Singulair za otroke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Maleal -> Singulair za otroke (20.3.2009 10:56:39)

Naša tamala ima ponavljajoče bronhitise,zato ji je pediatrinja dala zaščito-zrnca singulair,zanima me,če je imel kdo od vaših otrok to zaščito,kako je pomagalo,so bronhitisi izginli,kakšen je okus teh zrnc,zakaj se ne smejo mešat s tekočino,hvala za odgovore.S to zaščito začneva naslednji teden,ko končava z vpihi flixotide in berodual.

* Mateja * -> RE: Singulair za otroke (21.3.2009 0:52:40)

Moj je imel tudi to. Po mnenju našega pulmologa so zrnca brez veze oz. škodile ne bojo, nucale pa tudi ne vejo če bodo. nam je ze fore dajala osebna P, pol sem pa popenila in sem vse skenslala. vse to so zdravila za astmo, kar je moj otrok nima, zato mu nisem nič tega več dajala. Mu pa niso nič nucala tale zrnca. Moj sicer ni imel bronhitisa, pač za zaščito jih je dobil. Ampak ne vem še danes kako je lahko zdravilo za astmo lahko zaščita zdravemu otroku!

madela -> RE: Singulair za otroke (26.3.2009 15:59:02)

Pišeš,da imata sedaj Filxotide...no tale singulair je nekaj podobnega oziroma deluje na enak način. To pomeni,da preprečuje ožanje dihalnih poti,posledično pa je manj infektov(bronhitis,pljunica,težave z dihanjem)
Moj sin ga zdaj jemlje že dve leti in sem zadovoljna. Sicer ni imel nekaj veliko teh težav,ampak ko so bile so bile kar hude.
Zrnca so sladka in dobrega okusa.

medicinka28 -> RE: Singulair za otroke (6.4.2009 17:57:38)

pozdravljeni, glede na to da ste se nekateri že razpisali na temo, se bom še jaz. Naša pitka je zdaj tik pred šolo, z težavami v smislu bronhitisov in težkega dihanja smo se prvič srečali pri njenih dveh letih, ko smo ugotovili alergijo na kravje mleko. Kasneje so se težave samo stopnjevale, pojavile so se še druge oblike alergij, cvetni prah, pasja dlaka,... po velikokratnih obiskih v bolnišnici in pri pediatru smo našli skupno rešitev : 2x na dan flikotide 125, singulair tbl zvečer in ob težavah berodual po potrebi. Tudi jaz sem mnenja da je teh zdravil preveč, a glej ga zlomka, singulair jemljemo že skoraj tri leta, obiski pri zdravniku pa so postali samo obšasni(recimo zdaj ko res vse cveti).  Vsaka terapija očitno rabi svoj čas, da se uredi in res mi ni žal, da smo vsi v družini vztrajali pri vzornem jemanju terapije, mislim da se nam je več kot obrestovalo. To je največ, kar sem lahko nudila svojemu otroku. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ninocka -> RE: Singulair za otroke (15.4.2009 15:44:47)

Nas ima terapijo s singulairjem od novembra. Druga ceima kronicne bronhiolitise, lani poleti smo meli kar ene par zaporedoma. Potem smo pa dobili singulair za 2 meseca in je bilo OK, ko smo ga nehali jemati pa je spet takoj dobil bronhiolitis.
Od kar imamo singulair je bronhiolitis prebolel samo 1x, drugace pa tam cca. 1x - 2x na mesec.
Meni se zdi, da nasemu pomaga.

Stran: [1]