pregledi po PDP (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pikapoka12345 -> pregledi po PDP (24.3.2009 10:46:51)

Živjo,

potrebujem vaš nasvet oz. vaše izkušnje. Kako pogosto ste imele pregled po PDP-ju.
Jaz sem bila na zadnji kotroli v četrtek. V nedeljo sem imela rok in naslednji pregled imam šele v četrtek. Povsod kjer sem brala piše, da so pregledi vsaj dvakrat na teden, če ne še bolj pogosto. Kdaj pa pregledajo, če je s plodovno vodo vse uredu?

Hvala že v naprej.

Naja31 -> RE: pregledi po PDP (24.3.2009 10:52:45)

Plodovne vode ne pregledujejo. Na osnovi CTG in premikov dojenčka se sklepa v kakšnem stanju je otrok.

Jaz sem v drugo rodila en teden po PDP, cel čas so trdili, da je vse ok, pa je bila plodovnica ob predrtju mehurja zelena, tako da jim ne zaupam preveč.  

Če se bo kaj začelo dogajati pri tebi greš itak v porodnišnico, drugače pa do tvoje G,ko si naročena.

pikapoka12345 -> RE: pregledi po PDP (24.3.2009 10:58:11)

Hvala za odgovor. Vendar spet nisem naročena pri svoji ginekologinji, ker je tako zasedena ali pa odsotna. Malo mi je bedno, ker imaš potem vedno drugega G, ki pa te ne pozna.

Nočem sicer komlicirati, vendar ne želim pa si kakšnih zapletov, ker me niso dobro pregledali. Pa v bistu mi pripada.

Mislite da je potem uredu, da grem šele 4 dan po PDP prvič na kontrolo.

Hvala

mišk -> RE: pregledi po PDP (24.3.2009 10:59:28)

Jst sem imela po PDP-ju pregled vsaka dva dni. Za vsako so mi naredili vaginalni pregled, UZ in CTG. Rodila sem potem devet dni čez rok.

Anonimen -> RE: pregledi po PDP (24.3.2009 11:01:20)

IZVIRNO SPOROČILO: pikapoka12345

Živjo,

potrebujem vaš nasvet oz. vaše izkušnje. Kako pogosto ste imele pregled po PDP-ju.
Jaz sem bila na zadnji kotroli v četrtek. V nedeljo sem imela rok in naslednji pregled imam šele v četrtek. Povsod kjer sem brala piše, da so pregledi vsaj dvakrat na teden, če ne še bolj pogosto. Kdaj pa pregledajo, če je s plodovno vodo vse uredu?

Hvala že v naprej.

1 dan pred PDP sem imela redni ctg zjutraj ob 7-ih, mela sem sabo coka poka (v primeru, da sem sprejeta), ker je bilo na ctg vse ok, sem šla do svojega G, da pogleda ctg izvid in nato čez 2 dni spet ponovni ctg. Čez 1 dan ponoči sem šla s popadki do porodnišnice, sprejeta, ker bi bla itak naslednjo jutro fiksno sprejeta. ctg je kazal popadke, vendar samo na 15 min, čeprav so bli doma že na 4 minute. Ostala sem še eno noč noter s popadki, 3 dni po pdp amnioskopija, sprejem na porodni oddelek, kjer sem čez 8 ur rodila. Sprejeta sem bila na porodno, ker se je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pokakala v trebuhu.

mišk -> RE: pregledi po PDP (24.3.2009 11:02:27)

Jst sem po PDP-ju sicer hodila na preglede kar v porodnišnico. Skoraj vedno je bil drug ginekolog.
Po moje je v redu, če te je ginekolog tako naročil. Vem pa, da se ti po PDP-ju vsaka ura vleče, kaj šele štiri dni!

jajula -> RE: pregledi po PDP (24.3.2009 11:17:39)

plodovno vodo se mi zdi da gledajo samo v Postojni, meni v LJ P niso delali niti UZja, samo CTG. sem pa mela ful malo pregledov, kukr se spomnim samo dva pregleda in skupno tri CTGje, sprožili pa so mi porod 11 dni po PDPju. meni je ginekolog skoz govoril da je važno le da čutiš gibe.

benika -> RE: pregledi po PDP (24.3.2009 11:38:30)

Jaz sem imela na dan PDP-ja CTG in amnioskopijo (pregled plodovnice). Naslednja pregleda sta bila čez 5 dni in potem na vsake 2 dni. Rodila sem pa 14 dni čez PDP. Pregledi so bili v P in ne pri mojemu G.

Anonimen -> RE: pregledi po PDP (24.3.2009 12:40:40)

Jst sm pa mela pregled na PDP. ,, Gospa, kdaj je pa vam začela voda odtekat?,,  Jst pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pol so me sprejel v P, tam so me še dva dni gledal, pol pa tabletka in rodit.

loveforever -> RE: pregledi po PDP (25.3.2009 10:51:51)

jaknik1 a voda ti je odtekala ne da bi vedela, no tega je mene najbolj strah!!!

sama sem po PdPju imela preglede na 2 dni, zaradi lažnih popadkov. rok sem imela na sredo, potem pa sem v petek soboto in nedeljo iomela ctg in v nedeljo so me obdržali ker so bili popadki močnejši. rodila pa sem v ponedeljek ob pol 10 zjutraj

Stran: [1]