kajajaka -> RE: Šolanje otrok doma (23.3.2009 21:12:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Rija, tukaj nisem mislila na takšne ali drugačne fanatike. Mislila sem na normalne starše. Takorekoč vsi imajo osnovnošolsko izobrazbo, torej s tem tudi znanje, da ga prenesejo na otroka. Pedagoške sposobnosti pač niso odvisne od starševstva, torej tukaj ostane res samo starševo prepričanje, ali je tega sposoben ali ne (uradnih kriterijev menda ni, testi pa se opravljajo v šolah). Uf, močna izjava... Jaz na to gledam malo drugače- če sem izpit na faksu naredila z 10, to pomeni, da sem znala odgovore na par vprašanj v testu, nikakor pa zato še nisem sposobna predavati oz. predajati znanje naprej. Nihče (no, vsaj 99%) nas ne bi znalo danes rešiti naloge pri fiziki 7. razreda, ki se nam je takrat zdela logična). Gre za to, da si enostavno nismo sposobni zapomniti vsega kar slišimo, vidimo (razen izjem s fotografskim spominom) zato je tudi predmetnik v OŠ v višjih razredih razdeljen na več učiteljev, ker ne more eden obvladati matematike, fizike, kemije in angleščine ter biologije, pa poleg tega še risat, pet in tečt na prvi hrib. Kvaliteta učiteljev in šolski sistem pa so že druga debata... Pa da se vrnem na začetno vprašanje- Ne, menim, da naj bo šolanje otrok doma le izjemoma, ko ni možno drugače (bolezen...)
|
|
|
|