FERRUM LEK (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

SKOKCA -> FERRUM LEK (20.3.2009 19:55:25)

Pozdravljeni

zanima me ali ima katera od vas tudi predpisan sirup Ferrum Lek, za svojega dojenčka. Moj je namreč star 2 meseca in je malo slabokrven. Kako je najbolje, da se ta sirup daje malčku? Pred, med ali po obroku?
In kako je s krčki po tem dodatku?

Hvala za odgovor   

Najaa -> RE: FERRUM LEK (20.3.2009 20:04:35)

Jaz moji dajem železo pred obrokom, ker je težek in lahko poliva po njem.
Krčev pa zarad njega nima.

Skye -> RE: FERRUM LEK (20.3.2009 20:30:14)

Nam je bilo rečeno, da pred obrokom, ker se tako boljše absorbira..in tako smo ga tudi dajali.

SKOKCA -> RE: FERRUM LEK (22.3.2009 12:21:00)

Hvala za podatke.....

sem mu že dala prvo dozo 2,5ml, pa sem se odločila, da prekinem to zdravljenje. Dobil je takšne krče, da sem mislila, da ga bo zlomilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Ali ima katera podobne težave? Sem pa slišala, da se v Avstriji dobijo kapljice, ki pa so drugačne. Ali katera ve, katere so te?    

Dashenka -> RE: FERRUM LEK (22.3.2009 12:44:09)

Skokica,

Kako pa so ugotovili, da je otroček slabokrven. Saj rutinsko ne jemljejo krvi tako malim otročkom.
In kakšne vrednosti hemoglobina ima?

Mah, Ferrum Lek jaz 2mesečniku zagotovo ne bi dajala, če ni res zelo hudo slabokrven.

Katy78 -> RE: FERRUM LEK (23.3.2009 8:11:39)

SKOKCA, tudi mi smo dobili Ferrum Lek, pa ga je tako napenjalo, da tudi jesti ni mogel v miru. V bistvu je bilo najhuje med hranjenjem, pa ga nikoli prej krči ali napenjanje niso pretirano matrali. Zdaj smo kupili avstrijske Aktiferrin Tropfen in je precej bolje. Saj ga še napenja vendar nikakor ne tako kot po Ferrum Leku. Jaz mu železo dajem vedno nekje na polovici med obema obrokoma, ker poliva in bi železo izbruhal, če bi ga dobil tik pred ali tik po obroku, pa še mleko upočasnjuje absorpcijo železa v organizem.

SKOKCA -> RE: FERRUM LEK (23.3.2009 11:36:11)

moj mali je imel zelo slabo kri že ob rojstvu, ker je krvavel iz posteljice. Komaj so ga rešili in je dobil 2 transfutiji krvi. Sedaj je vse vredu (dali smo skozi vse možne preiskave). Hemoglobina ima 97-in mislim, da ni tako malo. Je pa samo dojen.....

livia -> RE: FERRUM LEK (23.3.2009 12:25:07)

Daš pred obrokom, najbolje na tešče z dodatkom C vitamina, da se bolje absorbira, samo pri tako majhnem c vitamin verjetno odpade.
Mi smo ga dobili zdaj, pri enem letu, pa je lažje.

SKOKCA -> RE: FERRUM LEK (24.3.2009 17:47:57)

Ali ima katera telefonsko številko od fizioterapevtke Potrčeve iz Pesnice?

Je res tako dobra kot pravijo???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

HVALA

Stran: [1]