koliko ur vožnje je do Črne Gore? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


vaney -> koliko ur vožnje je do Črne Gore? (20.3.2009 20:02:59)

Razmišljamo, da bi letos poleti za spremembo šli na morje v Črno Goro. Pravijo, da je tam zelo lepo in da so do Slovencev zelo prijazni. Nimamo pa pojma, koliko je vožnje do tam (ne bi radi, da je prehudo, ker imava 14-mesečnega sina, no poleti bo imel 18 mesecev) in ali se bolj splača it z letalom ali avtom. Hvala.




metkica1 -> RE: koliko ur vožnje je do Črne Gore? (20.3.2009 20:08:37)

Mi smo šli tri leta nazaj, takrat je bila tavečja stara 14m. Na pot smo šli zvečer ob ene šestih, mala je prespala  večji del poti,  v Budvo smo prispeli  zjutraj okrok sedmih. Vožnje je dobre 12ur.
Sem bila pa kar živčna in me je skrbelo kako bo na poti, vendar je vse steklo brez problema.





Anonimen -> RE: koliko ur vožnje je do Črne Gore? (20.3.2009 20:12:49)

Nimamo pa pojma, koliko je vožnje do tam (ne bi radi, da je prehudo, ker imava 14-mesečnega sina, no poleti bo imel 18 mesecev) in ali se bolj splača it z letalom ali avtom. Hvala.


Viamichelin prav, da slabih 9 ur (ce predpostavljam, da je tvoj jug Novo mesto): 

http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/Itineraires?strStartAddress=&strDestAddress=&strStartMerged=Novo%20mesto&strDestMerged=Budva&strStartCityCountry=EUR&strDestCityCountry=EUR&empriseW=600&empriseH=310&intItineraryType=0&caravaneHidden=false&vh=CAR&distance=km&strVehicle=0&devise=1.0|EUR&carbCost=1.3&isAvoidFrontiers=false&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6&dtmDeparture=20%2F3%2F2009&indemnite=0

 
Racunaj tudi na to, da ce gres v top vikendih, da zna biti se nekaj vec (ceprav letos ne bo vec zastojev na tunelih dalmatine, znajo pa biti od konca AC naprej).

Kaj pa vem, jaz bi sla raje z avionom.




madela -> RE: koliko ur vožnje je do Črne Gore? (20.3.2009 20:22:28)

Mi smo bili 3 leta nazaj in smo se vozili cca 15 ur in sicer z dvema otrokoma,jaz pa v 6 mesecu nosečnosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Vožnja sama je bila sicer dolga,vendar sta otroka večji del prespala. Je bila pa kar gneča.




evi28 -> RE: koliko ur vožnje je do Črne Gore? (20.3.2009 21:18:13)

Jaz sem bila dol leta.........2002. Dol smo potovali čez Bosno, se vmes zgubili, tako da smo morali prespati v Dubrovniku. Nazaj smo šli pa na horuk in je trajalo dobrih 12 ur. Sem pa bila takrat še mlada, samska, brez otrok, tako da se nam ni nikamor mudilo, pa da še povem, da smo šli brez rezervne gume od avta, kar sem ugotovila šele po prihodu nazaj domov[sm=smiley36.gif]. Še dobro, da smo meli več sreče, kot pa pameti.




dskubin -> RE: koliko ur vožnje je do Črne Gore? (20.3.2009 22:52:46)

Mi smo šli 3 leta zapored, prvič noseča, drugič z 9mesečnim otrokom in tretjič s trimesečnico in 19mesečnikom. Najhujš je blo prvič, ker sva se cijazla ene 17 ur čez dan (avtocesto so šele delali, pa so nas skozi vn metali pa neke obvoze so imeli okoli riti v žep - amšpak nas to ni odvrnilo, da ne bi naslednje leto spet šli). Pol smo šli pa obakrat zvečer, da so otroci noč prespali (no, vmes smo se uastavli za dojenje pa za noge pretegnit). Otroci so super prenesli, jaz se ne bi sekirala zaradi njih.




sanja nk. -> RE: koliko ur vožnje je do Črne Gore? (20.3.2009 23:41:00)

bili smo lansko leto 10 dni, hmm pot je bila pa cirka 15 ur, se ne spomnim točno..
pa pojdite skozi bosno , je marsikaj za videt....
črna gora pa malo razočara..razen prijetnih izjem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ajvy -> RE: koliko ur vožnje je do Črne Gore? (21.3.2009 12:30:01)

9 ur




hariba -> RE: koliko ur vožnje je do Črne Gore? (21.3.2009 13:00:03)

Sedaj je hitreje od kar je avtocesta do Splita. Mi smo lani s takrat našo 14 mesčnico iz Celja do Budve prispeli po avtocesti v 11 urah. Naredli smo 2 postanka za wc in pitje. Pol ure smo čakali v koloni pred predorom Sveti Rok, skoraj 1 uro na meji s Črno Goro , pri trajektu smo pa tja grede imeli srečo še 10 minut nismo čakali,nazaj grede pa kakih 20 minut. Ti pa svetujem, da potujete ponoči,otrok bo spal, prometa je pa tudi  majn.  No nazaj grede smo šli pa čez Mostar.




skuštrana -> RE: koliko ur vožnje je do Črne Gore? (21.3.2009 13:42:22)

Mi smo naredili varianto z Reke do dUBROVNIKA S TRAJEKTOM (LEPO SPALI V KABINI[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) nato pa smo šli lepo počasi do Črne Gore (do Budve dobro uro). Smo pa bili v Črni Gori skoraj cel september, najprej v Ulcinju, nato v Budvi.
Mi smo se imeli super, razen v Budvi je bilo še v posezoni full gužva, Rusi so mi že na ušesih ven gledali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Resno. Smo pa hodili na izlete, prehodili smo cel obmorski del Črne gore , šli smo tudi v Podgorico, pa na Cetinje,...Plaže so super, za otroke, ampak umazane, povsod polno čikov, nihče jih ne čisti..Pa plačat moraš vsak drek, dobesedno. Že ko prideš do meje te oskubijo za neko ekološko takso, pa potem na vsakem koraku..Evro tu, evro tam.So bile pa drugače cene full poceni, ker smo bili v posezoni in so se trgovci reševali robe - recimo jaz sem za otroške Ipanema japonke dala 5e[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Originalne. Je pa Črna gora res lepa, stara mesta so prekrasna, ljudje so zakon...Jug priporočam bolj za avanturiste, tam je bil res kulturni šok (večina prebivalstva so Albanci) ampak mi smo se tam imeli najboljše, nobene civilazacije, kilometri in kilometri mivke- raj za otroke...Pa kampiranje ne priporočam, kampi so blago rečeno katastrofa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  bUDVA JE PA RECIMO Dubrovnik v malem. Tudi kar se gužve tiče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Če te še kaj zanima pa vprašaj....
Aja, šli smo pa z 3 letnico in 10 mesečnikom. Mogoče bomo letos tudi šli, septebra za kakašnih 14 dni.




Stran: [1]