Ali lahko že 2. obrok, čeprav 1. ni "cel" (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

sonjaka -> Ali lahko že 2. obrok, čeprav 1. ni "cel" (5.5.2005 22:34:26)

Živjo!
Večkrat berem vaše nasvete glede uvajanja goste hrane.
Jaz sem svoji skoraj 6 mesečnici okrog kosila začela dajati zelenjavico - korenček, bučke (poje malo), potem pa se še podojiva. Tako bi sčasoma začela zelenjavi potem dodajati še krompirček, rižek, polento, mesek ipd. in to bi bilo kosilo. Ker pa bi rada uvajala tudi sadje (kot npr. malico) me zanima, če ji lahko dopoldne ali popoldne dajem tudi sadje (seveda ne uvajanje novih okusov sadja in zelenjave hkrati)- pač kolikor bo pojedla, potem se bova pa še podojili. Ali pa ste ve mešale sadno - zelenjavne kašice (dokler ni otrok zamenjal dojenja / mleka z gosto hrano in potem šele naslednji obrok. Sem mislila začeti s kakšnimi riževimi kašicami zvečer, ker se zbuja po 4x na noč in konkretno je, pa mi vse različne firme odklanja na celi črti. Potem jih pa itak mami poje, ker so tako dobri.
Joj, mi ni preveč jasno. Naša patronažna je pa itak čisto mimo. Po njenem bi moja mala zdaj že morala imeti najmanj 2- 3 obroke, hrano naj kar solim, da ne bo zanič...
Hvala za kakšen nasvet.

Gina -> Ali lahko že 2. obrok, čeprav 1. ni "cel" (5.5.2005 22:39:28)

Ja, točno tako naredi, kot si napisala. Čisto ok. Jaz sem pri 6. mes. že malo solila, čeprav ti bodo to punce rekle, da ne. Pri prvem otroku še človek to dela, potem ga pa mine komplicirat. Pa ne to vzet za slabo. Jaz sem tudi bila taka prvič.
Zvečer mu daj kakšno mlečno kašico, čez dan pa tisto, ker imaš pri roki, pa probajta. Za dodatek pa malo mleka, da bo sit. To je čisto super.

Annny -> Ali lahko že 2. obrok, čeprav 1. ni "cel" (7.5.2005 2:40:02)

Tako, kot je napisala Gina.
Seveda lahko hrano malo soliš- jaz jo vedno, pa skrbim, da je vedno zdravo in sveže pripravljena.
Ravno sem napisala jedilnik, ki ga ima moja 7- mesečnica:
preberi si ga pod temo 'Vaše izkušnje z nlečnimi kašicami', če te zanima.

Lp

Stran: [1]