sterilizacija mačke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

birdy -> sterilizacija mačke (20.3.2009 21:38:55)

No, mene pa zanima sledeče...
Koliko mora bit mačka stara da se jo lahko da sterilizirat? Nekje sem slišala da naj bi imela eno gonitev za sabo? Jst sicer upam da to ni res, ker mačko sva vzela iz ceste (oziroma iz fabrke, kjer mož dela, kjer bi bila zapuščena) in nekak nočeva met še ene pet mačk doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pravzaprav me zanima tud kdaj se mačka prvič goni? Najina je stara cerka štiri mesece...
In pa koliko sploh to stane?
Hvala za pomoč, jst sem mela sam psa prej tko da o mačkah res nimam pojma.

RinkyDinkyDoo -> RE: sterilizacija mačke (20.3.2009 22:00:36)

Če je mačka še mlada, se sterilizira pri določeni teži. Če je že starejša (oceni veterinar po pregledu) pa lahko kadarkoli, no, v vašem primeru priporočam čim prej! Našo smo dal en mesec nazaj, pa se še ni gonila. Mačka pa se itak goni skus, dokler ni breja, le vmes je ene 14 dni pavze.

LP

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.3.2009 22:18:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

nuala -> RE: sterilizacija mačke (21.3.2009 10:23:28)

Navadno jo sterilizirajo pred 6. mesecem.
Mislim, da je sedaj v LJ akcija, da sterilizirajo po polovični ceni, za 50 EUR dobiš sterilizicijo in čip in potni list. Na Moj pes sem brala pred časom.
Pa vsa pohvala ker si jo vzela!!!

Netopirčy81 -> RE: sterilizacija mačke (21.3.2009 14:17:46)

Ja, more bit stara vsaj 6 m, in ne, sploh se ne čaka da bi mela 1 leglo mladičev.Pri nas v Lescah stane 75 €.

robinzon -> RE: sterilizacija mačke (21.3.2009 19:42:42)

Tole sem skopirala s strani klinike Loka in bo kar držalo, je pa verjetno odvisno  od kondicije mačke:
Najbolj primeren čas je pri starosti približno 6 mesecev, lahko tudi prej, na vsak način pa priporočamo pred prvo gonitvijo. Omejitve starosti, pri kateri lahko žival operiramo, načeloma ni. Nekateri lastniki samic se odločijo, da bodo imeli leglo ali dve in se potem odločijo za sterilizacijo.

Stran: [1]