mama_milchy
|
Oj, ma vsakič, ko se prijavim gor na RR, me kaj ˝zmoti˝.......kot naprimer zdaj ˝mami, mi obrišeš rit, sem full kakal˝ ...al pa jokec naše Lee, ko išče joško sej ampak take stvari, ki motijo so prav prijetne.... Najaa, sem ti hotla včeraj sms poslat pa mi je crknu gms-baterija kaj češ.....hvala za odgovor....kako sta tvoji pupiki?....Tija je sprejela Niko, jo ljubčka kej? spps, tudi meni se zdi, da sem nekje prebrala, da hormonske spremembe povzročajo da pri priteče malo krvi, ma nisem bla čisto sigurno pa da ne gnjavim danes patronažne; za bradavice pa mi je patronažna povedala, da tudi malo natečejo in da moram spremljat, če kaj priteče ven in predvsem kakšno to je.....kako gre vam? kaj pa Marcel? Je priden? pa pupika?.... Naša Lea je pridna pupca; čez dan se dojiva na 3urce, vmes malo pospi al pa gleda naokoli v posteljici al košari od vozička; čez noč nama tudi gre na 3urce čeprav v petek jo je nekaj zvijalo in je blo od 22 pa do 02 kr pestro, skozi je jokala in se neki napenjala, pa pol komaj en prdec in malo tekočega kakca; pa malo ima ritko rdečo (kis v solati v porodnišnici) to je edina taka stvar, ki sem jo zaužila, ki povzroča vnetje ritke in seveda ponoči..... Moja porodna zgodba: kot veste sem tiste prve popadke predihavala kr tle na RR , sem mislila, da mi bo katera pomagala pa ste vse sladko spale ...no, ob 3:30 sem zbudila mojega , ker so bili popadki že na 3,4 minute in sva se odpravila proti P; gor sva prišla nekaj čez 4-to; pol so me dali na ctg, kjer sem bla skoraj uro in so se popadki umirili ( sem že mislila, da me bojo na oddelek poslali) no, me pregleda GIN in reče da sem odprta 3cm in naj kr pripravijo za porod čeprav je glavica zelo visoko in i znalo potrajat ...pol mi dajo klistir in tam v tistem wc-ju sem bla do 6-te, hodila gor in dol ter si dopisovala z možekom ....ob 6:10 me dajo v porodno in popadki so bili vedno bolj pogosti in zelo močni; ob 7-ih menjava smene in nekaj čez 7 odprta 7cm in mi prebijejo mehur - iiii, je blo toplo na postelji , pol pa mi reče babica (Kristina, ki je ) da naj grem malo hodit, da se spusti še nižje, ker je še vedno visoko in sva šla z mojim malo hodit; ob 7:50 čutim kako mi nekaj beži dol iz trebuha; se dam nazaj na posteljo in ker mi ni pasalo ležat, je babica dvignila naslonjalo da se sedela in takrat sem 3x potisnila, da sem jo spravla dovolj nisko in pol še 1x in je prijokala naša Lea..... V porodni sem bila do 11-te pol sem se pridružla naše Steffi in njenemu Taj Gabrielu v sobi 14 (jjasna mi jo je naročla) šibam, ker jokcamo
|