno, kako so okva izdelana, sicer se na to področje ne spoznam, ampak mi je to edina razlaga za to, zakaj so od mame okna OK, najina pa zanič, totalno (aja, tud ona guma odpada, kar pol pomeni, da ne tesnijo dost in zato itak da piha).
|
|
|
|