yania -> RE: Marčevke 2009 - 10. del (28.3.2009 12:28:04)
|
Mediuhec....kako poznam ta občutek in tudi Infinity,,,, tudi sama sem dojila le 14 dni, ne vem če se spomnita ko sem že pisala o tem....mali je bil tak zaspanček in še zdaj po steklenički bi po mojem spal če nebi tako teklo....potem pa izpade da je fuuul jedec in težko kdo verjame, kako da pa pri meni ni šlo.... Jaz sem tudi dojila z nastavkom in se 14 dni totalno mučila z njim...čeprav je bilo res lepo, ko veš da dobi vse kar potrebuje pri tebi...samo sva jedla po 40-50 minut čez 2 uri pa ponovi vajo...celo pisala sem si, koliko na eni strani koliko na drugi, pa tehtala...ma samo to sva delala...tudi sama imam male bradavice in na meni ni šans da je ostal...je potegnil 2x in nehal...ne vem kako to, samo kar spuščal je ...in spal...na nastavek je šlo boljše samo tudi samo tisti čas ko je teklo mleko..ko je bilo treba spet parkrat potegniti da bi mleko priteklo, je obupal in spal...ni ga bilo mogoče zbuditi...celo sestre v P so bile zraven in ga budile, ščipale po podplatu da se mi je kar smilil ko je zajokcal in spal dalje...ma res fenomen...no doma sva se dojila, ampak, vsakih pod vroč tuš, masaža in pred tem pa še sprej sintocinon ki vzpodbudi iztekanje mleka...in to sem delala 14 dni, vam povem sem imela take krče maternice, ker ta sprej so ubistvu umetni popadki, spodbuja še bolj krčenje...krvavitve močne...no in res je fuuul teklo že ko sem ugasnila vroč tuš, sem z brisačo tekla k njemu, ker je vse lilo..no in ko je nehalo, je moral (beri- bi moral) malo spet se pomatrati da bi spet priteklo in seveda je spal...je bil čist zadovoljen ....spil je kar, ene 40-60 prve dni, samo meni pa mleko ni šlo niti s pumpico ven, seveda moj dragi je narobe usposobil aventovo črpalko, tisti beli gumbek je narobe zmontiral, namesto zgoraj ga je spodaj, ali ravno obratno...no skratka, sledil je mastitis...in šla sem v P se pokazati, pa je rekla, da nima smisla, če ne gre ven, namreč tudi ko smo usposobili pumpico, ni in ni šlo...z leve b.p, na desni pa vse rdeče pa niti ne tako trdo....moja G mi je napisala Bromergon in mleko je ugasnilo...ene 10 dni sem se počutila grozno in na momente [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].....ampak tudi pri Naji je šlo 5 mesecev mimo s totalnim mučenjem, ker tudi ni jedla drugače kot po nastavku in se dojke ne spraznijo kot bi se mogle... Hočem reči, da sem zdaj pomirjena, koliko mamic je ki ne morejo dojiti, pač ni kaj, in to težko razume nekatera, ki s tem nima problemov....mastitis je grozna stvar, ampak preživiš tudi to in nadaljuješ če veš da mali je,,,oz.da bo začel...ampak pri meni je že 2x bilo tako da sem dobila zaspančka... Ti kar pristavljaj...bodi vesela da vleče....zraven pa še ven črpaj, vem da je grozno, in se sliši: vsak teden je močnejši in bo bolj jedel" tebi kot bi rekel 1 leto....ampak, če je, vleče, potem ne odstavi....moje mnenje...nadaljuj,,,črpaj, masiraj.... če pa ne bo šlo...oz.mleka ne bo dovolj, pa daj dodatek...trudila si se, to dobro veš...ene še toliko ne morejo dojiti....
|
|
|
|