Stara hiša - nova fasada (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Ekaz -> Stara hiša - nova fasada (24.3.2009 10:52:51)

Imamo 35 let staro hišo (klasična kocka), katera potrebuje novo fasado. Poleg vsega potrebnega (izolacija) me najbolj skrbi izbira barve. Všeč so mi krem-rjavi toni in pa rumeno-oranžni. Hiša je dokaj visoka, zato bi jo z nekimi črtami ali drugimi dodatki rada nekoliko "razbila". Fasada naj bi imela dve, največ tri barvne odtenke. Ste kaj podobnega delali in imate kakšno idejo ali fotografijo. Hvala.

Splišni -> RE: Stara hiša - nova fasada (24.3.2009 11:06:08)

Iz kje pa si ti? V Kr je ena lepa tam pri bivšem Tušu. V takih olivno zelenih barvah. Ful lepa. Ena je pa na Likozarjevi, tam pri "šipah" - to je Mercatorjeva trgovina. Ta je pa v rumenih tonih, malo črtasta. Tudi taka elegantna.

Ekaz -> RE: Stara hiša - nova fasada (24.3.2009 11:08:44)

NM. Saj gledam okoli in novogradnje imajo res lepe fasade. Jaz bi rada našla eno hišo, ki je podobna naši.

Splišni -> RE: Stara hiša - nova fasada (24.3.2009 11:10:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Ekaz

NM. Saj gledam okoli in novogradnje imajo res lepe fasade. Jaz bi rada našla eno hišo, ki je podobna naši.

Aja, škoda, potem pa ne moreš teh dneh videt. Sta pa obe kocki, zato sem mislila. Da si lahko potem predstavljaš.

Andre -> RE: Stara hiša - nova fasada (24.3.2009 11:35:32)

Pozdravljena!

tudi naša hiša je bila "novogradnja" skoraj 20 let, preden smo jo mi kupili in dokončali. Torej je tudi dokaj visoka kocka, vendar smo jo mi "razbili z nadstrešnico nad teraso, ter zelo živahno fasado. Spodnja polovica je temno rdeča z rumeno-oranžnimi črtami, zgoraj je pa rumeno-oranžna. Notranje špalete okrog oken so kontrastne barve, se pravi spodaj rumeno-oranžne, zgoraj rdeče. Prav tako sta rdeča oba balkona iz siporeksa. Če želiš, ti sliko pošljem po e-mailu.
Nam je fasada ludo dobra in všeč, ker je živahna, topla in predvsem drugačna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. No, sosedje so pa rabili kar precej časa, da so se navadili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jančika_ -> RE: Stara hiša - nova fasada (24.3.2009 13:40:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Ekaz

Imamo 35 let staro hišo (klasična kocka), katera potrebuje novo fasado. Poleg vsega potrebnega (izolacija) me najbolj skrbi izbira barve. Všeč so mi krem-rjavi toni in pa rumeno-oranžni. Hiša je dokaj visoka, zato bi jo z nekimi črtami ali drugimi dodatki rada nekoliko "razbila". Fasada naj bi imela dve, največ tri barvne odtenke. Ste kaj podobnega delali in imate kakšno idejo ali fotografijo. Hvala.

Pri nas je skoraj identična situacija, samo da ni čisto kocka, ampak je malo razgibana. Pa čisto prevelika, da bi lahko karkoli res lepo zgledalo na njej, po moje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Barve so mi všeč take kot tebi. Bom z zanimanjem spremljala tole debato, da vidim, če pade kak fajn predlog.

Andre, dobiš zs, mene tudi zanima vaša fasada.

mika -> RE: Stara hiša - nova fasada (25.3.2009 14:46:07)

Tudi mi imamo kocko...če kera hoče sliko, naj pošlje zs.

Meggi -> RE: Stara hiša - nova fasada (25.3.2009 20:15:23)

Se pridružujem tele hudo zanimivi debati za nas.

Najlepša hvala na odgovor že poslanega ZS.

Jančika, veliko volje in moči za selitev!

Anonimen -> RE: Stara hiša - nova fasada (25.3.2009 20:19:52)

Meni se na kocki bolj kot barve zdi zanimiva kombinacija lesa ali se kaksnega novodobnega materiala in bolj umirjenih barv. Znanci imajo nekaj podobnega, samo moderno hiso, v obliki kocke, in s tako fasado. Spica.

Zelo mocne barve so tko tko, lahko fajn zadanes, lahko pa tudi ultra zgresis na taki veliki povrsini.

CUKRČEK -> RE: Stara hiša - nova fasada (31.3.2009 8:46:41)

Te naše hiše so res "težke" , kar se tiče izbire prave barve.  Najgrše je , ko vidiš kako tako hišo "oblečeno" v divjo barvo, ki ji tudi pod razno ne paše.

Stran: [1]