|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobni aparat - kako poteka zdravljenje?
24.3.2009 8:46:44   
Pikicapokica6
Zanima me, tisti ki ste že nosili zobni aparat, kako poteka cel proces? Danes imam prvi pregled pri ortodontu. Sicer bo brez slikanja, ker sem v 35. tednu nosečnosti, vendar naj bi šlo zgolj za posvetovanje.
Zanima me, glede na to, da bom kmalu rodila, kako pogosto je potem potrebno hodit k ortodontu, kako vse skupaj poteka. V kolikšnem času dobiš aparat? Glede na to, da je to izven mojega kraja - cca 40 minut vožnje do ortodonta, pa da bomo imeli dojenčka, se ne bi rada ravno vozila vsak teden sem ter tja. Mogoče boljše, da vse skupaj prestavim na kasnejši čas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobni aparat - kako poteka zdravljenje?
24.3.2009 8:55:08   
nynna
Ja z sem ga dobila med nosečnostjo. Vsak mesec prideš zamenjati lok. Traja enih 10 minut. Tudi jaz se vozim nekih 40 minut. Tamalo vzamem sabo. Do sedaj še nisem imela težav. Ker je samoplačniški sem ga dobila v nekih 14 dneh. Prvič traja kar nekloiko dlje, da ti nalepi vse brekete, potem pa hodiš samo enkrat na mesec. Pomoje je brezveze da čakaš. Kam boš pa šla?
Če te še kaj zanima vprašaj.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2009 9:02:48   
Pikicapokica6
O hvala zares za tvoj odgovor. Grem k dr.  Pavšič Ivu na Litijsko v Ljubljano. Menda da je res dober, ga mi je moj zobar priporočil, pa menda da ni pri najdražjih, se da zmenit za obroke.
Sploh ne vem, kaj naj nardim. Kako si se ti navadila na aparat? Te je ful bolelo prvi mesec? Koliko si plačala vse skupaj - oz. ali se še zdraviš?
Imam dilemo, ker smo tolk brez dnarja. Bi zobni implatant cenej prišel, pa ga mi ne morjo vstavit. Ker pa imam res malo stisnjene zobe, bi se menda z aparatom lahko ta luknjica, ki bo nastala zaradi zoba, nekako prekrila. Ampak to pa tudi pomeni, da bom imela 2 leti luknjo med zobmi, in to na zgornji trojki. Če ne bi imela take službe, se sploh ne bi dost sekirala....
No, saj če hodiš 1x na mesec, potem res ni krize.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2009 9:05:20   
Pikicapokica6
Aja, nisem razložila. Zdaj imam še vedno mlečni zob na zgornji desni trojki. Ta bo šel ven, ker je že čisto majav in rumen. Stalnega zoba nimam. So ga mi odstranili ker je rastel med korenine ostalih zob.

Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2009 9:26:13   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

Grem k dr.  Pavšič Ivu na Litijsko v Ljubljano.

Ta človek je... najboljši ortodont, po mojem mnenju. hodila k njemu dokler nisem obupala (to sm bla pa jest kriva, ne on user posted image ), ampak res ti ne bo žov. pa karkoli te zanima ga vprašej, ti bo z veseljem razložil...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2009 9:34:06   
nynna

Kako si se ti navadila na aparat? Imam ga že dobro leto, zgoraj in spodaj. Nisem se še navadila in se pomoje nikoli ne bom. Boli ne kaj preveč, mogoče tisti dan ko zamenja lok.  Koliko si plačala vse skupaj - oz. ali se še zdraviš? Šla sem v Radovljico, ker mi tudi nimamo viška denarja. Res je bila najbol poceni ja pa zelo dobra ortodontka in so pri meni res že konkretno vidnio rezultati. Moraš vedeti da je Ljubljana najdražja zato bi jaz na tvojem mestu še malo premislila. Dala sem 1100 evrov za en lok, se pravi 2200 za zgoraj in spodaj. Najbrž boš ti dala toliko samo za en lok. V to je všteto vse (vsi obiski, menjava breketov in lokov).
No, saj če hodiš 1x na mesec, potem res ni krize. Enkrat na mesec res ni kriza pa še obe sta tako prijazni in imam vedno prednost ker imam dojenčka nikoli ne čakam.

Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2009 9:35:10   
Pikicapokica6
Ga tud nameravamuser posted image  Zakaj si nehala hodit? Si se naveličala? Pri meni naj bi trajalo cca 2 leti, da zrihtam moj problem. Me tud skrbi, da bom obupala. Pa finance.....na to sploh pomislit ne smem.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2009 9:40:44   
Pikicapokica6
Nynna - meni je po telefonu njegova sestra povedala, da bom dala samo za zgornji lok cca 2500 €!!!! In če bom hotla, da bi imela čisto sprednje zvezdice prozorne, še precej več! Me je nekam prijelo, čist zares. Bi mi mogoče zaupala številko tvojega dohtarja? Ker sem tudi iz Kranjskega konca, bi mi to absolutno bolj ustrezalo. Vem, da je tale moj dohtar zares zelo dober, ampak drag pa tudi. Ob kreditih in vsem ostalem bomo zelo težko skoz pršli, druge izbire pa nimam.

Neposredna povezava do sporočila: 8
24.3.2009 9:40:53   
Felicita
no jest sm obupala nekje pri 15 letih, ker so me vsi skupi 'nategvali' pomoje enih 5 let, da bom dobila stalni aparat, dobivala sm pa samovsakič nove oblike snemljivega, ki mi je uniču dlesni in zobe (kar se mi zdej, tok let kasneje kaže kot paradontoza in še kej), zato mi je blo na konc čist mim in sm obupala. če bi mi dal stalnega, kot je dohtar oblubu (ko sm dobila vse stalne zobe), bi bla najsrečnejši človek na svetu, verjemi mi.
bo pa kot so napovedali - aparat na stara leta pa velik dnarja. ampak zaenkrat še ne čutim neke hude potrebe po njem, bom pač 1x ob priliki.
aja, moj problem je sicer škarjast ugriz (skor 8 mm prostora med spodnjimi in zgornjimi zobmi), pa u bistvu mam zgornjo čeljust večjo od spodnje, zato mam na zgornji razmake med sprednjimi zbomi, na spodnji pa nagužvane. sicer mam pa hb vsaj ravne zobe, tko da je zame dokaj nemoteče z estetskega vidika (sm se naučila primerno usta držat user posted image )

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Neposredna povezava do sporočila: 9
24.3.2009 9:48:43   
nynna
jest mam bele brekete. Pol se ti pa sploh bol splača v Radovljico. Jest sem jo vprašala zakaj je tok pocen k mi ni blo jasno
Mi je rekla da smo že tok na Gorenjskem da se pozna, pa da bi rada da je taka korekcija bolj dostpna ljudem, pa da  ji ni jasno kaj za ta denar v LJ delajo. Jest sem res strašno zadovoljna z učinkom. Boš dobila cifro na ZS.

Neposredna povezava do sporočila: 10
24.3.2009 9:51:51   
Pikicapokica6
Stokrat hvala!!!! Bom poklicala in povprašala!

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.3.2009 11:17:03   
max81
ojla punce, če  ima katera številko iz Radovljice bi prosila plissssss, ker bi jest tud si počas umislila aparatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
3.5.2009 9:23:52   
maichy
Bi mi lahko lepo prosim katera posredovala številko ortodonta iz Radovljice? Najlepša hvala.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.5.2009 19:46:26   
poli*
Punce. Upam, da boste vse rešile svoje težave z zobmi. Jaz imam tudi nepravilen ugriz.... 8 let (!) sem nosila snemljivi aparat, dohtar je še vedno verjel v svojo umetnino in mi nazadnje med nosečnostjo predlagal stalni aparat. Da se tega ni domislil vsaj 5 let prej?? Seveda sem zavrnila- rekel je, naj pridem na pregled, ko bo dojenček že malo večji... bomo videli.

(odgovor članu maichy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.5.2009 8:33:32   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: nynna

Kako si se ti navadila na aparat? Imam ga že dobro leto, zgoraj in spodaj. Nisem se še navadila in se pomoje nikoli ne bom. Boli ne kaj preveč, mogoče tisti dan ko zamenja lok.  Koliko si plačala vse skupaj - oz. ali se še zdraviš? Šla sem v Radovljico, ker mi tudi nimamo viška denarja. Res je bila najbol poceni ja pa zelo dobra ortodontka in so pri meni res že konkretno vidnio rezultati. Moraš vedeti da je Ljubljana najdražja zato bi jaz na tvojem mestu še malo premislila. Dala sem 1100 evrov za en lok, se pravi 2200 za zgoraj in spodaj. Najbrž boš ti dala toliko samo za en lok. V to je všteto vse (vsi obiski, menjava breketov in lokov).
No, saj če hodiš 1x na mesec, potem res ni krize. Enkrat na mesec res ni kriza pa še obe sta tako prijazni in imam vedno prednost ker imam dojenčka nikoli ne čakam.

Tudi jz hodim k dr.Lazarjevi. Zadovoljna sem zelo. Pa zaradi plačila nikoli ni komplicirala, kadar sem imela sem prinesla malo več, včasih pa malo manj.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.5.2009 17:28:33   
kattja001
jaz mam eno vprašnje :)
pač enih par let nazaj. sem mela oni aparat ne, ko se da dol vzet. ko si ga sam snameš :)
pa sem ga zgubla.. šla ortodontu.. pa mi ni hotla novega naret..
zdaj pa bi spet rada mela aparat :)
kaj še lahko novega dobim.? bi mogla kaj plačat, čeprav še nisem polnoletna? :)  

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.5.2009 17:36:41   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: kattja001

jaz mam eno vprašnje :)
pač enih par let nazaj. sem mela oni aparat ne, ko se da dol vzet. ko si ga sam snameš :)
pa sem ga zgubla.. šla ortodontu.. pa mi ni hotla novega naret..
zdaj pa bi spet rada mela aparat :)
kaj še lahko novega dobim.? bi mogla kaj plačat, čeprav še nisem polnoletna? :)  

za odebeljeno- ne morem verjet!
moraš k osebnemu zobozdravniku po napotnico za ortodonta. tam ti bodo potem naprej povedali. plačnik si pa po 18. letu. ah, pa čakalne dobe so kar dolge.

(odgovor članu kattja001)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.5.2009 14:33:22   
Tanja_
Ojla punce!
Jaz tudi razmišljam, da bi si dala aparat. Na zgornje zobe. Spodnje imam čisto pravilno linijo, zgornji so pa tud kr okej, edino med enko in dvojko imam razmak ki me moti. Se pravi, da je ta dohtarca, če sm prav razbrala dr. Lazar v Radovljici. Ta ki jo hvalite? Če bi mi katera še poslala št. bi bla ful hvaležna.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Alergije
Michonne RR

Ali ima vaš otrok kakšno alergijo?

Ne (82%)

Da, na cvetni prah (12%)

Da, na pršice (0%)

Da, na hrano (6%)

Da, na več različnih (0%)

Da, drugo (0%)

Število vseh glasov: 17

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!