5ra_28 -> RE: Kaj je zdaj to? (23.3.2009 13:42:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nastasja .dobila sem mastitis...sicer nimam vročine samo zatrdlino pa rdečino in dojiva se v glavnem na to. In kako dolgo ste imele zamašeno dojko? Dajem si obkladke že 3 dni, pa ni vidnega učinka. Mala tudi na dej dojki samo cuza, na drugi pa potem sesa ko bolj teče. Kaj naj naredim?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Jaz sem imela sedaj podoben problem. Bula v dojki, vedno večja, premer najprej 3-4 cm. Vročine nisem imela. Vsi so mo govorili, da je to zastoj, naj dajem tople obhladke, masiram in dojim. Celo električno črpalko so mi v P posodili. Ker ni bilo nič boljše, sem vztrajala pri G, da mi je naredila UZ, kjer je ugotovila velikost bule, 4x 5 cm!! in sem dobila napotnico za ambulanto za bolezni dojk. Tam mi je z injekcijo predrla in komaj ven potegnila gosto mleko, ki je bilo že gnojno. Doktorca mi je vse ven potegnila, a sem imela po 3 urah !!! spet bulo. Zato sem dobila Bromergon in sem morala nehati dojiti. Ker se je z mlekom tudi sproti gnojilo in polnilo. Čeprav sem se šla pred tem v P pokazat, je videla doktorca, tipala sestra, so mi vsi zatrjevali da bo to mastitis, čeprav niti v 14 dneh, kot so ti njihovi nasveti trajali, nisem dobila vročine! Če ti ne bo šlo na bolje, pojdi h G, ker sem jaz z njihovim 'pametnim nasvetom ' (topli obhladki) zadevo le še poslabšala. Nočem te strašit, sam mojo izkušnjo povem. Mojo zadevo sem napisala tudi pod isto rubriko 'dojenje', tema : 'bula v dojki, vročine ni' in 'Bromergon- ga je katera jemala'. upam,da ti bo hitro šlo na bolje. Meni so dali še takrat ko so mislili, da je /bo mastitis, antibiotike (lahko dalje dojiš brez problema) in sprej Syntocinon, da 'bolj teče'.
|
|
|
|