mulan -> RE: spremstvo v bolnišnici (24.3.2009 13:10:22)
|
Ob sprejemu otroka poveš, da boš zraven. Nato se še ti s tvojo zdravstveno kartico prijaviš kot spremljevalec. Dobiš tudi za jest, pač poveš, da ne ješ mesa. Če pa ugotoviš, da ne boš zmogla vse te 3 dni bit s sinom, se komot oče prijavi namesto tebe (z zdr. kartico) in greš ti domov. Oba imata pravico do brezplačnega bivanja z otrokom. Tako sva se z možem menjala, ko se mi je močno vnel mehur ravno med spremstvom... Igrač ne rabiš, mogoče samo najljubšo. Glede na to, da bo zdrav, se bo lahko prvi dan tudi v igralnici igral (sprejem je en dan pred posegom, vsaj pri nas v Izoli je bil) in bo dan obema hitro minil. Po posegu pa dobi lahko igrače v sobo. S prtljago ne pretiravaj, kakšno spodnje perilo in nogavice zate in za sina, pižamo zate, dodatna majica ali dve zate, toaleta za oba, brisača. Če ti kaj manjka, ti sproti kdo prinese. Drugače res nimaš kam dat... V Izoli dobiš svojo posteljo, otrok pa posteljico z ograjo. Ker gre za poseg, verjetno ne bo take gužve kot na oddelku za bolne otroke. V Izoli smo namreč bili na kirurškem otroškem oddelku, kjer smo vsi čakali na tak ali drugačen poseg. Ker v naprej omejijo število posegov na dan, ne pride do neke nepredvidene gužve. Ko pa spremljaš bolnega otroka, si na drugem oddelku in tam je tako kot v porodnišnici - včasih gužva, drugič ne. Meni je manjkala predvsem voda (tam smo dobili le čaj) in kakšna dobra knjiga (po posegu je moj cel dan spal...).
|
|
|
|