Kdaj kaladont? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

karolinca -> Kdaj kaladont? (23.3.2009 23:10:29)

Zanima me, koliko so bili stari vaši otročki, ko ste začeli uporabljati otroško zobno pasto? Katera je OK? Mi imamo 2 zobka, stari smo dobrih 13 mesecev. Ščetkamo zobke bolj za šalo kot zares....zanima me, kdaj mora iti "zares" s pasto?

pipic -> RE: Kdaj kaladont? (24.3.2009 0:21:46)

Ko je dobil zob

bambam -> RE: Kdaj kaladont? (24.3.2009 8:00:52)

Mi smo ji dali pasto mal kasneje. Ko je znala pljuvat, ker drugač bi jo pojedla. Smo pa najprej umivali samo z vodo.

Najaa -> RE: Kdaj kaladont? (24.3.2009 10:06:59)

Ko je imela kakšnih 6 zob, zobno pasto od welede. Zdaj ima eno z okusom jagode in itak, da jo poje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] To je najboljši del umivanja zob! Baje pa v tako majhnih količinah nima kej bit.

AinB -> RE: Kdaj kaladont? (24.3.2009 10:07:29)

V materinski šoli nam je zobozdravnica rekla, da pasto lahko takoj uporabljamo, sicer otroško, damo pa samo eno pokico gor. Tudi če ne zna izpljunit ni problem, ker so otroške paste OK, tudi če jih pogoltne.

Kontrakarambolšrauf -> RE: Kdaj kaladont? (24.3.2009 10:47:45)

Od samega začetka, ko sva mu začela umivati zobe in sicer otroško zobno pasto. Katerokoli, samo da je fajn okusa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mojca75 -> RE: Kdaj kaladont? (24.3.2009 11:02:23)

Najprej brez, potem z otroško (neko mlečno zobno pasto brez fluora), sedaj pri 3 letih nam je zobozrdavnica svetovala naj začnemo z zobnimi pastami (otroškimi!!!) ki imajo fluor, od 500-1500mg /ne vem katero enoto, ampak je označeno na embalaži.
Količina je majhna in ni problem tudi če poje. naša sicer lepo plune ven, ampak sem pa ke kdaj pa kre kaj tudi po grlu navzdo.

blazka -> RE: Kdaj kaladont? (24.3.2009 12:19:50)

Naš tavelik je začel zobno pasto uporabljat šele sedaj, pa bo junija star že 4 leta. So se v vrtcu učili, kako je treba zobke čistit, pa so meli zraven še pasto. Prej smo mu čistili le z ščetko.

lenika -> RE: Kdaj kaladont? (24.3.2009 14:23:51)

Skoraj od začetka, ker smo v lekarni kupili First teeth pasto, ki je ni potrebno izpljunit. To pasto uporabljamo še sedaj pri skoraj treh letih, ker druge noče.

Stran: [1]