3 letniki prehrana in trma (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Meggi -> 3 letniki prehrana in trma (6.5.2005 13:30:22)

Ne vem ali naša princeska prehiteva (julija bo 3 leta)da jo je že zagrabila trma.
Da grem po vrsti.

Pri hrani je tako uvela- danes je npr jedla same gole makarone brez omake in solate. Solato je samo peso in zelje. Ko je kaj s krihom- le tega "pozabi" jesti. V vrtcu mi je sicer vzgojiteljica rekla da kar vse je razen solato deva na stran. Čudi me da v vrtcu lahk je doma je pa taka zbirčna rita. Pade mi volja za kuhat-ko mi pol ne je ali le kot mala miška. Sladkarije ji ne dajem- res ji pa to zalaga babica ko je pri njej.
Ne poznam več nobene tehnike- potrpljenje me pa tudi mineva.

Naslednja stvar je TRMA. Ko si nekaj zamisli bi moglo biti po njeno. Začne tuliti si prste da v usta- in weeeeeee. Npr. danes je šlo za tole. Sjali smo travo zunaj na eni gredi pred hišo in sem jo zagradila da malo poraste. Če se vse pohodi bo ravno drugo leto kaj zeleno. Lepo sem ji povedala da ima okrog ogromno prostora in še njeno mini hiško,......... In ne nič ni veljalo. In se deremo zunaj kar posluša pol ulice.
Seveda je nehaal a pšol full dolgem času in moji živci nakravžalani. KAJ STORITE V TAKEM PRIMERU????????

p.s. Princeska je po horoskupu Rakica. Sem pa brala za našo drugo pikico Škorpijon-a je pa vztrajnost še večja.

Prodaja kdo potrpeljenje.

Mal forum zamenjala- a sem že tolk napisala---- oprostite.
Hvala za vse ideje

Erdbeere -> 3 letniki prehrana in trma (6.5.2005 13:35:23)

Hm vidim, da nimamo samo pri nas takih problemov :love:

naša tud je same makarone brez omake, solate nobene (ker je še majhna -to je njena trditev)....pol kruh še kar je....zelja ne je (razen če mi jo uspe prepričat da so to makaroni)...sladkarije ji pa tud jaz ne dajem, ker jih pri babi itak preveč dobi

Drugače pa jest skuham kosilo, pa če je je, če pa noče se pa ne sekiram, pravim ko bo lačna bo že jedla

Glede trme pa jest nikdar ne popustim, vedno jo pustim naj se kuja kokr hoče

Pa upam, da naše trmice čimprej mine trma

dejčka2 -> 3 letniki prehrana in trma (6.5.2005 13:51:45)

Ja pri makaronih sem jaz rešila zadevo tako, da polijem polivko čez makarone, premešam dam na mizo in si sama nadeva in vse poje. Je pa prej tudi jedla ali samo makarone, ali samo polivko, zdaj pa sploh ne komentira.Solato ima zelo rada, drugače pa že poznam njene finte in jo vedno presenetim preden ji sploh pride na misel, da bi uveljavlala svoje.
Npr: vedno se dere ko zmaj ko ji perem glavo in si je izmislila, da ji bo glavo pral ati. Seveda atija ni vedno doma in ko ji začnem polivat laseke z vodo ji zelo glasno pripovedujem kako bo ati prišel in videl oprane laske, pa bo rekel da to ni njegova punčka, pa jo bo šel iskat,... pa se tako zraven smeji, da sploh neve, da ji teče voda v očke.
Pa zjutraj hoče da jo ati obleče, pa jo pregovorim da se boma hitro oblekle, pa ga boma presenetle in zbudile, pa takoj popusti.

Vedno jo probaj ti prehitet, pa bo takoj pozabila, kaj je sploh hotela.

Erdbeere -> 3 letniki prehrana in trma (6.5.2005 13:54:24)

dejčjka dobra ideja tole za umivanje pa napravljanje bom sprobala....

drugač pa jest tud makarone kr zmešam pa ji dam pol pa ne komplicira

Anonimen -> 3 letniki prehrana in trma (6.5.2005 14:24:48)

Pri nas je podobno, samo še tisočkrat huje. Ampak je pa sladek.

Meggi -> 3 letniki prehrana in trma (6.5.2005 14:29:42)

Joj punce da vam razložim.

Moja pravi da so takšni makaroni BEKI- se pravi umazani če so preliti z omako. Tako tudi njoki,.. in jih ne bo jedla. In mi je rekla da jih naj umijem. Ima fore- me pa jezi.

Za laske prat pa midve uživava to pa res. Ko se kopa v svoji banjici ji potem dam zvito brisačko, da si jo prime čez očke. Se ji fajn zdi ker se mi je skrila, da glavo nazaj in jaz ji lepo zmočim namililim in še sperem. Brez težavic. Sušiva si da stoji v umivalniku se gleda v ogledalo in brka po skrinjici z špangicami. Pod nogami ima brisačo da ji ne spodrsne itak sem pa jaz zadaj in jo pazim.

Primoza -> 3 letniki prehrana in trma (6.5.2005 14:33:09)

Najbolje se obnese ignoriranje trme. Ko pa preseže vse meje pridemo v konflikt in jo izločimo v njeno sobo. Tam potem od jeze kakih 5 minut razbija potem jo pridem vprašati, če je zdaj v redu in reče "ja" potem pa jo povabimo nazaj v družbo. Seveda pa se o tem tudi pogovorimo, potem ko se zadeve umirijo.
Postopek se obnese pri močnih značajih.

zoya_ -> 3 letniki prehrana in trma (6.5.2005 20:02:25)

Am... pr nas mamo tudi eno tri letnico, ki je trmasta k ati :)- tko da smo že vsega navajen ;)
Ampak... vedno prašam, kaj bomo jedli danes in če rečeta makarone, to tudi je, potem to skuhamo in damo na mizo, če poje poje, drugače bo pa pač lačna, kaj ji naj. Ne silim, da poje, samo potem ji damo vedet (to obema), da če se ne bo pojedlo, tudi sladkarij ne nič ne bo. Niti Jogurtov ali pa Monte... tule je kosilo ali pa zajtrk ter večerja... in to se zdele je. Če vse pojesta, ali pa vsaj tolk kot je za njune ritike potrebno, potem lahko dobita vse (v zmernih količinah).
Glede trmanja... včasih tko kej nakaže tamala, da se bo kujala in trmala, če ne bo dobila, samo jo potem na realna tla postavimo, da s tem ne bo čist nič dosegla. Če bo lepo rekla, bo dobila, če bo pa tečna, pa sploh ne bo nič. :) In je ati dosegu, da ne trma več in da se vse lepo pogovorimo in tudi ko se igrasta, da se vse sami zmenita in da ne hodita špecat, sploh tavelka špeca tamalo...;)

Stran: [1]